Allview a lansat propria soluţie smart home

By | December 8, 2016

Unul dintre motivele pentru care Allview a reuşit să se păstreze pe o linie ascendentă este capacitatea de a face predicţii corecte asupra pieţei. Au fost primii români care au lansat o tabletă sub brand propriu, primii care au lansat un smartphone sub brand propriu, iar acum au lansat Siebo Smart Home, primul sistem românesc de acest fel.

allview smart home 1

Primul lucru care m-a impresionat la sistemul lor este numărul mare de senzori şi dispozitive: cameră de supraveghere, senzor de mişcare, de lumină, de gaz, de fum, de umiditate, senzor infraroşu, priză inteligentă şi două oglinzi cu display pe care ţi le poţi monta în baie sau în oricare altă cameră. Pe lângă faptul că oglinda poate servi drept un panou de control pentru toţi senzorii, Allview propune şi alte două dispozitive pe care le poţi conecta la ea: un skin tester şi un cântar.

siebo smart home allview 2

Hub-ul central de care au nevoie toţi ceilalţi senzori pentru a funcţiona este camera, Siebo Smart Cam. Toţi ceilalţi senzori pe care îi vei conecta vor interacţiona între ei prin ZigBee. Acesta este un protocol similar cu WiFi-ul, des folosit pentru automatizările casnice, datorită consumului redus de putere, al distanţei reduse de transmisie (10-100 m) şi al costurilor mai scăzute faţă WiFi sau Bluetooth. Am avut o satisfacţie personală când au anunţat de ZigBee, pentru că este probabil primul protocol pe care l-am studiat în facultate înainte să devină disponibil comercial la scală largă.

siebo-smart-home-by-allview2

Un startup kit pentru sistemul smart home este alcătuit dintr-o cameră şi un alt senzor la alegere (detecţie mişcare, gaz, fum) şi costă 800 lei. Oglinzile au preţuri mai prohibitive. Nu este nevoie de un telefon Allview sau de un abonament lunar pentru a utiliza sistemul. Mai multe detalii aici.

Iată şi clipul de promovare al sistemului, care mi se pare destul de reuşit:

Se vor mai adăuga pe parcurs senzori pe site-ul Allview, şi să îi poţi cumpăra şi independent faţă de cameră. În configuraţia actuală în care le vinde Allview, ar trebui să-ţi iei câte o nouă cameră video de fiecare dată când vrei un senzor nou. Iată şi un live video cu câteva demonstraţii:

Apropo, am de gând să fac mai multe astfel de clipuri live, deci dacă vreţi, aveţi în partea dreapta sus a video-ului un buton de subscribe. Dacă apăsaţi pe el, Facebook vă va trimite câte o notificare când voi fi live.

Un comentariu la: “Allview a lansat propria soluţie smart home

Ce părere ai?