Unde mănânci în Sinaia

By | October 7, 2013

Sunt absolut convins că toată lumea din Sinaia mănâncă la restaurant. Spun asta pentru că sunt o mulțime de restaurante și cu toate astea, într-o sâmbătă seară, n-am găsit decât un singur supermaket. Şi o rămășiță din ce fusese odată supermarketul de la sensul giratoriu. Voi de unde vă faceți cumpărăturile, oameni buni ?

Revenind la restaurante.

La Schiori – Oamenii ăștia au o ciorbă de burtă excepțională. Dacă treceți pe acolo, luați neapărat un castron de ciorbă de burtă și nimic altceva. Porția este atât de mare încât și anul ăsta și anul trecut i-am rugat să pună felul doi la pachet. Şi că tot vorbim de felul doi, am luat o ceafă și n-a fost extraordinară. Bună, mâncabilă, dar nu extraordinară. Nu am putut să-mi dau seama dacă era făcută pe grătar sau în ulei. Nici păstrăvul nu a rupt gura târgului. Poate că din cauza felului întâi ne-am creat așteptări prea mari.

Restaurantul este pe drumul către cota 1400. Are același patron ca Restaurantul Bucegi, dar am auzit că gustul mâncărurilor diferă.

Irish House – Aici o dată e bine, o dată e rău. Ba mâncăm porții mari și pe săturate, ba suntem dezamăgiți. Prima dată când am mâncat (nu mai știu ce) a fost bine, anul următor am primit o ceafă care avea un miros ciudat, acum doi ani am mâncat o ciorbă de burtă bună și tot acum două veri am fost dezamăgit. Am luat o ofertă cu pizza, o bere gratis și sos special. Pizza a fost ok, berea a fost printre cele mai scumpe pahare cu apă pe care le-am comandat iar sosul special era făcut din ulei crud și semințe de ardei iute.

Sunt chiar la sensul giratoriu. Dacă n-ai alternativă poți intra la ei. Eu încerc să-i evit pentru că ultima dată au intrat 3 cerșetori care mi-au înșirat fiecare pixuri, brichete și jucării de pluș pe masă.

La Teleferic – Restaurantul vilei unde am fost cazați. În general oamenii sunt foarte atenți la detalii. Vila are personalitate și vei găsi pe acolo tot felul de idei interesante. Totuși, aglomerarea de obiecte din restaurant mi se pare la limita kitsch-ului. Încă ceva și ar fi fost prea mult. Marea surpriză vine însă când citești meniul: coaste marinate de porc în sos de bere, ficat de gâscă servit pe mere coapte, tot felul de preparate din dovleac și au chiar și fondue. Eu am ales coastele de porc (19 lei) și am fost dezamăgit. Gustul a fost bun dar l-am simțit cu intermitență din cauza miilor de zgârciuri. Cred că 30% din carne a rămas pe zgârciurile alea. Micul dejun a fost bun, au și o limonadă foarte bună (cu fructe de pădure).

Voi mai trece pe acolo pentru că vreau neapărat să încerc Fondue. Dacă vreți să încercați ceva diferit, o puteți face și voi. Vedeți că este cam mic localul, nu mi se pare tocmai intim.

ipp

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Unde mănânci în Sinaia

  1. Oana

    Era un Penny Market dupa sensul giratoriu, spre iesire din Sinaia (catre Buc.). Nu mai e?
    Mie nu mi-a placut mancarea de la Bucegi. :-s

    Reply
    1. revo Post author

      Habar nu aveam de Penny ăla. Şi nouă ni s-a spus că mâncarea de la Schiori e mult mai bună.

  2. Laurentiu Buica

    Data viitoare când mergi, încearcă KUIB Restaurant. Au mâncare bună și poți să-ți prepari propria stake pe rocă vulcanică.

    Reply
    1. revo Post author

      De când umblu după o friptură făcută pe granit. Added yo wishlist.

Spune-ți și tu părerea: