Telekom Smart TV Stick oferă abonament TV prin Google Chromecast – o idee foarte bună

By | April 6, 2020

Telekom a anunțat un nou tip de abonament TV, fără cabluri, fără servicii de instalare, prin care, în premieră pentru România, totul funcționează prin intermediul unui Chromecast (numit de ei Smart TV Stick). La 9.9 lei pe lună, mi se pare o idee genială, cu care împuști mulți iepuri dintr-o lovitură: te alegi și cu cablu TV, transformi orice TV într-un Smart TV și ai și un Chromecast pe care-l poți folosi și pentru Netflix, HBO GO, YouTube sau Spotify.

Telekom Smart TV Stick Chromecast

Pachetul de bază care include 47 de canale costă 2€ (9.9 lei) pe lună cu o obligație contractuală de 24 de luni. Pachetul cu 71 de canale costă 25 de lei pe lună, iar Chromecast-ul este oferit în custodie, cu reducere 100% pe parcursul contractului. La asta se mai adaugă faptul că cei care se vor abona între 6 aprilie și 17 mai vor beneficia de 50% reducere din costul abonamentului timp de 6 luni și HBO și HBO GO gratis timp de 12 luni. Mai multe detalii aici.

Oferte de telefonie pentru persoane fizice

De asemenea, Telekom a făcut făcut câteva anunțuri și în privința ofertelor comerciale de telefonie mobilă. Pentru persoane fizice extinde ofertele de portare despre care vă spuneam acum două luni și introduc telefoane noi la oferte: Huawei P40 Lite E și Samsung Galaxy A40.

Pentru business-uri și antreprenori

Persoanele juridice care se vor porta în rețeaua Telekom în perioada 6 aprilie – 17 mai 2020 și care vor alege abonamentul Freedom 5 vor avea voce și internet 4G nelimitate, cu 50% reducere în primele 12 luni de la portare. La fel, și aici sunt valabile ofertele pentru aceleași două telefoane. Mai multe detalii aici.

Sincer, îmi place atât de mult ideea Telekom Smart TV Stick încât deja făceam planuri pentru cel de-al doilea TV al nostru, care nu este smart. Până la începutul pandemiei îl țineam cam degeaba pentru că după renovare nu am vrut să mai trag cablu până în dormitor. Săptămâna trecută am scos Chromecast-ul de la TV-ul din sufragerie și l-am mutat la cel din dormitor pentru Netflix. Dar parcă 10 lei în plus pe lună n-ar fi o idee rea să mut Chromecast-ul înapoi în sufragerie și să am și în dormitor alt Chromecast + toate programele TV. Singurul risc ar fi să nu ne mai dăm jos din pat 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Telekom Smart TV Stick oferă abonament TV prin Google Chromecast – o idee foarte bună

  1. Coco Moll

    Sau iti iei doar un chromecast, plătești o singură dată 30€ si poti vedea ce doresti. Poti folosi digi online gratis pot cine are net de la digi si unde ai acces la vreo 20-30 programe sau sopcast pe android si ai cam toate canalele posibile. Clar, merg si restul gen netflix, hbo go, youtube etc… ei practic iti dau accesul la o aplicatie unde ai un nr de programe la care poti sa cast către tv-ul în care ai înfipt chromecast-ul primit de la ei. Aplicații de genul restrictiv sunt mai multe, condiționate sau nu de vreun abonament. Parca si focussat are ceva asemănător. La telecom era marfă daca aveau un chromecast cu internet în el dar asa nu vad nimic în plus…
    Apropo, Protv plus e free momentan.

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi da, soluția lor cu chromecast + cast de pe telefon mi se pare foarte elegantă. Am Digi Online pe telefon dar nu m-am gândit niciodată să văd dacă merge să dau cast către Chromecast.

  2. Daniel

    Ati reusit vreodata sa vedeti un film cap coada de pe HBOGO pe chromecast? La mine ori nu mai ruleaza filmul pe chromecast iar acesta intra in standby, ori daca e un serial brusc incepe sa sara la urmatorul episod (nu conteaza ca am vazut 5-7 minute din episodul pornit).Nu stiu daca au mai patit si altii sau doar la mine face, atat de pe ios cat si de pe android

    Reply
    1. Revo Post author

      O să verific. Deocamdată nu ne-am uitat decât la seriale pe Netflix unde singura problemă pe Android este că după primul episod nu mai poți da skip la intro. Pe iOS nu sunt probleme, evident 🙂

  3. Dragoș

    Poți sa day play pe TV la posturile de pe Digionline. Și m am interesat eu la Telekom, cică pe lângă custodia de 2 sau 5 euro pe luna, se plătește și abonamentul de baza, M sau L, cum le au ei definite. Deci nu vad logica, decât ca nu îți iei chromecast cu banii jos, îl iei în chirie…

    Reply
    1. Revo Post author

      Cum poți da play pe TV (non-smart) la posturile de pe Digionline? Ciudată schema cu abonamentul M sau L de care povestești. În conferința de presă nu au zis nimic despre așa ceva, nici pe pe pagina de prezentare nu scrie nimic cum că ar fi obligatoriu un abonament.

  4. Daniel

    Multumesc.
    Pentru Netflix am renuntat la chromecast pe tv nonsmart. Prefer sa utilizez un firestick. Mi se pare ca functioneaza mult mai ok decat chromecast

    Reply
  5. Wentzel

    Mda…

    M-am lamurit si cu vrajeala asta. Am facut abonament la telekom dupa ce am citit articolul de mai sus. Mi-a venit chromecastul, am instalat, functioneaza netflix, oglindire ecran, spotify… Telekom TV, probabil am ratat un pas si nu a functionat din prima, motiv pentru care am sunat la ei sa faca setarile.

    Dupa ce au fost facute setarile, am intrat in cont. Factura este 10.76 lei in acest moment. Nu mai conteaza, problema este alta. Posturile TV sunt transmise in format analogic, nu HD.

    Pentru cei care nu sunt pretentiosi la calitatea imaginii, este OK, pestru restu, da cu virgula. Nu am vazut scris acest detaliu niciunde pe site-ul Telekom sau in articolul de mai sus.

    Reply
    1. Revo Post author

      De transmis sigur sunt digital. Te referi la faptul că nu sunt transmise full HD la 1080p? Că îmi vine greu să cred că nu sunt nici măcar 720p. O să investighez, că e interesant ce spui aici. S-ar putea să fie o restricție de la Google, apropo de știrea care spunea că UE îi roagă să limiteze calitatea stream-ului.

Spune-ți și tu părerea: