Telekom Banking s-a lansat în România alături de Alior Bank

By | October 19, 2017

Românii nu sunt fani ai cardurilor și ai plăților online. În schimb, stăm bine cu rata de adopție a smartphone-urilor și cu acoperirea rețelei de date la nivel național. Așa că un serviciu de genul Telekom Banking are sens. Grupul nemțesc încearcă să se folosească de succesul smartphone-urilor pentru a vinde servicii bancare. Iar în România vor face acest lucru alături de Alior Bank, o bancă poloneză specializată pe fintech.

Serviciul se adresează tuturor persoanelor, chiar și celor care nu sunt clienți Telekom. Contul ți-l poți deschide fie online, pe site-ul telekombanking, fie prin aplicație sau într-un shop Telekom sau Germanos. Poți opta și pentru un card pe care îl poți folosi pentru retrageri gratuite de la orice ATM din țară și din străinătate. Dacă nu mă înșel, prezența cardului este principala deosebire față de serviciile bancare ale celorlalți operatori.

Telekom Banking a mai pus accentul și pe transferuri gratuite în lei, către orice bancă, prin mobile banking sau printr-o opțiune de schimb valutar online 24/7. Am văzut cum funcționează această platformă și este interesant. Cursurile se actualizează la fiecare 10 secunde, te simți ca la bursă. De asemenea, îți poți programa data și ora la care să vinzi/cumperi valută.

Mi-a plăcut aplicația. Arată ca din era noastră și are toate funcționalitățile pe care le-ai aștepta de la ea. Chiar și chestii în plus pe care le-aș vrea la cea de la banca mea. De exemplu posibilitatea de a căuta o tranzacție din trecut. Simplu, dar foarte util.

Bineînțeles, Telekom nu se așteaptă să dea oamenii năvală către Telekom Banking. Părerea mea este că faci trecerea dacă ți se potrivește un astfel de serviciu pentru câteva cazuri specifice. Bineînțeles că sunt și anumite taxe și comisioane, le puteți consulta pe site-ul Telekom Banking, în josul paginii – Documente Utile – Lista de comisioane.

Lansarea Telekom Bank o văd ca pe un pas încurajator într-o direcție bună. Mi-ar plăcea ca piața serviciilor bancare să fie la fel de dinamică precum cea din vest, unde fintech-ul începe să fie la putere, iar băncile tradiționale, rigide, nu mai sunt așa de apreciate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Telekom Banking s-a lansat în România alături de Alior Bank

  1. Pruteanu Dan

    Un proiect dezastru !!! Au angajați lipsiți de profesionalism și o platformă cu multe multe probleme tehnice !! Am avut banii blocați zile întregi în contul deschis la Telekombanking și am reușit cu greu sa mi-i retrag. Au mereu probleme tehnice grave, iar tranzacțiile nu sunt sigure. Când apelez personalul de la call-center primesc răspunsuri reci care dovedesc lipsa de interes.

    Am închis toate conturile și am decis sa nu mai mai colaborez niciodată cu Telekombanking

    Reply

Spune-ți și tu părerea: