Vor fi din ce în ce mai multe căști cu Google Assitant integrat

By | May 13, 2019

Este destul de clar că următoarea direcție în care se îndreaptă companiile de tech este cea a asistenților vocali. Mai întâi au fost asistenții pe telefoane, apoi boxele inteligente, iar acum lupta s-a mutat în foarte multe domenii. Deocamdată s-ar părea că Google Assistant conduce. Va ajunge inclusiv la volan, pentru că va primi un mod pentru condus. Pe lângă asta, Google a lansat împreună cu Qualcomm un Development Kit petru căștile cu Bluetooth.

De altfel, deja există căști accesibile cu Google Assistant. Însă chip-ul QCC5100 de la Qualcomm mai are câteva avantaje. Are calitate audio îmbunătățită și va îmbunătăți și autonomia. Pe lângă asta, kit-ul de developer va include și funcția Google Fast Pair, care ușurează conectarea dispozitivelor Bluetooth la telefon pentru prima dată.

În principiu, acest development kit va presupune costuri mai scăzute pentru producătorii de căști, pentru că vor putea luat totul de-a gata și vor putea customiza exact atât au nevoie din procesul de fabricație. Stați să pună mâna Xiaomi pe un development kit, să vedeți cum scoate rapid 20 de modele diferite de căști.

Partea amuzantă este că același chip Qualcomm este folosit și de Amazon Alexa. Deci este o situație win-win pentru Qualcomm.

Oricum, părerea mea este că acest tip de căști va fi următorul gadget-cadou popular de Crăciun. Pregătiți-vă! 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: