Taximetriștii ar face orice, numai să nu-i pui să intre în normalitate

By | April 26, 2017

Dacă ați stat astăzi blocați în trafic mai mult decât de obicei, probabil a fost din cauza grevei taximetriștilor. Au ocupat Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Uber. I-am auzit și la radio spunându-și oful și majoritatea celor care dădeau telefon nu păreau în stare să aibă argumente logice. Cei din studio îi cam strângeau cu preșul în încercarea de a le închide telefonul.

Eu chiar speram ca taximetriștii să se simtă odată cu apariția Uber și să ridice și ei ștacheta. Dar nu, ei sunt doar nemulțumiți. Pe trafic, pe Uber, pe clienți, pe primărie, pe presiunea atmosferică, pe zodia în care s-au născut. Sunt ca țăranii care se plâng de secetă, dar nu și-ar face un sistem de irigație. Toți ceilalți factori sunt de vină pentru situația în care au ajuns, numai ei n-au nicio vină.

Uber este un serviciu cu multe hibe, departe de a fi perfect, iar taximetriștii ar putea să îl anihileze foarte ușor. Dacă ar vrea. Dar pentru asta ar trebui să înceapă în primul rând să îndrepte armele către mafia care îi conduce.

Apoi ar mai fi trei lucruri simple de făcut:

  • Să respecte regulile și ceilalți participanți la trafic.
  • Să respecte clienții.
  • Să dea bon fiscal.

Atât. Toată discuția ar trebui să pornească de aici. Până nu se întâmplă lucrurile acestea, restul este doar gargară ieftină.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Taximetriștii ar face orice, numai să nu-i pui să intre în normalitate

  1. Mihai

    Dacă ar fi fost taximetriștii în stare de logica asta nu ar mai fi intrat UBER in Romania. Schimbarea va veni ori de sus, de la conducerea lor când vor realiza că dau faliment, ori din partea guvernului care va face ce știe el mai bine – va lua șpagă și va sprijini pe cel care dă mai mult.

    Reply
  2. eux

    Pentru mine este absolut neimportant daca exista uber sau orice alt serviciu similar insa este frustrant sa vezi cum o firma americana se pisa pe orice tara si legile ei
    in ce privește taximetria sau orice alt serviciu este irelevant cat de prost sau bun este atata timp cat statul reglementeaza activitatea respectiva altfel pot sa deschid o gradinita la mine acasa si pot spune ca este house sharing

    Reply
    1. Mihai

      Este mai frustrant decât faptul că o mână de mafioți are firmele de taximetrie și nu pot intra pe piață firme noi care ar putea îmbunătăți acest serviciu? Statul ar trebui în primul rând să aplice legile și să nu mai vedem pe stradă cazanele pe care le conduc taximetriștii, sa elimine evaziunea fiscală din taximetrie, să impună un nivel de calitate al serviciului. Dar statul este corupt până în măduvă și dacă ai destui bani îți poți deschide și tu aceea grădiniță fără să respecți legislația.
      De ce trebuie să aducem atâtea argumente pro sau contra? Taximetriștii si-ar recâștiga clienții dacă ar impune câteva standarde de calitate.
      Dacă am fi avut servicii de aceeași calitate din partea taximetriștilor crezi că mai intra Uber pe piață?

  3. Dan

    Ha, ha haahahahhahhahhaaa…. taximetriștii sunt speriați de Uber? Păi vin roboții din urmă – în câțiva ani o să vezi că taxiurile au un loc în plus – cel care acum este ocupat de șofer. Deja primul TIR condus robotic și transportând bere a făcut o cursă de câteva sute de km în SUA. Răbdare și tutun, domnilor!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: