Tabletă cu tastatură?

By | October 30, 2013

Aici mă refer la cele cu ecran compelt detașabil de tastatură, cărora producătorii le spun ultrabook-uri. Mă gândesc că ar fi o idee bună pentru cei care nu au destui bani pentru un ultrabook în adevăratul sens al cuvântului. Plus că poți combina două dispozitive (laptop + tabletă) într-unul singur.

M-am jucat cu un Iconia P3 și mi-a plăcut, deși nu sunt fan Acer. Urmează să apară și Lenovo Yoga. Parcă Asus Vivotab avea și ea tastatură, nu?  Secretul reușitei unui astfel de dispozitiv îl văd în preț. Undeva până în 2.000 de lei ar fi ok. De exemplu Sony Vaio Duo 11 are un preț un pic greșit. Dar Vaio au fost întotdeauna scumpe.

Ce părere aveți, ați putea să renunțați la tabletă, laptop și desktop pentru un singur dispozitiv?

P.S: În galerie avem pe rând: Acer Aspire P3, HP Revolve 810, un Dell XPS și Sony Vaio Duo 11.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Tabletă cu tastatură?

  1. Ciprian Constantin

    Am un Galaxy Tab 2 10.1 de 1 an jumate, si de vreo jumatate de an si tastatura… parea interesanta la inceput, dar android cu tastatura clar nu poate inlocui un laptop. Probabil o tableta cu Win8 si tastatura are ceva potential, dar lucrurile au fost amestecate prea tare deja… ca de exemplu http://www.asus.com/Tablets_Mobile/PadFone/. Nu o sa poti niciodata sa lucrezi pe un laptop de 10 inch mai mult de 5, 6 luni, dupa o sa iti cumperi ochelari si un laptop mai mare sau un monitor extern (cunosc caz real life). Cand o sa faca tablete cu suport wirless pentru monitor, mouse si tastatura… poate asta e next step, atunci o sa ai o tableta in loc de laptop forever.

    PS: Ce zici de asta (l-ai vazut live la IMWORLD) http://eee.asus.com/en/transformer-infinity/features; tableta e propriul sistem cu android, iar baza e alta sistem cu windows 8, si de fapt tableta o folosesti pe post de monitor… iar asta e deja SF http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/TAICHI_31/

    Reply
    1. revo Post author

      PadFone mi se pare o idee bună pentru cine își permite. Mi se pare bună și ideea cu Transformer Infinity, cu siguranță e doar prima bucată. Presimt că vor mai fi producători care vor face așa.

      Taichi e mișto, dar prea scump. Plus că ecranul de afară e cam expus la distrugere. Tot e bine că după ce a apărut, producătorii au conștientizat că e bun la ceva și un ecran care să se poată roti.

      Mă gândeam că o tabletă/laptop cu Windows 8 și ecran de 11-13″ nu ar fi așa de nocivă. Tata de exemplu stă cam 30-45 de minute pe zi cu laptopul în pat, până să adormă. I-ar fi bun ceva mai light pentru că face doar browsing.

    2. Ciprian Constantin

      Acum depinde și foarte mult la ce folosești procesorul quad core (însă low power) randări și grafice în Matlab sau un browsing, un serial 😀 Evident că pentru un browsing noaptea e perfectă o tabletă, mai ales că laptopul se prăjește imediat cu pătura fix în gurile de ventilație.

    3. revo Post author

      Matlab? Ce-i aia? Cine folosește așa ceva? 😀

Spune-ți și tu părerea: