Sonos aduce oficial în România sistemele audio wireless multi-room

By | April 7, 2020

Sonos este un brand de sisteme home audio foarte popular în Statele Unite și cred că este principalul producător de sisteme home audio multi-room wireless.

sonos romania

Avantajul acestor sisteme este că pot face ca muzica să se audă simultan în toate camerele din casă sau se poate selecta din aplicație ce să ruleze pe fiecare boxă din casă. De exemplu poate vrei muzică de pe Spotify în sufragerie, un podcast în bucătărie și altceva pe speaker-ul din dormitor, lucru care este destul de greu de făcut prin Bluetooth. S-ar putea face printr-un sistem cu mai multe boxe de la Google Home, dar acestea nu sunt așa nișate pe muzică precum Sonos.

Oricum, long story short, e o mare realizare să nu fii nevoit să tragi fire de la playerul central print toată casa pentru fiecare boxă în parte. Mă bucur că încep să apară din ce în ce mai multe alternative și bănuiesc că în curând sistemele audio clasice vor rămâne o chestie de nișă, doar pentru audiofili. Eu am renunțat la preconcepțiile de genul “muzica nu sună la fel de bine wireless” după ce am testat o pereche de căști de la Sony și apoi după ce am mai citit despre LDAC și aptX.

difuzor sonos

Un alt avantaj pentru Sonos este aplicația foarte bună, care este compatibilă cu Google Assistant, Siri, Amazon Alexa și peste 100 de servicii de streaming de muzică, radio, podcasturi sau cărți audio. Poți chiar să creezi un playlist cu melodii din mai multe surse (Spotify, Apple Music șamd).

Partea bună este că acum sistemele de la Sonos sunt disponibile oficial și în România, prin parteneriat cu distribuitorul ceh Display Me. Deocamdată le-am găsit în stoc la eMAG și AVStore. Nu bag mâna în foc că nu existau și înainte în oferta diverselor magazine, însă probabil fiecare magazin trebuia să se descurce pe cont propriu cu garanția produselor. Acest anunț înseamnă că produsele vândute de eMAG și AVStore vin cu garanție oficială, de la distribuitor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Sonos aduce oficial în România sistemele audio wireless multi-room

    1. Revo Post author

      Are și Yamaha amplificatoare care transmit wireless către boxe?

Spune-ți și tu părerea: