Unde să parchezi? Nu prea îmi pasă.

By | May 20, 2016

Chiar dacă sunt șofer și știu ce înseamnă să ajungi din Aviației în Militari la oră de vârf, și să mai fii nevoit să și parchezi, tot nu pot să accept o mașină care blochează un trotuar sau o trecere. Așa că îmi consum mult prea mult timp și nervi “discutând” cu cei care parchează fără discernământ oriunde apucă. Am observat de-a lungul timpului că atunci când îi iei la rost, au două scuze:

Unde vrei să parchez?

În fața unei asemenea întrebări primul instinct este să te pui în locul șoferului. În relitate, cel mai bun răspuns ar fi “Nu-mi pasă.”. E ca și cum ți-ai cumpăra mașină și ai merge cu ea fără permis pe principiul: “Am cumpărat-o, acum ce vrei să-i fac?”.

Nu o las decât cinci minute!

Dacă nu te-ai înumiat de la prima scuză proastă, iată că vine a doua. “În cinci minute trec 20 de oameni pe aici prietene, ești mai important tu decât ceilalți 20?”

Eu merg zilnic cu mașina și de când am carnet, cel mai grav am parcat de două-trei ori (în 8 ani) cu roata pe trecere. Nici de cum s-o pun de-a latu’ pe trecere cum fac unii. Şi atunci eu cum de găsesc mereu loc de parcare?

Pentru că nu sunt nesimțit. Şi pentru că atunci când plec de acasă primul lucru la care mă gândesc nu este unde trebuie să ajung, ci unde pot parca în zona unde trebuie să ajung. Uneori merg câte 10-15 minute pe jos de unde am parcat până unde trebuie să ajung. Așa că am motive să îmi sară mai repede țandăra când îi văd cum se urcă cu jeep-urile peste pietoni pe principul “n-am unde”.

Nu ai unde s-o parchezi? Mergi cu metroul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Unde să parchezi? Nu prea îmi pasă.

  1. C

    De acord cu tine, sunt in aceeasi impostaza.
    Lucrurile stau putin altfel – de ce parchezi aiurea? Fiindca nu patesc nimic daca o fac. Masinile nu se ridica, amenzi nu se dau iar politia e invizibila.

    Reply
  2. Claudiu

    Salut, Eu ma gandesc de acum ce masina sa-mi iau si in functie de usurinta cu care sa o parchez in Bucuresti! As putea sa-mi iau in acelasi buget si o limuzina si un hatchback..

    Reply
    1. Mihai

      Daca locuiesti in Bucuresti iti recomand cu caldura metroul, iar masina doar pentru cumparaturi si urgente. La cumparaturi ai unde parca.
      Eu locuiesc destul de departe de Bucuresti de ceva timp si vin zilnic cu masina pana la metrou desi am loc de parcare la serviciu. Pur si simplu e mult mai relaxant sa asculti muzica in casti in metrou decat sa incerci sa nu intarzii prin trafic pana la munca.

    2. Claudiu

      Pana la metrou trebuie sa iau autobuzul 3 statii care vine foarte aglomerat, iar apoi am de-a face cu pasajul criminal de la Unirii…

    3. Revo Post author

      Şi eu aș circula mai des cu metroul dacă n-ar fi pasajul ăla criminal de la Unirii. Am condus și mașini mai mari prin București și chiar nu e o plăcere. Cred că dacă ar fi să-mi iau o mașină DOAR pentru București, mi-aș lua un Smart, Polo, Fiesta, Suzuki Swift, Corsa, Mini. Şi pentru 80% București 20% drumuri prin țară aș alege un Golf, un Sandero, un Focus.

Spune-ți și tu părerea: