Un startup vinde online mașini second hand, pe care le poți returna în 10 zile dacă nu îți plac

By | January 16, 2017

Da, așa ceva este posibil în final și în România. One Way Ticket Garage pare exact platforma de care aveau nevoie românii sătui de samsari, combinații și kilometri dați înapoi.

Pe scurt, OWT Garage se ocupă de tot procesul de vânzare cumpărare. Vânzătorul face o cerere la ei pe site, iar ei vin, o inspectează, o fotografiază, o listează pe site, și atunci când se vinde, îi fac plinul, o igienizează, o livrează și se ocupă de acte pentru cumpărător. Iar dacă noul proprietar nu este mulțumit, o poate returna în 10 zile, dacă nu a lovit-o și dacă a făcut mai puțin de 1.000 de km cu ea.

Probabil vă întrebați care este mecanismul din spatele serviciului? Cei de la OWT Garage negociază cu vânzătorul prețul pe care acesta îl va primi, și atunci când o adaugă pe site, își pun și comisionul lor. Dacă cineva vrea să o cumpere, trebuie să plătească o taxă de rezervare. În acel moment, OWT Garage cumpără mașina de la vânzător și o livrează la cumpărător.

Vânzătorul nu este astfel afectat dacă noul proprietar se răzgândește în cele 10 zile, pentru că și-a încasa deja banii. În cazul unui retur, mașina revine la OWT Garage, iar cel care s-a răzgândit își va primi banii când se vinde mașina.

Dacă vă surâde ideea, citiți mai întâi termenii și condițiile. Se folosește de vreo 10 ori cuvântul “discret” pe acolo, însă ca dealer, trebuie să te pui la adăpost când lucrezi cu astfel de sume. Mie îmi place ideea și sper să prindă. Nu sunt însă atât de naiv încât să cred că un singur serviciu de acest gen va pune capac samsarilor.

Sursă: Cismaru

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Un startup vinde online mașini second hand, pe care le poți returna în 10 zile dacă nu îți plac

  1. Andrei

    Deci daca te razgandesti primesti banii doar daca se revinde masina.Si daca nu se revinde prea curand ?

    Reply
    1. One-Way Ticket Garage

      Salut Andrei! Multumim pentru mesaj!

      Intr-adevar, returul masinii este supus unor termeni si conditii. Noi credem ca asa este normal, pentru a evita abuzul.

      Daca nu vrei sa astepti ca masina sa fie revanduta, poti alege oricand alta sau iti poti configura tu masina, iar noi ti-o vom aduce pe comanda. Acestea ar fi optiunile pe care le ai la dispozitie in momentul in care esti decis ca masina doresti sa o returnezi.

  2. Mihai

    În teorie sună bine. Sper să prindă și să apară și concurența pe nișa asta, dar mai ales sper sa fie serioși, altfel ar fi samsari cu un site frumos.

    Reply
    1. One-Way Ticket Garage

      Salut Mihai! Multumim pentru parere!

      Totul a pornit de la o problema descoperita “pe propria piele” – tocmai de aceea ne-am angajat sa oferim un serviciu de calitate pentru oameni de calitate.

      Fiecare masina vine cu certificat de autenticitate al kilometrilor, garantie si asistenta in trafic, tocmai ca viitorul cumparator sa nu isi faca griji asupra achizitiei unei masini de la noi.

      Poti citi povestea unui client de-al nostru aici: http://blog.owt-garage.com/dream-car-laurentiu/ sau sa ne te alaturi comunitatii noastre pe Facebook: https://www.facebook.com/OWTGarage/ pentru a ne fi alaturi si a alfa intotdeauna noutatile 🙂

      Te asteptam!

    1. One-Way Ticket Garage

      Salut Adrian!

      Nu stim unde ai aflat de aceasta “reclama” pe care o mentionezi mai, dar nu cu asta ne ocupam. Noi ne ocupam cu livrarea masinii la usa ta, gata de drum. Fiecare dintre ele vine cu garantie, asistenta 24/7 si 10 zile timp sa te razgandesti.

      In plus, doar 1 din 5 masini inspectate ajung la noi pe site. Deci, pentru orice masina listata, sunt alte 5 masini ce nu au indeplinit standardele noastre. Anul de fabricatie minim acceptat este 2008. Asadar, livram masini tinere, pre-verificate si garantate de o echipa profesionista. Nicidecum, nu “repunem harburi” in strada.

    1. One-Way Ticket Garage

      Salut Ilie! Speram ca nu am gresit numele tau 🙂

      La One-Way Ticket Garage, revindem masini cu anul de fabricatie minim 2008, in timp ce masinile aduse pe comanda au ca an de fabricatie minim 2012. Si, asa cum spuneam mai sus – in raspunsul oferit lui Adrian – fiecare masina este pre-verificata de personal calificat. De asemenea, fiecare masina este garantata cu pana la 1 an garantie, asistenta in trafic si 10 zile timp de retur.

      Ca statistica, doar 1 din 5 masini ajung la noi pe site – ceea ce ar trebui sa faca ingrijorarea ta sa dispara pentru ca ne-am angajat in a schimba viitorul industriei auto in tara noastra 🙂

      Numai bine!

Spune-ți și tu părerea: