Ce înseamnă cea mai recentă vulnerabilitate de iPhone și iPad pentru omul de rând

By | April 23, 2020

În timp ce investiga un atac împotriva unui client de-al său, un expert în securitate cibernetică a descoperit că există o vulnerabilitate destul de periculoasă pe iPhone și iPad. Vulnerabilitatea este cu atât mai periculoasă cu cât un program profita de ea încă din ianuarie 2018.

Pe scurt, este vorba despre un bug în aplicația de mail. Cei vizați primeau un mail gol, care bloca telefonul și-l făcea să se reseteze. Apoi acest crash deschidea un backdoor prin care atacatorul putea sustrage fotografii, fișiere sau contacte.

Dacă ești un utilizator de iPhone și nu ai primit un astfel de email care să-ți reseteze telefonul n-ai de ce să te temi. Asta este valabil pentru 99.9% din utilizatorii de iPhone. Pentru că miza pentru atacatori nu a fost niciodată omul de rând. Au fost câțiva oameni din funcții cheie. Conform expertului care a descoperit backdoor-ul, a fost vizat cineva dintr-o companie Fortune 500 și alte persoane din companii mari din Japonia, Arabia Saudită, Germania și Israel. Aici este durerea de fapt.

Sunt convins că Apple lucrează chiar acum la o rezolvare și că aceasta va apărea cât ai zice “iPhone”. Totuși, incidentul ăsta o să le mai taie un pic din lungul nasului. Și nu că ar fi o mare tragedie, asemenea chestii se întâmplă frecvent și pe Android. Doar că securitatea nu e un mare selling point pentru Android, pe când celor de la Apple le place să se laude cu asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: