Trei trucuri pe care le folosesc supermarket-urile ca să te facă să cumperi mai mult

By | February 14, 2018

Am citit recent un articol foarte interesant în se care explică motivele pentru care majoritatea supermarket-urilor sunt aranjate la fel. Pe lângă tehnicile deja cunoscute, de genul: “produsele mai scumpe sunt puse la nivelul ochilor” sau “produsele au prețul trecut 0.99 lei în loc de 1 leu, pentru a-ți da impresia că sunt mai ieftine”, am mai găsit trei trucuri interesante pe care le folosesc.

 

Pun produse colorate la intrarea în supermarket

Da, se pare că acesta este motivul pentru care legumele și fructele sunt întotdeauna la intrare. Petele de culoare creează bună dispoziție printre clienți, îi determină să cumpere mai mult și să se gândească cu plăcere la acel supermarket. Cred că această tehnică am văzut-o în majoritatea magazinelor Carrefour Market și Mega Image care-mi vin acum în minte.

Și produsele de la brutărie sau patiserie sunt tot în față

Intri în supermarket și miroase a pâine caldă. Poți să nu cumperi o pâine? Nu poți. Mirosul produselor de patiserie activează glandele salivare și, evident, te fac să cumperi mai mult. Apropo, știați că dacă mergeți la cumpărături când vă este foame veți cumpăra mai mult?

Lactatele și mezelurile sunt puse în locuri mai ascunse

De regulă mergi la supermarket pentru că ai nevoie de un mezel sau de o cutie de lapte. Dacă le-ai găsi din prima, probabil le-ai cumpăra și ai ieși rapid pe ușă. Dacă mai treci printre câteva raioane până să ajungi la ele, sunt șanse mai mari să mai cumperi una-alta.

Bonus: și muzica este foarte importantă

Aici lucrurile mi se par destul de clare. O melodie cu un tempo mai lent (sau una care îți place) te încurajează să stai mai mult în magazin. Într-un timp nu mai făceam cumpărăturile de la Careffour Market-ul de peste drum din cauză că aveau o boxă care fâșâia și pocnea pe muzică. Preferam să merg la un magazin mai depărtat pentru a nu suporta o asemenea tortură.

Mie întotdeauna mi-a plăcut să studiez amplasarea raioanelor și a produselor atunci când mă aflu în magazine. Dacă și vouă vi se pare interesant, puteți citi mai multe idei interesante în articolul original de pe Business Insider.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Trei trucuri pe care le folosesc supermarket-urile ca să te facă să cumperi mai mult

Spune-ți și tu părerea: