Sondajul de Sâmbătă: Earphones sau Headphones?

By | October 26, 2013

Săptămâna trecută Elon Musk l-a dominat clar pe Jeff Bezos (91% vs 9%). Sunt curios care a fost singura persoană care l-a votat pe Jeff. Să ridice mâna dacă se poate, mai jos, în comentarii.

Epic Tech Battles Of History number 2. Ştiați că există o diferență între Earphones și Headphones? Earphones se referă la căștile mici, pe care le bagi în ureche, iar Headphones, la căștile mari, care stau pe cap. Eu foloseam termenii aleator. Am aflat diferența târziu, când căutam pe Amazon “earphones + codul modelului”. În realitate acele căști erau de purtat pe cap și din cauza asta căutarea nu îmi afișa rezultat.

Acum, sondajul de sămbăta aceaste este legat de tipul de căști pe care îl preferați. Şi voi introduce trei opțiuni:

  • Headphones – primul tip de căști apărut. Sunt cele mai confortabile pentru o purtare îndelungată. Însă sunt greu de transportat și vara transpiri din cauza lor.
  • Earphones – cele clasice. Se spune că sunt cele mai periculoase pentru auz deoarece nu izolează deloc zgomotul exterior iar utilizatorii măresc volumul pentru a elimina zgomotul de fond.
  • Earbuds – o să le spun eu celor intra-aurale. Ca și confort, sunt la jumătatea drumului între primele două opțiuni. Problema este că acestea izoloează cel mai bine. Şi uite așa dă mașina peste tine.

Ştiu că veți fi tentați să spuneți că alegeți un tip diferit în funcție de situație. Însă gândiți-vă că nu puteați alege decât un singur tip, pentru toate situațille. Dezbaterile în comentarii.

[poll id=”6″]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Sondajul de Sâmbătă: Earphones sau Headphones?

    1. revo Post author

      Singurul pana acum care nu suporta earbuds 🙂

  1. Ariel

    Earbuds, nu le folosesc decat cand e necesar, petrec mai mult timp in masina, ador spatiul redus.
    Pe avion le poti folosi ca efect de eliminare a zgomotului de fond.

    Reply
  2. Laurentiu Buica

    Earbuds la fel. Beats. 😀 Earphones aveau mereu tendința să li se strice/încurce/taie firul sau legătura de la jack și mi s-a luat de ele când am avut două perechi de căști de iphone care nu au ținut mai mult de 1 an și jumătate fiecare, fără să se decojească plasticul din jurul căștii sau să se rupă cauciucul care ținea izolat o parte din fir. Headphones: urăsc să le folosesc pentru că mi se pare că îmi stă super ciudat cu ele și mi se par mult prea scumpe pentru ce oferă.

    Reply
    1. revo Post author

      Băi, asta cu “îmi stă ciudat cu ele” nu e un argument destul de bărbătesc 😀

Spune-ți și tu părerea: