Rețeta mea pentru cocktail Hugo

By | September 16, 2016

Noi n-am prins trendul cu Aperol Spritz și acum pe final de vară am băut pentru prima dată un cocktail Hugo. La câteva zile diferență am testat și un Aperol Spritz. Poate din cauză a fost primul, poate datorită cadrului și al companiei în care l-am băut, Hugo mi-a plăcut mult mai mult decât Aperol Spritz.

De fapt, mi-a plăcut atât de mult încât se duce în top 3 personal, alături de Mojito, Caipirinha și Gin Tonic (da, știu că am enumerat patru). Am căutat repede ingrediente și l-am făcut și acasă. A ieșit la fel de bun. Rețeta simplificată de mine este ușor de reținut precum numărătoarea până la 4:

În loc de “părți”, înlocuiți voi cu ce vreți. Pentru un singur pahar de cocktail Hugo eu folosesc un pahar de shot drept măsură. Dar cred că mai indicat ar fi să folosesc câte o halbă și să-l fac în cantitate mai mare. Rețeta originală era cu lichior de lămâie și conținea și o felie de lămâie. Dar eu am băut varianta de mai sus, și în consecință așa îl fac și eu. Se bea din pahare mari de vin și eu recomand folosirea unui pai pentru a nu sorbi și frunzele de mentă.

cocktail hugo

Oricum, cred că Hugo este atât de iubit pentru că nu poți da greș cu el. În loc de soc poți să pui lichior de lămâie sau chiar sambuca dacă îl preferi mai alcoolizat. Pur și simplu nu ai cum să-l greșești. Dacă pui mai multă apă decât trebuie va fi mai slab, dacă pui mai mult sirop va fi mai dulce, dacă pui mai mult prosecco va avea un gust mai pronunțat de prosecco. Nu devine amar dacă greșești cantitățile, ca în cazul ginului tonic.

Dacă sunteți foarte leneși îl puteți cumpăra la sticlă direct. Noi suntem dovada vie că nu se întâmplă nimic de la supradoză 🙂

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Rețeta mea pentru cocktail Hugo

Spune-ți și tu părerea: