Proiectul pentru Vinieta Oxigen a trecut – zona delimitată și tarifele în funcție de normele de poluare

By | October 24, 2019

Astăzi s-a votat proiectul pentru Vinieta Oxigen în Consiliul General al Municipiului București. Prețul pentru a circula prin București îl găsiți mai jos, în tabelul cu tarife în funcție de normele de poluare:vinietă Oxigen tarife București

Proiectul votat mai prevede și următoarele puncte:

  • Din 2021 și proprietarii mașinilor Euro 4 vor fi nevoiți să achite o taxă pentru a tranzita centrul orașului. Suma vehiculată este 500 de lei pe an.
  • Din 2022, mașinile non Euro, Euro 1 și Euro 2 vor fi complet interzise complet în București, nu doar în centru.
  • Din 2024 vor fi interzise complet în tot Bucureștiul inclusiv mașinile Euro 3.

Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului este definită în perimetrul delimitat de Piaţa Victoriei – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Şoseaua Ştefan cel Mare – Strada Polonă – Strada Mihai Eminescu – Strada Traian – Bulevardul Nerva Traian – Bulevardul Gheorghe Şincai – Strada Lânăriei – Calea Şerban Vodă – Bulevardul Mărăşeşti – Strada Mitropolit Nifon – Bulevardul Libertăţii- Calea 13 Septembrie – Şoseaua Pandurilor- Şoseaua Cotroceni – Splaiul Independenţei – Strada Ştirbei Vodă – Strada Berzei – Strada Buzeşti – Piaţa Victoriei.

Mie proiectul mi se pare o idee bună, însă nu mă grăbesc să mă bucur. Trebuie văzut ce se va întâmpla mai departe cu taxele colectate din aceste viniete. Sunt de acord să dau acești bani (bine, Dusterul încă nu va plăti), dar cu condiția ca banii din taxe să fie investiți în dezvoltarea infrastructurii pentru transport în comun.

Surse: Vitalie Cojocari și Pro TV.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Proiectul pentru Vinieta Oxigen a trecut – zona delimitată și tarifele în funcție de normele de poluare

  1. lupixxx

    Am tot vazut ideea asta: “dar sa vedem ce se face banii”. Cu banii se va face tot ce se face si cu txele actuale. De ce crezi ca taxele aste merg intr-o pusculita speciala din care nu furam, nu dam contracte pe naspa?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu-mi fac iluzii, tocmai d-aia am zis că nu mă entuziasmez. “Să vedem ce se face cu banii” ar trebui să vină mereu ca o completare din partea tuturor. Și mai mult decât atât, ar trebui urmărit activ. Pentru că fără a ști ce se face cu banii ăia, proiectul e bun doar pe jumătate.

Spune-ți și tu părerea: