Allview a lansat propria soluție smart home

By | December 8, 2016

Unul dintre motivele pentru care Allview a reușit să se păstreze pe o linie ascendentă este capacitatea de a face predicții corecte asupra pieței. Au fost primii români care au lansat o tabletă sub brand propriu, primii care au lansat un smartphone sub brand propriu, iar acum au lansat Siebo Smart Home, primul sistem românesc de acest fel.

allview smart home 1

Primul lucru care m-a impresionat la sistemul lor este numărul mare de senzori și dispozitive: cameră de supraveghere, senzor de mișcare, de lumină, de gaz, de fum, de umiditate, senzor infraroșu, priză inteligentă și două oglinzi cu display pe care ți le poți monta în baie sau în oricare altă cameră. Pe lângă faptul că oglinda poate servi drept un panou de control pentru toți senzorii, Allview propune și alte două dispozitive pe care le poți conecta la ea: un skin tester și un cântar.

siebo smart home allview 2

Hub-ul central de care au nevoie toți ceilalți senzori pentru a funcționa este camera, Siebo Smart Cam. Toți ceilalți senzori pe care îi vei conecta vor interacționa între ei prin ZigBee. Acesta este un protocol similar cu WiFi-ul, des folosit pentru automatizările casnice, datorită consumului redus de putere, al distanței reduse de transmisie (10-100 m) și al costurilor mai scăzute față WiFi sau Bluetooth. Am avut o satisfacție personală când au anunțat de ZigBee, pentru că este probabil primul protocol pe care l-am studiat în facultate înainte să devină disponibil comercial la scală largă.

siebo-smart-home-by-allview2

Un startup kit pentru sistemul smart home este alcătuit dintr-o cameră și un alt senzor la alegere (detecție mișcare, gaz, fum) și costă 800 lei. Oglinzile au prețuri mai prohibitive. Nu este nevoie de un telefon Allview sau de un abonament lunar pentru a utiliza sistemul. Mai multe detalii aici.

Iată și clipul de promovare al sistemului, care mi se pare destul de reușit:

Se vor mai adăuga pe parcurs senzori pe site-ul Allview, și să îi poți cumpăra și independent față de cameră. În configurația actuală în care le vinde Allview, ar trebui să-ți iei câte o nouă cameră video de fiecare dată când vrei un senzor nou. Iată și un live video cu câteva demonstrații:

Apropo, am de gând să fac mai multe astfel de clipuri live, deci dacă vreți, aveți în partea dreapta sus a video-ului un buton de subscribe. Dacă apăsați pe el, Facebook vă va trimite câte o notificare când voi fi live.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Allview a lansat propria soluție smart home

Spune-ți și tu părerea: