Sonisphere

By | June 29, 2010

M-am gandit sa scriu atunci, sa fie impresiile la cald, sa fie relatat totul precis, dar pana la urma am ajuns la concluzia ca oricum versiunea celor de la metropotam va fi mult mai buna. Asa ca ca o sa ma rezum la cateva impresii si chestii pe care trebuie sa le spun eu neaparat.

Ziua 2 (nu am fost la ziua 1):

Am ajuns in jurul orei 4.30. Cand am vazut coada ptr. intrare ce se intindea pana la World Trade Center, deja aveam in minte tot felul de idei despre cat de imbecila va fi organizarea si despre ce anomalii voi gasi inauntru. Totusi, am mers sa-mi ridic biletul si in drum spre coada cozii am avut si ocazia sa analizez varietatea publicului (de la copii de 12-13 ani pana la bunicute >60 ce imbracau tricoul cu Queen). Am fost surprins si de modul civilizat in care se desfasura treaba. Nu am stat mult la coada, vreo 15 minute. Cand am ajuns, Anthrax canta ultima melodie deci nu prea pot sa-mi exprim o parere despre ei.

Tipii au inceput asa de repede recitalul incat m-au luat prin surprindere. Au fost destul de rezervati in ceea ce priveste interactiunea cu publicul. Sa zicem ca au preferat sa cante, nu sa vorbeasca. Mie sunetul nu mi s-a parut tocmai bun, desi eram amplasat central, bassul mi s-a parut cam infundat si vocea aproape de nedescifrat. Mi-a luat ceva timp sa ma prind ca aia e franceza ce canta ei si ca “ruleaza” piesa “A Tout Le Monde”.

Muzica celor de la Slayer nu o inteleg dar stiam ce moshpit va urma (judging by the fans) asa ca am cautat o scuza sa mergem sa mai cumparam cate o bere. Ne-am asezat un pic mai in spate, in zona barurilor si pot spune ca sunetul a fost mai bun, dar parca vocalul prea ascutit (poate asa trebuie sa fie, poate era din cauza turnului de boxe de deasupra, nu sunt avizat in domeniu). Una peste alta pot spune ca mi-au placut cei de la Slayer si am fost multumit ca toti fanii mai nebuni erau deja anesteziati dupa doza de Slayer si nu au mai avut putere sa faca mare lucru la Metallica. Citez de la tipul beat/drogat care statea pe jos langa mine si facea poze cerului: “Slayer in **** meaaa!” x 10

Intrarea in scena pe “Ecstasy of Gold” a fost de exceptie. Imediat ce si-au facut aparitia, scena deborda de un spectacol tipic american. Sunetul a fost diferit, a fost la un alt nivel fata de restul trupelor. M-am bucurat ca un copil mic ptr. faptul ca au ales sa cante cat mai multe melodii consacrate. Mi-a placut ideea cu chiatara stilizata cu “Dracula”, ideea cu cele 2 pene de chitara pe post de dinti de vampir. Interactiune cu publicul a fost din plin, cat pentru toate celalalte trupe la un loc, genial … pana la un punct. Punctul culminant de la “Master of Puppets”. Atunci cand James a spus “It’s up to you, Budapest”. Acum vor urma niste randuri pe care fanii Metallica ar fi bine sa nu le citeasca. Mi se pare total gresit modul in care sunt protejati peste  tot “da ba, au zis ei asta, dar au cantat bine”. GRESIT ! Daca incidentul asta se intampla in oricare alt oras, atat publicul cat si mass-media ar fi reactionat mult mai dur. Probabil ca instant ramaneau cu 50% din fani si ar fi fost bombardati de ironii a 2-a zi. Aceasta afirmatie m-a facut pe mine sa constat ca au vorbit mult si prost. Ce e asa de greu ba ? Un singur lucru trebuie sa stii! Locul in care canti !!! Din cauza asta am considerat restul vorbaraiei bullshit. Ce naiba ma, nici cu cheat sheetul (pe care imi pare bine ca nu l-am observat la concert) in fata nu esti in stare ? Am fost oarecum consolat de faptul ca a incercat sa dreaga busuiocul rostind de vre-o 10 ori pana la final “Bucharest”. Cam asta a fost Metallica. Muzica impecabila, show impecabil, idei bune. Un concert pe care-l voi tine minte.

Ziua 3:

Am intrat mult mai repede decat in ziua 2, lumea a aparut gradat de dat asta.

  • Luna Amara

Felicitari baietilor. Au facut o treaba excelenta. Daca se “nasteau” in USA acum faceau ei touring prin Europa.

O formatie destul de cuminte, oarecum in antiteza cu tot restul festivalului. Mi-a placut sunetul desi au avut cateva scapari. Au stiut sa discute cu publicul. Melodia cu Lee a sunat foarte bine. Insa publicul parca dorea altceva. Mie mi-au placut destul de mult

Sau fucking Stone Sour in fucking Bucharest, fucking Romania. Fucking. Mi-au placut la nebunie. M-au trezit din letargie, m-au facut sa dau din cap, sa topai ca un nebun, sa am impresia pe alocuri ca sunt la un concert Slipknot si sa-mi fie frica de cel mai fioros moshpit pe care l-am vazut la Sonisphere (la Slayer am stat mai in spate, as I told you). Au fost geniali. Corey Taylor a stiu sa faca atmosfera. Amuzanta a fost faza cand a dedicat melodia “Digital” generatiei care “needs to fuckin’ unplug”, asta dupa ce mai devreme ne intrebau daca ii urmarim pe twitter. Au mai urmat cateva piese and then they fuckin’ left. Fuckin’ great show !!!!

Au fost ok, cristal clear sound, la un volum care ma facea sa ma intreb daca o sa mai pot auzi ceva la Rammstein. Din pacate lumea nu prea i-a acompaniat. Probabil toti erau cu gandul la ce va urma. Foarte putina interactiune cu publicul iar la sfarsit au aruncat cu cateva pene, bete in multime. Sa fie primit !


Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: