Sunt oameni care nu știu să conducă un cărucior, dar o mașină?

By | April 20, 2017

Cu tristețe constat că există din ce în ce mai multe astfel de cazuri printre noi. Poate fi chiar vecinul de la etajul doi sau colegul de birou. Oameni care au drept de vot și aparent sunt normali, nu sunt în stare să manevreze un cărucior într-un supermarket.

Priviți această poză pe care am făcut-o vineri într-un supermarket, unde am surprins nu unul, ci două astfel de cazuri:

Oamenii pur și simplu acționează sub instinctul pavlovian. Merg cu căruciorul pe mijlocul raionului și în momentul în care văd lucrul de care au nevoie, abandonează căruciorul și se duc să își satisfacă nevoia. Nu contează că au lăsat căruciorul în mijlocul drumului, nu contează că ar mai avea și ceilalți nevoie să treacă pe acolo, ei pur și simplu atunci și acolo au treabă. Ei nu gândesc, doar acționează.

Şi observ acest fenomen din ce în ce mai des. Într-o zi am văzut o femeie în IKEA care parcă era programată să facă acest lucru. Mergând în fața mea, s-a oprit de 3-4 ori consecutiv, de fiecare dată lăsând căruciorul cu precizie chirurgicală FIX în mijlocul drumului. Şi în IKEA mai este cum mai este, că ai spațiu pe unde să ocolești, dar supermarketurile mici de cartier nu au raioane așa de late.

Înainte le ascundeam căruciorul după un raft și rămâneam prin preajmă să le privesc expresia stupefiantă atunci când nu le mai găseau. Dar acum deja sunt prea mulți, nu mai este amuzant.

Şi de fiecare dată mă gândesc că este posibil ca acești oameni să și conducă. Ei sunt genul de oameni care blochează trotuarul, care blochează o bandă, care parchează pe pista de biciclete, pe locul tău sau pe linia de tramvai. Pentru că ei atunci și acolo au treabă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Sunt oameni care nu știu să conducă un cărucior, dar o mașină?

  1. Ciprian

    “Ar trebui o campanie de constientizare”, ca tot este la moda expersia asta :)).
    Oamenii pur si simplu nu realizeaza ca deranjeaza/incurca, pentru ca nu gandesc mai departe de persoana lor, la limita cred ca poate fi numit egosim.

    Am o idee, sper sa o si implementez: pe Barbu Vacarescu stau in fiecare dimineata la coada undeva la 10 minute, de la Frateli pana la Fabrica de Glucoza.. daca nu s-ar mai inghesui lumea pe linia de tramvai, ar scadea timpul la jumatate; nu stiu daca o sa schimb ceva, dar vreau sa pun niste semne (a se citit foi A2 plastifiate), prinse pe stalpi de pe linia de tramvai cu diverse mesaje pentru soferii care depasesc pe acolo… inca ma gandesc ce tip de mesaje ar avea efect… daca sa fie ironice, la misto sau ceva cat de cat serios…

    Reply
    1. Catutzi

      “daca citesti acest mesaj inseamna ca ori esti tramvai ori ai incalcat legea”

  2. C

    Stai sa vezi cand intra cu carucioarele intre raioane, de nu mai ai pe unde sa mergi sau si mai rau, ramai blocat.

    Reply
  3. Andrei

    Ei sunt “uameni de succes” care se comporta identic in toate situatiile din viata.

    Reply
  4. Claudiu

    Ce vorbiti voi aici? Aveti pretentia sa stie sa manevreze un carucior cand nu stiu sa mearga/stea pe trotuar?!! Azi dimineata in fata cladirii Excelsion Center de pe str. Academiei mai multe persoane stateau ca vitele in mijlocul trotuarului. Iesisera la fumat.. Dupa ce i-am zis unuia, pardon, m-am strecurat pe langa ele, dar alta cand si-a lasat mana in jos s-a lovit de mine. Ea s-a speriat oarecum, iar alta cica „Un gentleman, ce naiba!” Trebuia sa ma întorc la ele să le învăț să nu mai blocheze drumul ca doar nu si-au cumparat loc de fumat în mijlocul trotuarului..

    Reply
  5. Claudiu

    Azi dimineata in fata Facultatii de Matematica și Informatica (Universitate – str. Academiei) am intalnit si o turma de fumatori. Stateau ca oile in mijlocul trotuarului! Efectiv nu aveai pe unde trece, ci trebuia sa-i ocolesti pe strada..
    Sunt si eu „deplasat” acum sa am pretentia bunelor maniere de la niste studenti la matematica..

    Reply

Spune-ți și tu părerea: