Vodafone: Trafic de date gratuit și nelimitat în week-end-ul 12-13 septembrie.

By | September 3, 2015

Aseară am fost la o petrecere-conferință pentru aniversarea a un an de Supernet și am aflat câteva lucruri interesante.

vodafone-supernet

Să începem cu ce este mai bun: pentru a aniversa un an de Supernet, Vodafone va oferi pe 12 și 13 septembrie trafic de date gratuit și nelimitat pentru toți clienții. Sunt curios ce veți face voi cu el. Eu de exemplu îmi voi pune reminder să nu uit și probabil voi face niște teste de bandă prin diverse locații.

Pentru clienții concurenței au aceeași ofertă. Între 14 și 18 septembrie chiar și aceștia pot cere un SIM Vodafone cu trafic nelimitat. Sunt convins că vor fi niște celule congestionate pe ici-colo, însă cred că pentru Vodafone câștigul de imagine este mult mai mare. Este mare lucru să te poți mândri că le dai voie tuturor clienților să facă download în același timp, trebuie o rețea foarte bună pentru a putea susține o asemenea declarație.

Al doilea lucru care ne impactează direct. Am văzut o reclamă nouă și nu este cu Ghiță 🙂 Este bunicică, emoționantă și se învârte în jurul sintagmei “E bine!”, d-abia aștept s-o vedeți și voi.

Şi acum niște chestii de sub capotă. Vodafone agregă deja benzile de 800 și 1800 Mhz pentru 4G+, însă în curând vor agrega 3 (nu au spus încă ce spectru va ocupa cealaltă). În momentul de față 67% din populație este conectată la 4G și 90% din telefoanele din portofoliu Vodafone sunt 4G. Şi chestiile astea se simt. Traficul este în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut iar viteza de download s-a dublat. Ca să vă faceți o idee, într-un an s-au downloadat 22.000 Tb.

Pentru mine, acestea sunt vești bune doar pe jumătate. Înțeleg că 4G-ul e interesant pentru public, dar ar trebui extinsă aria de acoperire. Am fost acum doi ani în Bucovina și cu excepția mediului urban, am ținut telefonul pe post de cameră foto. Anul trecut de 1 Decembrie am fost la Fundata. Toți eram ingineri telecom acolo și eram conectați fiecare la mai mulți operatori. În afară de Vodafone, toată lumea avea semnal, inclusiv Digi. Mă bucur că modernizează rețeaua, dar aș vrea și o acoperire mai bună.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Vodafone: Trafic de date gratuit și nelimitat în week-end-ul 12-13 septembrie.

  1. Mircea

    „Pentru mine, acestea sunt vești bune doar pe jumătate. Înțeleg că 4G-ul ia ochii publicului, dar să dea naiba, la 28 de Km de București d-abia am semnal GSM în curtea bunicilor. Am fost acum doi ani în Bucovina și cu excepția mediului urban, am ținut telefonul pe post de cameră foto…”

    Ok, și ce anume te-a împiedicat să îi întrebi ce soluții (practice, reale) au la problema asta?

    Reply
    1. Revo Post author

      Întreaga temă a conferinței era “Un an de Supernet”, s-a vorbit numai despre 4G și n-a pus nimeni întrebări legate de altceva. Nu mi s-a părut că se potrivea o întrebare despre rețeaua clasică.

Spune-ți și tu părerea: