Xiaomi a lansat seria Mi 10T în România și oferă încă un telefon cadou la precomandă

By | October 16, 2020

Xiaomi a lansat ieri oficial în România o serie de produse, printre care și telefoanele Xiaomi Mi 10T Pro, Mi 10T și Mi 10T Lite. Telefoanele au fost deja lansate global, însă acum au fost prezentate oficial in România.

xiaomi mi 10t romania

Mi 10T Pro și Mi 10T sunt interesante și performante. Ambele au același display, un IPS LCD de 6.67″, rezoluție 1080 x 2400 pixeli, 144 Hz și compatibilitate HDR10+. Ce-i interesant la display este că pe lângă faptul că are cel mai mare refresh rate, vine și cu o tehnologie denumită Adaptive Sync. Un fel de G-Sync de la Nvidia, care crește și scade automat rata de refresh a display-ului în funcție de aplicația folosită și de numărul de frame-uri la care rulează. Chestia asta va ajuta la autonomie.

xiaomi mi 10t pro display

Și noutățile de la display nu se opresc aici. Xiaomi povestea și despre un senzor care măsoară luminozitatea în 360 de grade în jurul telefonului, ca să știe cum să ajusteze luminozitatea display-ului. Și pe lângă asta, au o funcție pentru citit care va arăta informația în stilul eInk, ca pe Kindle.

În rest, telefoanele sunt aproape fel pe partea de hardware: Snapdragon 865, pornesc de la 128 GB și 6 GB RAM, aceeași baterie de 5000 mAh, fast charging la 33W, PD 3.0 șamd. Apropo, încărcarea se va face super rapid, pentru că Xioami folosește o tehnologie numită MMT (Middle Middle Tab), prin care încărcarea acumulatorului nu se face de la un capăt la celălalt, ci pornește cu celulele din mijloc și se duce spre extremități. Și hopefully, nu explodează.

xiaomi mmt

Singura diferență este la camerele foto. Mi 10T Pro are camera principală de 108 MP și f/1.7 cu stabilizare optică, în timp ce Mi 10T simplu are 64 MP, f/1.9 și PDAF. Celelalte două camere sunt pentru ultra-wide (13 Mp) și macro (5 Mp).

Telefoanele vin cu niște invenții și la softul camerei foto/video. Ai Skyscrapping, modul prin care poți schimba cerul din fotografie, a fost îmbunătățit. Iar acum există și o funcție pe partea de video, un fel de stacking prin care te poți filma în două ipostaze diferite iar telefonul compune acele două filmări cu tine și scoate un singur video cu doi de tine în el 🙂 M-aș putea distra cu o asemenea funcție.

xiaomi mi 10t pro camera

Iată aici și restul funcțiilor:

Cadou un telefon Redmi la precomandă

Scamatoria interesantă este că cei care vor face precomandă pentru Mi 10T Pro și Mi 10T până pe 25 octombrie vor primi încă un telefon cadou. Este vorba despre un Redmi 9C pentru cei care vor comanda Mi 10T Pro și un Redmi 9A pentru cei care vor comanda Mi 10T. Nu-i rău. Telefoanele Xiaomi sunt cumpărate mai ales de tineri, așa că încă un telefon cadou poate fi un incentive bun pentru părinți.

Am căutat telefoanele la principalele magazine și încă nu este activă oferta de precomandă, dar stați cu ochii pe ele că astăzi ar trebui să devină activă.

Xiaomi Mi 10T Lite

Și bine înțeles că pe lângă modele “principale”, mai există și o variantă middle-premium, în persoana lui Mi 10T Lite. Care deși este mai accesibil, vine și el cu destule bunătăți, cum ar fi display-ul de 120 Hz:

Pe lângă telefoane, Xiaomi a mai lansat ieri pe piața din România și Mi Watch, un smartwatch care la 500 de lei promite 16 zile de autonomie. Vorba aceea: “Mi Watch, Mi See, Mi Like, Me Buy” 🙂

mi watchȘi pentru că tot vorbim de Xiaomi, să nu uităm că ei au un ecosistem destul de mare. Nu puteau să nu profite de lansarea telefoanelor ca să nu strecoare și un purificator nou și două routere 🙂 În final, acestea sunt toate produsele prezentate de Xiaomi ieri pentru piața din România:

Dacă ar fi să vă recomand un telefon dintre toate cele prezentate, eu aș merge pe Mi 10T simplu. Nu mi se pare că senzorul de 108 Mp de la varianta PRO contează atât de mult și nu știu dacă aș da bani în plus pentru el.

În concluzie, dacă sunteți fani Android, Xiaomi a cam rămas singura alternativă la Samsung. Au acum și service rapid, tratează serios garanțiile șamd. Luați în calcul noile modele.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: