Trei aplicații care te pot ajuta în călătorii ✈

By | August 7, 2019

Cei de la momondo.ro mi-au trimis o listă cu 10 astfel de aplicații. Însă eu am selectat doar trei care mi s-au părut cu adevărat utile și de care nu știam. Restul sunt ceva mai banale sau deja arhi-cunoscute.

Așadar, iată ce aplicații utile am selectat din lista lor:

1) Luggage Hero – “Luggage Hero face legătura dintre turiști și proprietari de restaurante, cafenele, hosteluri sau alte spații verificate pentru găzduirea propice a bagajelor”. Cu alte cuvinte, vezi pe hartă unde este cel mai apropiat punct unde îți poți lăsa troller-ul. Se taxează în funcție de numărul de ore folosit, dar prețul nu sare de 8€/zi.

Mie mi se pare extrem de utilă această aplicație. Au fost situații în care nu am putut lăsa la hotel (sau mai des la cazarea prin AirBNB) bagajele. Cel mai recent exemplu a fost chiar în Atena. Decât să te plimbi cu troller-ul după tine, mai bine dai câțiva euro și-l lași în siguranță.

P.S: Serviciul se pare că nu are și o aplicație de Android. Am găsit ceva similar numit BAGBNB, dar nu știu mai multe detalii. Dacă ați folosit vreuna din aplicații, lemme know.

2) Where is Public Toilet – Bănuiesc că numele este destul de clar. Toalete afișate pe hartă, cu nume, ore de deschidere, prețuri, ba chiar și rating. Aplicația mi se pare utilă inclusiv în propria țară.

3) Lounge Buddy – Aplicația listează lounge-urile din aeroport, cu rating și prețuri. Pe Otoponi am rezolvat elegant cu un card BT Flying Blue pe care vi-l recomand. Însă au mai fost momente când nu aveam efectiv un scaun pe care să stăm (*cough*, vechiul aeroport Istanbul). Cred că aș accesa mai des lounge-urile dacă aș ști din start prețurile.

Nu au decât aplicație de iOS.

Celealte aplicații recomandate sunt următoarele:

  • Flightradar24 – Monitorizează toate cursele comerciale aeriene în timp real. Te ajută să anticipi ce întârziere va avea un zbor.
  • XE Currency Convertor – Eu folosesc direct Google pentru a face conversia între monede.
  • OpenTable – Pentru rezervat o masă la diverse restaurante. Eu sun și vorbesc la telefon.
  • Happycow – Ajută la descoperirea restaurantelor pentru vegetarieni sau persoane cu restricții alimentare.
  • Wi-Fi Space – O hartă a rețelelor wifi publice sau ale restaurantelor/hotelurilor care au fost înregistrate de alte persoane. Ar fi fost utilă acum 3-4 ani, însă acum am destule date mobile în roaming.
  • Meetup – O aplicație care te conectează cu localnici care fac diverse activități. E ok, dar par mai mult activități de learning și business (cursuri de programare șamd).
  • Star Walk 2 Free – Dacă prindeți un cer senin, puteți folosi această aplicație pentru a identifica stelele, constelații și planete.

avion travel

În altă ordine de idei, de la 5 august tocmai s-a închis Google Trips și Google nu oferă nimic concret în loc. Mare păcat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Trei aplicații care te pot ajuta în călătorii ✈

    1. Revo Post author

      Browserul e semi-inutil, că atunci sunt într-un oraș nou, nu voi avea laptopul pe stradă, ci telefonul în buzunar. Iar pe maps se navighează foarte greu față de cum era Google Trips. Pe Trips vedeam o listă cu toate obiectivele, dădeam un pin la fiecare dintre ele și apăreau instant și în Maps. Acum îți ia 2 ore să iei fiecare obiectiv în parte și să-i dai “save to list” în maps 🙁

Spune-ți și tu părerea: