Taxă de poluare în București? Oare chiar așa să fie?

By | August 14, 2019

Chiar aseară mă uitam la un documentar despre emisiile de dioxid de carbon din scandalul Dieselgate. M-a pus pe gânduri declarația unui tip care spunea că deși stă într-o zonă verde din Berlin, chiar și acolo emisiile erau de multe ori peste limitele acceptabile.

Cu alte cuvinte, dacă și la nemți e groasă treaba, probabil la noi e groasă x 100.

Așa că sunt de acord cu orice inițiativă care încearcă să limiteze emisiile de dioxid de carbon, chiar dacă vine din partea lui Firea. Momentan este doar un proiect, care spune că din 2020 mașinile care nu sunt înmatriculate în București și au sub euro 2 nu au voie să intre în centrul Bucureștiului. Iar cele sub euro 4 vor plăti o taxă de 10 lei pe zi sau 1900 lei pe an.

Ar fi o măsură bună (dacă se va aplica), dar care ar trebui completată. Mai trebuie un transport în comun pus la punct și poate niște piste de biciclete N-S și E-V, dar care să nu fie făcute de o persoană care nu a mers niciodată pe bicicletă.

Totuși, eu nu înțeleg de unde atâta asumarea din partea lui Gabriela Firea? Să aplici o măsură potențial nepopulară cu câteva luni înainte de alegerile locale? Dați-mi voie să mă îndoiesc că așa ceva se va întâmpla. Eu cred că Firea doar mimează în continuare că muncește.

Sursă: Hotnews

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Taxă de poluare în București? Oare chiar așa să fie?

  1. Vlad

    Pai probabil e doar o vorba, ce nu o vor implementa. Vezi ca propusera plafonarea pensiolor de peste 10k lei si uita ca se mai gandesc.

    Ar fi buna restrictia asta. Mie imi placea si cea cu banda unica la autobuze. Nu or fi perfecte, dar un prim pas, si apoi rezolvi din ce probleme or mai fi.

    Reply
  2. Dragos Bunea

    Nu o sa treaca din simplul motiv ca e discriminatorie asa cum e descrisa acum. Vezi cazul barierelor din Mamaia. In plus sa pui taxa de vinieta peste o alta taxa de vinieta, iar nu trece. E praf in ochi. Ideea e buna, dar cum vor ei sa o implementeze nu prea. Ofera conditii inainte sa impui, cam asta ar fi regula.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: