Black Friday Aftermath

By | November 25, 2012

In primul rand, nu uitati ca dupa Black Friday vine Cyber Monday. Daca nu la noi, macar pe Amazon o sa gasim ceva. Eu il astept cu sufletul la gura, imi trebuie un SSD pentru laptopul luat vineri.

In al 2-lea rand, am niste sfaturi pentru Black Friday-ul de anul viitor:

  • Cel mai important sfat: Buy now, ask questions later. Cand s-a dat drumul la comanda cumperi ce-ti doresti si atat. Orice detaliu se poate modifica dupa. Cand mi-am cumparat laptopul de la eMag nu aveam nici macar bani sa-l platesc. Am vrut sa-l cumpar folosind un voucher de afiliat pe care nu-l generasem inca. L-am cumparat orbeste, am sunat la eMAG, le-am explicat situatia, au pus comanda pe stand by, am generat codul, i-am sunat din nou si s-a dat drumul la comanda.
  • Daca mai multe produse iti plac in egala masura, cumpara in ordinea asta : cel mai ieftin, cel cu reducerea cea mai mare, apoi cel mai scump. Treaba simtita pe pielea mea. Vroiam un iPad si laptopul. Laptopul era 2500 de lei cu reducere de 650 lei, iPadul 1000 de lei cu reducere de 800 de lei. Am cumparat mai intai laptopul. Bad move. Era normal ca iPadul sa se duca primul avand in vedere ca era si mai ieftin si avea si reducere mai mare.
  • Nu uita sa dai disable la Ad Blocker / Nu folosi Chrome. E posibil ca ofertele sa fie prezentate sub forma unui banner si tu sa le ratezi.
  • Fa-ti cont peste tot inainte. La evoMAG am lasat pe ultimul moment crearea contului. Pe la 11.30 au bagat un landing page din cauza caruia nu am mai putut sa fac nimic. Dupa 12 clar n-a mai fost chip sa-mi fac cont. Am ramas cu buza umflata.
  • Studiaza preturile cu mai mult de o saptamana inainte. Fa-ti un wishlist cu cel putin 1 zi inainte. Joia de dinainte vor merge foarte prost site-urile.
  • Uita-te mai intai in newsletter-uri si apoi uita-te in wishlist. E posibil sa prinzi si alte oferte bune care nu au fost in newsletter. Daca ai produsul in wishlist, e mult mai simplu sa dai comanda.
  • Stabileste-ti prioritatile. Vezi care e produsul cel mai dorit si concentreaza-te pe produsul / site-ul ala. Restul sunt side quests.
  • Nu iti pierde timpul cu site-uri care nu se incarca.
  • Fa-ti o lista in ordine cronologica cu orele la care incep promotiile pe fiecare site in parte.
  • Nu te plange ca nu sunt reduceri la ceea ce-ti doresti. Black Friday nu este pentru cineva care vrea un model specific de TV. Este pentru cineva care vrea un TV mai ieftin si atat. (asta e din folclor)

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Black Friday Aftermath

  1. revo Post author

    magazinele romanesti nu au anuntat nimic in acest sens. anul trecut a incercat ceva pcgarage, dar astia nu-s de incredere.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: