Un site cu cărți recomandate de antreprenori și oameni de succes

By | June 26, 2018

Când am citit “Tată bogat, tată sărac” am realizat că îmi place foarte mult genul acesta de carte și că vreau să explorez mai mult în această direcție, doar că nu îmi permit să citesc și cărți proaste. Așa că am început să caut pe internet cărți recomandate de oameni influenți (CEOs, directori, fondatori, oameni de succes). Mi-am făcut pe Libris o listă cu cărți pe care aș vrea să le citesc și din păcate încă nu am apucat să le bifez.

Prin ianuarie, cumva în același timp cu dorința mea de a citi astfel de cărți, am auzit și despre proiectul The CEO Library, pornit de Bobby Voicu și Cristina Chipurici. Pe atunci site-ul nu era încă funcțional, însă astăzi am văzut la Hoinaru că i-au dat drumul (vedeți că au și un concurs pentru cei care se vor abona la newsletter).

Eu m-am abonat, am citit integral primul mail al Cristinei, l-am citit și pe cel al lui Bobby, acum deja citesc “The Prince”, al lui Machiavelli, iar următoarea este “The Hard Thing About Hard Things: Building a Business When There Are No Easy Answers“. Au făcut un funnel foarte mișto pentru abonați, m-am uitat un pic pe site și m-a vrăjit rapid.

În concluzie, dacă vreți să mergeți la sigur și să citiți niște cărți pe care le recomandă oameni care au realizat ceva în viață, The CEO Librabry e ce trebuie. Să țineți însă cont de faptul că site-ul este orientat către publicul de afară, așa că în lista magazinelor care vând cărțile recomandate sunt Amazon, iBooks șamd.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Un site cu cărți recomandate de antreprenori și oameni de succes

  1. Pyuric

    Ahhh, cred că o să-ți placă tare mult The Hard Thing About Hard Things <3 Ben Horowitz are un stil minunat de a scrie - uman și transparent. Te conectezi imediat cu el și problemele de care vorbește. Sunt multe despre care n-am mai văzut pe nimeni să aibă curajul să le abordeze, gen când să angajezi și când să dai afară prieteni, cum să anunți sute de oameni că mâine nu mai au job, cum să iei decizii grele atunci când există astfel de presiuni, cum să te lupți cu anxietatea și, în general, cât de singur ești ca antreprenor. Sunt și câteva lucruri acolo legate de business de care încă nu m-am lovit și probabil voi mai reveni asupra unor secțiuni la nevoie, însă o recomand din suflet. Plus că autorul e fan hip-hop și mai trântește din când în când versuri din clasici 😀
    Legat de Tată Bogat, Tată Sărac: spre rușinea mea, am citit-o de abia la începutul acestei luni. Târziu, știu. Acum îmi pare rău că n-am descoperit-o mai devreme, mai prin școala generală, ca să pot să-mi pun niște baze (că asta mi se pare că face - oferă acel mindset de bază).
    În altă ordine de idei, mulțumim mult de tot pentru cuvintele frumoase și mă bucur că ți-am atras atenția! <3 Dă-mi un semn oricând ai nevoie de niște recomandări pe nevoi specifice (poți da reply la oricare din mail-urile de la noi).
    Și îmi pare rău că au existat acele probleme la începutul anului - noi am lansat proiectul în septembrie anul trecut, în ianuarie am avut chiar super boom de trafic, nu înțeleg what happened. 🙁

    @The Gadgetist: Bill Gates rulz! Citește o tonă de cărți și știe cum să ți le prezinte astfel încât îți vine să ți le cumperi pe loc, deși în mod normal n-ai citi niciodată cărți pe tema...microbilor, de ex. 🙂 Avem și noi un top cu cine a recomandat cele mai multe cărți, iar el e al 5lea antreprenor, cu "doar" 70. 😛

    Reply
  2. Cuatu Catalin

    Salut…un articol interesant cu postari logice ..la fel de interesante….titlurile enuntate le voi citi cu placere pentru propia mea cultura…daca o iesi ceva….cu atat mai bine..:)…te-as ruga sa faci -evident daca poti-si o recenzie a castilor VR….se pare viitorul I.T-ului.Oricum mi-a placut teribil prezentarea acelui monitor dublu….chiar mi-ai dat idei..:) ….

    Reply

Spune-ți și tu părerea: