Superconstructorii – Expoziția LEGO din AFI Palace Cotroceni

By | June 25, 2015

Dacă aveți un copil și vreți să aflați dacă are material de inginer, duceți-l la expoziția interactivă LEGO din AFI Palace Cotroceni. Am fost și eu ieri la deschidere. Trebuie să recunosc că pe afară nu pare mare lucru, nu cred că m-ar fi convins să plătesc o taxă ca să văd niște piese de LEGO. Dar în interior ai ce face. Şi e foarte mare. Atât de mare:

expozitie-lego-afi-51

Este ocupată toată zona din fața Cinema City și sunt 27 de exponate motorizate: tancuri, avioane, roverul de pe Marte, roboți cu care poți juca fotbal, macarale, utilaje, până și un London Bridge cu tot cu apă și pești dedesubt. Interactiv înseamnă că fiecare machetă are un buton lângă ea care activează diverse funcții. Scopul ar fi să exemplifice diverse principii inginerești: de exemplu forța centrifugă în cazul unei roți din parcul de distracții șamd.

La finalul expoziției este o zonă în care cei mici se pot juca în voie cu piesele din gălețile de LEGO. Pe lângă asta, am văzut amenajat și un cinematograf unde probabil rulează LEGO movie, un magazin cu piese LEGO (deci pregătiți-vă sufletește) și ceva foarte interesant: o sală de clasă în care copii pot învăța alături de un profesor cum să construiască diverse modele. Costă 10 lei ora parcă.

Profesori sunt cei de la Young Engineers, care au și construit de fapt toate celelalte exponate. Young Engineers este un business care a pornit din pasiunea unui tip, Amir Asor, pentru LEGO. Acum au filiale prin toată lumea și oferă programe educaționale pentru copii folosind piese LEGO. Mie mi se pare admirabil că și dintr-o astfel de pasiune se poate face un business și ar trebui să fie un imbold pentru cei care nu cred că pot face bani de pe urma pasiunii lor, oricare ar fi. Iată și un video cu câteva dintre machete:

Nu știu cât costă să-ți lași copilul la locul de joacă de jos de lângă patinoar, dar la expoziția LEGO prețurile încep de la 20 de lei și eu mai degrabă l-aș lăsa pe micuț aici. Genul ăsta de jocuri îi dezvoltă creativitatea și îl pot influența serios pe viitor.

De exemplu eu cred că așa am ajuns inginer. Am primit de Crăciun un set asemănător de construcții, cu tot cu motoare, piulițe și șuruburi și n-am mai ieșit din casă câteva săptămâni. Ani buni nu m-am despărțit de el și îl mai am și acum. Acum, la expoziție, am găsit un nou țel în viață:

expozitie-lego-afi-48

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: