Xbox S și Xbox X: Microsoft a anunțat prețurile și datele de lansare

By | September 9, 2020

Microsoft a dezvăluit acum câteva minute toate detaliile despre Xbox Series S și Xbox Series X, inclusiv prețurile.

xbox x și xbox s

Xbox Series S (să fim serioși, toată lumea îi va spune Xbox S), va fi varianta accesibilă mai albă și mai urâtă a noii console. Este mai mică în dimensiuni, nu are unitate optică, decât SSD, iar hardware-ul îi va permite să ruleze jocuri la 1440p până la 120 fps. Pentru display-uri mai mari de 1440p, consola va face upscaling. Deci jocurile vor arăta bine chiar dacă aveți un TV 4K. Vine cu HDMI 2.1, jocuri cu ray-tracing, variable rate shading, spatial sound și Dolby Atmos.

Prețul pentru Xbox S va fi 300 de dolari cu banii jos sau 25 de dolari pe lună timp de 2 ani împreună cu abonamentul Xbox Game Pass. Abonamentul Xbox Game Pass nu-i o idee rea. Microsoft spune că acesta va oferi acces la peste 100 de jocuri pentru consolă (inclusiv titluri next-gen), peste o sută de jocuri pentru PC, alte 100 de jocuri disponibile în cloud și acces la EA Play (care oferă și el alte 60 de jocuri, inclusiv FIFA 20, Titanfall, NFS Heat șamd). Singura problemă este că Xbox Game Pass nu-i disponibil deocamdată decât 12 țări și – ați ghicit – România nu este printre ele. Microsoft spune totuși că va adăuga și alte țări pe parcursul lui 2021.

Xbox Series X este “the real deal”. Varianta mai forțoasă a consolei, care îți va permite să rulezi jocurile fără probleme și pe un display 4K cu HDR. Aș spune însă că principalul ei avantaj față de Xbox S este designul: nu arată ca un aparat de aer condiționat!

Xbox X

Prețul pentru Xbox Series X va fi 500 de dolari sau 35 $ pe lună împreună cu abonamentul Xbox Game Pass. Ambele console se vor lansa pe 10 noiembrie, iar precomenzile încep de pe 22 septembrie.

Eu nu-s fan Xbox și principalul motiv pentru care nu aș cumpăra un Xbox este lipsa suportului pentru România. De fapt ar mai fi și jocurile exclusive pentru PlayStation care îmi plac foarte mult și vreau neapărat să joc continuările.

Trebuie să recunosc însă că Microsoft a gândit bine lansarea. După cum vedeți, ei pun acces mai mult pe vânzarea serviciilor decât pe vânzarea hardware-ului. PlayStation Plus nu oferă atât de multe precum Xbox Game Pass și e posibil ca PlayStation să aibă de pierdut aici. Oricum, e un război tare între Xbox și PlayStation și singurii care vor avea de câștigat vom fi noi.

Your move, PlayStation!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: