Uneori te decizi că vrei să cumperi un produs după ce deja l-ai plătit

By | November 26, 2019

În ultimii doi ani tot pendulam înainte și înapoi pe ideea de a-mi cumpăra un laptop. Au trecut două Black Friday-uri și nu am găsit o configurație care să mă motiveze să scot cardul de la ciorap. Anul ăsta de Black Friday nici nu am mai urmărit activ secțiunea de laptopuri.

Trecuse deja nebunia de la ora 7 și eram deja la birou când din vorbă în vorbă, un prieten îmi spune că și-a cumpărat un laptop. În general mă bucur să văd ce își cumpără oamenii, așa că mă uit și eu să văd specificațiile. Primul lucru care mi-a sărit în față a fost placa video destul de capabilă (RTX 2060). Am văzut că este și Full HD, are display anti-glare, SSD M.2, cântărește 2.2 kg. Chiar nu-i rău deloc. Și apoi văd că are porturi pe toate laturile și deja devin entuziasmat. Mă consult cu un niște prieteni mai gameri decât mine, i-l arăt și lui Alice. Ar fi mers un Core i7, ar fi mers și mai mulți DDR, nu știu prea multe detalii despre model, nu eram prea convins. Și apoi am zis … what the hell, hai să-l luăm, că am timp să mai citesc despre el până îl primesc și am 30 de zile să îl returnez în caz că nu-mi place.

Ulterior am mai petrecut câteva ore să caut review-uri și păreri pe internet. Laptopul a sosit lunea trecută și d-abia duminica aceasta l-am scos din cutie. Chiar și acum în timp ce scriu acest articol am mai verificat una-alta pe la el.

Acum am regândit procesul și am realizat ceva foarte interesant. Eu am cumpărat laptopul mai întâi, l-am plătit, și d-abia ulterior m-am decis că vreau să îl am. Practic eMAG a îmbinat mai mulți factori și așa m-a convins să mă îndur să dau banii pe un produs mai scump. Știam că nu voi avea probleme cu procesul de cumpărare, cu livrarea, că am 30 de zile să mă hotărăsc și că dacă nu îmi place voi putea să-l returnez fără să mă privească tipii de la garanții ca pe un terorist. Odată primit, a mai intrat pe fir și confirmation bias-ul și aia a fost.

În concluzie iată că este posibil să te decizi că vrei să cumperi un produs după ce deja l-ai plătit. Sau oare decizia de cumpărare a fost făcută în momentul care s-a apăsat pe butonul de “adaugă în coș”? Hmm… greu de spus…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: