Trei motive pentru care să-ți lași mereu numărul de telefon în geamul mașinii

By | March 3, 2017

Trăim în unul dintre cele mai neprietenoase orașe, atât cu oamenii cât și cu mașinile. Bucureștiul Sălbatic este în top 5 cele mai aglomerate orașe din lume, și acest lucru înseamnă că imediat ce ieși cu mașina din bucățica ta de parcare, ai intrat deja peste bucățica altuia.

În aceste condiții, cred că fiecare șofer ar trebui să lase un număr de telefon în geam. Eu fac acest lucru de vreo 2 ani, uneori chiar și dacă las mașina într-o parcare amenajată. Până acum nu am avut nicio neplăcere, ba chiar din contră.

De ce vă sfătuiesc și pe voi să lăsați numărul de telefon în geam tot timpul?

1. Poate uitați farurile aprinse. Într-o seară plecam de la muncă și am văzut un Golf V cu farurile aprinse. M-am apropiat, am văzut că nu era nimeni în mașină, dar omul lăsase bilețelul cu numărul. Așa că l-am sunat și l-am atenționat, probabil i-am salvat bateria.

2. Poate cineva îți lovește mașina. Zilele trecute am parcat mașina într-un loc cât se poate de sigur, pe o străduță, lipită de bordură, cu oglinzile pliate, să nu încurce pe nimeni. Am lăsat totuși și numărul în geam, cine știe? Pe la prânz am primit un SMS: “IF-xx-PVP v-a atins foarte ușor bara din față a mașinii”. Un trecător care a văzut ce s-a întâmplat a avut amabilitatea de a-mi trimite un mesaj.

Am verificat, mașina mea nu avea nicio zgârietură, așa că n-avea rost să mă dau de ceasul morții. L-am sunat pe cel care mi-a trimis SMS-ul și i-am mulțumit. Putea să mi-o lovească cineva mai grav și să plece.

3. Poate pur și simplu încurci pe cineva fără să-ți dai seama. Sau poate o mașină mai mare trebuie să execute acolo o manevră. Prefer să mă sune să mut mașina și să-i ușurez viața celuilalt șofer decât să o găsesc zgâriată.

Prin februarie, când era zăpadă, pe o străduță cu sens unic erau parcate mașini pe ambele părți. Una dintre ele era parcată foarte neglijent, departe de bordură și cu roțile bracate, atât cât să le pună probleme celor care voiau să treacă printre ele cu mașina de gunoi. S-au dar jos din mașină, au întrebat în jur dacă știe cineva a cui e mașina parcată prost și s-au ambiționat să treacă printre ele.

Evident că au trecut cu tot cu spoilerul celui care o parcase ok. Omul a avut un ghinion fantastic, o lăsase de 5 minute acolo și era prin zonă, căutându-l pe cel care îi blocase lui locul de parcare. Chiar dacă n-a avut nicio vină, un număr de telefon în geam l-ar fi scutit de un drum la service.

Doar că …

Numărul de telefon lăsat în geam nu ar trebui să fie folosit ca pe un pretext pentru a lăsa mașina oriunde. Eu o parchez uneori și la 15 minute de mers pe jos de locul unde trebuie să ajung. Pentru că nu îmi place să îi încurc pe alții, și nu sunt de părere că dacă pleci cu mașina, trebuie să o parchezi cât mai aproape, eventual chiar deasupra destinației, parașutată din elicopter. Dar pentru mulți bucureșteni, chestia asta e de neconceput. “Cum? De ce te mai duci cu mașina dacă o lași la juma’ de oră distanță?!”. Pentru confort și pentru că îmi place să conduc.

În concluzie, vă sfătuiesc și pe voi să lăsați numărul de telefon permanent în geam. În momentul de față nu văd un argument contra și chiar m-aș bucura să conving mai multe persoane să facă acest lucru. Dacă aveți alte idei pro sau contra, chiar vă rog să mi le împărtășiți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Trei motive pentru care să-ți lași mereu numărul de telefon în geamul mașinii

    1. Ciprian

      Da, exista acest risc, daca parchezi pe langa o scoala/liceu sansele cresc simtitor. Intr-un timp umblam si eu non-stop cu numarul in geam, pana am inceput sa primesc telefoane aiurea… acum il las in functie de situatie.

Spune-ți și tu părerea: