Uneori, claxonul nu face decât să prelungească așteptarea

By | June 29, 2017

Nu înțeleg mania șoferilor din București de a claxona în încercarea de a-i forța pe ceilați să se grăbească. Nu știu dacă mi se întâmplă doar mie, dar în ultimul timp am impresia că tot mai mulți șoferi consideră că ceilalți ar trebui să se grăbească pentru că ei nu sunt în stare să plece la timp spre destinație.

Cred că în ultimele două săptămâni, am primit cel puțin 2-3 claxoane în timp ce așteptam să prind momentul pentru a intra în coloană de pe o străduță secundară. Cumva, sunt șoferi care au impresia că eu am vreo datorie față de ei, și că ar trebui să forțez pentru a le face lor pe plac.

Şi am văzut și claxoane direcționate către alți șoferi care se chinuiau să parcheze. Practic, claxonatul taximetriștilor care aveau mâna conectată la culoarea verde a semaforului a fost înlocuit cu genul acesta de manifestări.

Care sunt efectele claxonatului? Cei care sunt claxonați se deconcentrează, se enervează, devin frustrați, iar rezultatul final este că așteptarea se prelungește și mai mult.

Mi-ar plăcea ca acești șoferi grăbiți să înțeleagă că nimănui nu-i pasă de graba și de ifosele lor. Te grăbești? Ţi se pare că ceilați se mișcă prea încet? E simplu, tu ești de vină! Pleacă mai devreme de acasă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Uneori, claxonul nu face decât să prelungească așteptarea

  1. Sorin

    Este același gest făcut de cei grăbiți în a apăsa butonul de chemare a liftului, de parcă liftul este atît de inteligent că va veni instantaneu la cei grăbiți, și același gest făcut de cei grăbiți de a izbi tastele în ideea că tastatura are senzori de greutate și deci să facă ca jocurile să se miște mai repede.
    Cît privește claxonatul, cel puțin în cazul claxoanelor venite din spate, adică din partea unor idioți care sînt poziționați în spatele mașinii și vor ceva, nu știu ce, întrebarea ar fi în acest caz, dacă se poate monta un claxon suplimentar chiar în partea din spate, acționat de un buton suplimentar, practic un anti-claxon !!! Posibil un claxon de locomotivă. Sau chiar de vapor… Asta dacă tot e să ne duelăm în… claxoane !

    Reply
  2. aaa

    Intr-adevar pe multi claxonisti iti vine sa-i bagi de unde au iesit. Doar ca noi cititorii nu avem de unde sa stim ca nu esti chiar mocait(a). Graba sau negraba, nu cred ca ii convine nimanui sa stea momente in sir dupa cineva care are nepricepere sau frica de masini si nu are ce cauta cu carnet de sofer.

    Reply
    1. Revo Post author

      10 din 9 prieteni ar fi de acord că sunt un pic cam prea grăbit 🙂 Plec la fără zece spre muncă și la fix trebuie să fiu acolo. Dacă nu m-aș grăbi, nu aș ajunge. Dar oricum, și chestia cu graba este relativă. Poți să fii oricât de grăbit, tot există un nebun care ar vrea să mergi mai repede. Asta încerc să spun în articol, că nu-i ok să le ceri altora să meargă cum vrei tu, pentru că totul e relativ. Ah, că le mai dai un claxon de avertizare, sau ca să le atragi atenția asupra unei greșeli/pericol, e altceva.

Spune-ți și tu părerea: