Un documentar recomandat de Elon Musk

By | April 6, 2018

Elon Musk este un pic speriat de posibilitatea ca un sistem A.I. super avansat să facă ceva ravagii cu omenirea. Și tind să îi dau dreptate unui om care trimite rachete autonome în spațiu și care, ca un mic hobby, are și o companie care încearcă să stabilească o interfață între creier și computer.

Așa că dacă aveți puțin timp liber (o oră și 18 minute mai exact), vă puteți uita la documentarul “Do you trust this computer?“, gratuit, până duminică seara. Elon tocmai l-a recomandat pe Twitter, cu mesajul: “Nothing will affect the future of humanity more than digital super-intelligence.”.

Ca o părere personală, eu cred că folosirea A.I. și a roboților în luptă sunt chestiuni care ar trebui reglementate la nivel înalt, așa cum s-a întâmplat cu armele nucleare. Din păcate, acolo a fost nevoie de câteva tragedii până când s-a ajuns la acorduri.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Un documentar recomandat de Elon Musk

  1. O observatie

    Dintre toti marii CEO la nivel mondial, Elon Musk e (aproape) singurul care se teme de A.I.
    Cel mai mare rau pe care il poate face inteligenta artificiala este exact acelasi rau pe care l-a facut curentul electric in revolutia industriala: zdruncina lumea economic, pentru ca apar unele joburi noi si dispar foarte multe joburi pentru ca sunt facute mult mai usor de algoritmi de machine learning.
    Idei de tip “constiinta artificiala” sau “intentii/dorinte” ale inteligentei artificiale sunt bazaconii care nu trebuie luate in seama. Este mai usor sa studiati inteligenta artificiala cateva luni si sa va convingeti ca inteligenta artificiala este 90% doar o unealta foarte sofisticata (care foloseste musai foarte multe date si foarte multa putere computationala) pentru a “intelege” tipare si a face predictii/aprecieri pe baza lor.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: