Țeapă pe OLX cu “anunțul tău a fost marcat pentru excludere”

By | July 17, 2020

Am scris “țeapă” în titlu, pentru că dacă aș fi scris “scam” sau “phishing”, nu ajungea nimeni la acest articol.

Ideea este în felul următor. La 2 minute după ce am prelungit mai multe anunțuri, mă trezesc cu următorul SMS pe telefon:

teapa olx sms anunt marcat excludere

“Anunțul tău a fost marcat pentru excludere. Ca să evitați ștergerea, vă rugăm accesați …”. Link-ul părea cât de cât legit. Am zis să intru să văd despre ce este vorba. Dau clic și ajung pe o pagină cu logo-ul OLX, care îmi spune că “anunțul va fii șters în 24 de ore” și pentru a evita acest lucru trebuie făcută o plată în valoare de 5 lei.

Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost eroarea gramaticală. “Va fii marcat”, huh? Apoi am realizat că acest site afișează logo-ul vechi OLX. Și în cele din urmă am dat și click pe link:

Ești direcționat către o pagină de plată operată de Phyre. Probabil este vorba despre vreun bulgar care s-a gândit să facă și el un mic ciubuc.

În cele din urmă, ca să mă conving, am intrat și pe site. Niciunul dintre articole prelungite nu era marcat ca fiind cu probleme. Peste tot era ok.

Problema este că OLX a devenit un fel de “Vestul Sălbatic”. La fiecare anunț de-al meu peste o anumită sumă primesc automat cel puțin un mesaj. Fie de la cineva care îmi propune să le pun pe alt site, fie de la un bot cu română dubioasă care îmi spune că este interesat de articol și că vrea să-mi facă plata în nu-știu-ce cont de Wester Union.

Poate n-ar strica un control mai bun al anunțurilor și al activității userilor, nu-i așa, OLX?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Țeapă pe OLX cu “anunțul tău a fost marcat pentru excludere”

  1. Florin

    OLX chiar a devenit o jungla salbatica,scapa cine poate. Am avut si eu anunturi in ultimul an si eram plin de spam’uri/scam de la asa zisi cumparatori care imi cereau sa le spun ultimul pret si porcarii de genul.
    Sa nu zici ca relatii cu clientii(daca pot sa ii numesc rel. clienti) sunt praf. Din pacate nu prea sunt alte alternative. Publi24 e si mai praf decat OLX.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: