Un băiat care vrea să schimbe lumea

By | May 20, 2013

Am aflat despre el acum câteva luni pe internet și acum am văzut că a câștigat premiul Gordon Moore în cadrul Intel ISEF. Îl cheamă Ionuț Alexandru Budișteanu, are 19 ani și învață la Liceul Teoretic Oltchim, Hackerville iar proiectul său se numește “Using Artificial Intelligence to Create a Low Cost Self-driving Car”. ISEF este una dintre cele mai tari competiții pre-universitare și premiul i-a fost înmânat chiar de către omul care a formulat Legea lui Moore.

Mi-a plăcut entuziasmul cu care se ducea către scenă. Putea să fie și Oana Roman între el și scenă, n-ar fi văzut-o. El spune că vrea să lucreze în cercetare. În locul lui m-aș duce la MIT, aș lucra 1-2 ani la un Google sau Microsoft și apoi mi-aș face un startup. Cred că finanțatori se găsesc. Dacă pe drum aș putea să ajut România ar fi bine, dar nu mi-aș face un țel din asta.

Dacă vreți să îl felicitați o puteți face aici, eu am făcut-o deja. Avea și un site dar nu-l mai găsesc.

[youtube=http://youtu.be/NJfmvetIszY]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Un băiat care vrea să schimbe lumea

  1. Bogdan

    A primit oferte de la google Elvetia sa plece acolo sa lucreze si a refuzat.Spune ca nu se multumeste sa fie doar un programator din cei 7000 de la Google.Eu cred ca este incapabil sa lucreze in echipa, daca citesti putin despre viata lui personala vei intelege

    Reply
    1. revo Post author

      Am citit un pic, mai spunea și că a refuzat câteva universități importante pentru că vrea să continue la o universitate unde se face AI.

Spune-ți și tu părerea: