Un inginer fraier, Compro si Royal Computers

By | October 15, 2012

Sa presupunem ca asupra mea se afla un TV Tuner Compro M1F. Sa mai presupunem si ca i-am pierdut Receiverul IR, adica firul ala cu un beculet in capat care primeste semnalul de la telecomanda.

Nici nu putea sa ma doara mai putin intamplarea asta. Deja ma gandeam cum o sa fac eu un articol pe blog in care sa va invat cum sa faceti un receiver IR pentru TV Tuner. Teoretic nu e mare branza. Un jack de 2.5 mm si o dioda infrarosu. Gasisem un forum unde un tip isi facuse ceva asemanator pentru un media player. Sa trecem la treaba!

Dar nu chiar imediat. Adica 1-2 luni n-am folosit TV Tunerul pentru ca mi-era sila sa-l folosesc fara telecomanda. In fine,  intr-o zi mi-am facut curaj, am alungat lenea si am pornit spre Maica Domnului. Asa cum orice electronist stie, pe Maica Domnului nu gasesti neam ce-ti trebuie. Sa dea naiba daca avea vreo coșmelie d-aia o dioda IR cu trei pini.

Pana la urma ma resemnasem si vroiam sa cumpar un receiver de pe Okazii. M-a salvat un coleg care avea o dioda cu 3 pini din dezmembrari. O pun bine si las sa mai treaca o luna pana sa ma apuc de grandiosul proiect.

Dupa inca o luna simt ca viata mea este incompleta fara telecomanda la tuner. Scot letconul de la naftalina, execut cu precizie cele mai fine lipituri din viata mea si voila: am in maini un receiver IR. Il bag in spatele la tuner siii …. Si nu merge. Eu speram sa fie standard diodele astea insa se pare ca fiecare reactioneaza la curenti diferiti. Fericire mare!

Tot la Okazii ajung. Il gasesc pe un tip care avea un Tuner Compro, model diferit ca al meu, insa ii pierduse telecomanda. Pfoaai, am pus-o de`o afacere. Daca stiam ca e asa de simplu nici nu ma mai stresam cu lipituri si SF-uri. Era si de la mine din cartier, ma intalnesc cu omul a 2-a zi. Musai cat mai repede, ca dupa ce am stat ca o balarie 3 luni acum vroiam sa fie gata intr-o zi totul ca un copil rasfatat. Iau receiverul de la el, il bag in spate siiiiii ….. SI NU MERGE !

Viata mea era nefericita. Cu un ultim efort disperat, scriu e-mail firmei mama direct in Taiwan si le expun problema. Completez un chestionar si apoi imi fac legatura cu importatorul din Romania (nu intainte sa ma asigure ca sunt “most valuable customer”). Si uite asa, dupa 5 luni, ma uit la TV si schimb posturile de la distanta, prin amabilitatea domnului Alexandru Ghetaru de la Royal Computers.

Simplu, nu ? Nu pot decat sa fiu bucuros ca am dat peste o firma care are grija de clienti si de un importator cu bun simt.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: