Windows 10 va schimba un pic interfața

By | March 20, 2020

Pentru a sărbători 1 miliard de utilizatori, Microsoft va face un update interfeței de Windows 10. Și au ales să facă un mic teasing prin intermediul contului de Instagram al lui Panos Panay, care este Chief Product Officer:

Vestea foarte bună este că vor renunța la tile-uri. Mie mi s-au părut o prostie încă de la început. La Windows 7 știam pe de rost poziția iconițelor în meniul de Start și chiar dacă nu o știam, recunoșteam rapid iconițele ca să le pot lansa. Începând cu Windows 8.1 (apropo, mai țineți minte ideea genială cu meniul de start pe tot ecranul? 🙂 ) nu am mai reușit să le identific rapid, așa că întotdeauna apăs pe butonul de Windows (Start) și apoi încep să scriu pentru a căuta programul pe care doresc să îl lansez.

Încă o veste bună este cea legată de redesign-ul meniului pentru click dreapta. Pe mine mă deranjează faptul că dacă nu ești atent, orice aplicație își pune câte o opțiune acolo și ajungi să îți apară un ditamai pomelnicul când dai click dreapta pe un fișier. Dar cumva nu mă deranjează atât de mult încât să instalez încă un program în plus pentru a configura acele opțiuni. Mi-ar plăcea să pot regla acest lucru din Windows.

În rest, mi se pare că Windows 10 s-a îmbunătățit pe parcurs, bine, cu mici excepții. Singurul lucru care mă deranjează acum este că nu are și un editor bun de fotografii și clipuri video. Dar mai este timp, n-au trecut decât 5 ani de la lansarea Windows 10 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Windows 10 va schimba un pic interfața

  1. Madalin

    Poate repara si “Open with…” care nu este in stare sa gaseasca toate programele instalate.

    Reply
  2. byte00

    Eu as inclina sa spun ca e foarte ok un meniu full screen in care sa imi pot aranja cum vreau icoanele (insemnand si sa las doar icoanele care le folosesc uzual). In loc sa umplu desktopul cu icoane sau taskbarul mai bine apas tasta windows, click pe icoana dorita si gata. Asta inseamna ordine si un desktop si taskbar curat.

    Iar dpdv al functionarii, cred ca Windows 8.1 este una dintre cele mai reusite si versatile versiuni de windows. Daca vrei sa pui acum un Windows 10 pe HDD, cred ca mai bine renunti la a mai folosi un computer.

    Reply
  3. ciupy

    Eu nu suport windows 10 si nu inteleg cum te poate obliga sa instalezi asa ceva pe un laptop cu 4 gb ram si dual core de 1.5 GHz pentru ca nici pe youtube nu te poti uita.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: