Sper să văd Veneția până nu intră cineva cu vaporul în ea…

By | June 3, 2019

Ieri s-a întâmplat chestia asta în Veneția:

Oamenii de pe uscat fug, în timp ce un vas de croazieră, MSC Opera, se izbește de doc și de un alt vas mai mic, după ce a fost scăpat de sub control. Înainte să aruncați cu pietre în omul de la timonă, aflați că nu Dorel (sau Il Dorello, cum i-ar spune italienii) este de vină. Unul dintre motoarele vasului de 13 etaje s-a defectat, și așa a ajuns să se izbească de doc și de cealaltă barcă. Din fericire nu au fost decât 5 persoane rănite, dintre care patru au avut doar vânătăi. [sursa]

Totuși, mă întreb ce ar fi fost dacă se întâmpla altceva. Dacă mai și lua foc sau se scufunda? Am fi asistat la un nou Notre Dame, varianta italiană.

În Veneția este de mult timp o discuție în contradictoriu cu privire la vasele mari de croazieră, care poluează și afectează clădirile istorice. Și mie mi se pare un pic deplasat să te duci cu o asemenea imensitate atât de aproape de oraș și cred că ar trebui limitat accesul lor. Parcă-i la fel cum parchează românii chiar pe scările de la intrarea în școli și magazine, doar să nu meargă 2 metri pe jos.

În fine, sper să apucăm să vedem Veneția până nu intră cineva cu vaporul în ea.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Sper să văd Veneția până nu intră cineva cu vaporul în ea…

  1. SirNeo

    La faza asta l-ai copiat pe “securitustul” de nwradu. Urat

    Reply
    1. Revo Post author

      Le-am văzut pe amândouă. Am mers cu barca până în majoritatea localităților de pe malul lacului Garda. De vis, într-adevăr.

Spune-ți și tu părerea: