Cum integrează Orange tehnologia 5G la un festival precum Untold

By | August 3, 2019

Orange a reușit anul acesta să-și asigure chinta roială a festivalurilor: Neversea, Electric Castle, Untold, Summer Well și Afterhills.  Și așa cum era de așteptat, la Untold au făcut ceva special, care să implice tehnologia 5G. Pe scurt, a conectat tot Untold-ul la 5G, pentru a pune în context tehnologia și pentru a arăta câteva utilizări practice. Just to prove a point, cum s-ar zice.

În primul rând, în zona Orange de la Untold (între Polivalentă și stadion) există două display-uri foarte mari, care transmit prin 5G tot ce se întâmplă pe scenă. Am văzut atingându-se viteze de download de peste 1 Gbps. Partea bună este că sunetul se aude chiar de pe scena principală și datorită latenței mici transmisiunea este sincronizată perfect cu ce se întâmplă pe stadion. Deci nu este imaginea în urma sunetului sau invers. Asta-i ca un fel de bonus, pentru cei care tranzitează zona și nu vor să piardă ce se întâmplă pe main stage.

Mai mișto mi s-a părut că au montat camere 360 pe scenă, care transmit live către niște căști Gear VR de la Samsung. Cu alte cuvinte, dacă treci pe la standul Orange, cei de acolo îți pun Gear VR-ul pe ochi și o pereche de căști audio pe urechi și gata, ești pe scenă. Poți vedea mulțimea cum dă din mâini, dansatorii, artistul sau chiar oamenii din backstage. Bănuiesc că a fost amuzant în timpul concertului Armin, să-ți pui casca și să vezi cum se roagă oamenii din backstage de el: “Armin, hai acasă frate, că s-a făcut dimineață…“.

Un alt lucru pe care l-am apreciat a fost rețeaua wifi gratuită, Orange Untold, care funcționează peste tot în zona festivalului. Până în spate de tot, la ultima scenă, printre copaci. Dacă ești din altă rețea, la cât de mulți oameni sunt în zonă, singura șansă să poți trimite un mesaj pe messenger este să te conectezi la acest hotspot. Și ca bonus, pe mine m-a ținut bateria telefonului mai mult. Din nou, util în caz de Armin.

And last but not least, am văzut și o demonstrație de ce înseamnă eSIM. Se poate folosi același număr de telefon pentru până la 5 dispozitive. Adică poți să ai un singur abonament și să îl “conectezi” la un telefon, o tabletă, un smartwatch și ce îți mai trece ție prin cap. Demonstrația pe care am văzut-o era cu un Galaxy S10 Plus și un Galaxy Watch. Când dădeai un telefon, ambele dispozitive sunau. În funcție de cel de pe care alegeai să răspunzi, celălalt se închidea.

În concluzie, eu unul d-abia aștept să văd semnul de 5G în locul celui de 4G pe telefon. Mă scuzați, mereu sunt entuziasmat când vine vorba de tehnologie nouă…

untold 2019

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: