Tesla a lansat un Cybertruck

By | November 22, 2019

Bine ați venit la episodul 1945 din “Elon Musk este sărit de pe fix”.

Aseară a fost prezentarea pentru cel mai nou vehicul din portofoliul Tesla. Un pick-up truck cum zic americanii, sau un papuc, cum ar zice românii.

Aceste truck-uri sunt foarte importante pentru americani, pentru că în zonele rurale oamenii sunt obișnuiți să aibă cel puțin un astfel de vehicul. Asta din cauză că mai toți au ferme, și le cumpără pe principiul: “nu știi când ai nevoie să pui ceva în benă sau să tragi ceva după tine”. Cam așa cum cumpără românii break-urile.

Cel mai popular pick-up truck din America este Ford F-150. Așadar, toată lumea se aștepta ca pick-up-ul lui Elon Musk să arate ceva de genul:

ford f150 2020

Sau mă rog, ceva în genul ăsta, dar cu forme mai rotunjite, cum este Model Y.

Ei bine, Elon Musk a lansat asta:

Design scos din Blade Runner, șasiu din inox anti-glonț (sau Texas proved, cum aș zice eu), geamuri antiglonț*, suspensie adaptivă, autonomie de cel puțin 400 de km, preț de pornire de la 39.000 $.

* În timpul prezentării a fost și un mic fail. Au vrut să demonstreze că geamurile nu se sparg atunci când dai cu o bilă de metal în ele, dar au demonstrat contrariul. Eu m-am uitat la prezentare doar ca să văd cum reacționează Elon Musk atunci când ceva nu merge conform planului. Iată prezentarea:

Sursă: The Verge

Mi se pare că s-a descurcat foarte bine și a depășit cu umor situația, chiar dacă era derutat. Oricum, nu cred că este cea atât de important. Geamul anti-glonț era doar un bonus, nu o funcție esențială care să influențeze decizia de cumpărare.

D-abia aștept să văd un Cybertruck pe străzile din România 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Tesla a lansat un Cybertruck

Spune-ți și tu părerea: