Cât ține bateria la S7 Edge? Şi cum funcționează Wireless Charging

By | March 23, 2016

Evident, prima întrebare pe care am primit-o a când am telefonul pe masă a fost “cât ține bateria la S7 Edge”? Așa că m-am decis să răspund la ea într-un mod mai elaborat. Şi ca bonus, am scris și cum funcționează încărcarea wireless, pentru a vă convinge singuri dacă merită sau nu să cumpărați încărcătorul cu inducție.

Cât ține bateria la S7 Edge?

În primul rând, despre autonomie. Am folosit telefonul exact așa cum îl folosesc și pe al meu. Cu bluetooth-ul în permanență activat, cu datele activate în 70% din timp și cu luminozitatea pe auto, limitată la jumătate. Ca aplicații am folosit cel mai mult Facebook, Messenger și Deezer, cel din urmă în jur de o oră, în mașină în drum spre muncă și înapoi. Iată ce date am obținut:

Cel mai mult l-am folosit timp de 1 zi și 7 ore și cel mai rapid l-am descărcat în 18 ore (nu apare printre poze). Așadar, marele avantaj este că nu îl încarc zilnic, îi ține bateria cât îi ținea lui Note 3 în zilele lui bune. De asemenea, mi se pare că are autonomie mai bună decât Galaxy S6 Edge Plus. Ca să trag o concluzie, aș spune că sunt șanse mult mai ca bateria să țină două zile decât una. Mă declar mulțumit de bateria lui S7 Edge.

Cum funcționează wireless charging?

Principiul este simplu și se bazează pe cea de-a treia lege a lui Maxwell. Un câmp electromagnetic variabil în timp va produce un câmp electric.

incarcare-wireless-s7-5

În standul de încărcare și în telefon există câte o bobină. Din această cauză încărcarea se mai numește și inductivă. În bobina din stand intră curent, aceasta produce un câmp electromagnetic, iar bobina din telefon transformă acest câmp electromagnetic în curent electric.

incarcare-wireless-s7-8

Pe scurt, tot ce trebuie să faci este să pui telefonul pe standul de încărcare conectat la priză și acesta se va încărca, chiar și printr-o husă. Galaxy S7 are două moduri între care poți comuta: wireless charging și fast wireless charging. Prin fir, telefonul se încarcă 1h 30m, prin fast wireless charging se încarcă în 2h 20m și prin wireless charging în 3h.

Este bine de știut că în cazul fast wireless charging telefonul se încălzește serios. Din această cauză standul original de la Samsung are și un ventilator în el, care pornește doar dacă este activată funcția de încărcare rapidă. Nu vei putea folosi fast wireless charging decât cu încărcătorul original de la Samsung.

Eu am cumpărat și un stand no-name, pe care am plătit mult mai puțin. De fapt, era atât de ieftin încât mi-am cumpărat două. În afară de faptul că nu au încărcare rapidă și ventilator, funcționează la fel de bine ca cel normal.

Eu găsesc încărcarea rapidă utilă în două scenarii. Atunci când ești deja în pat cu lumina stinsă și vrei să încarci telefonul, este mult mai rapid să-l pui pe stand decât să te apuci să cauți mufa și să verifici dacă o bagi în direcția în care trebuie. A doua situație ar fi la birou, îmi voi lăsa acolo un încărcător wireless pentru că nu-mi place să mă bag de fiecare dată sub birou ca să-mi încarc telefonul.

Cam atât despre autonomia lui Galaxy S7 Edge și despre wireless charging. Săptămâna viitoare urmează să public review-ul complet al telefonului.

Acest articol face parte dintr Orange Smartphone Testers. O campanie în care mai mulți bloggeri ce testează telefonul pentru trei săptămâni au șansa de a-l câștiga la finalul perioadei. Așa că dacă vrei să mă ajuți să fiu cu un pas în fața celorlalți, orice share contează 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Cât ține bateria la S7 Edge? Şi cum funcționează Wireless Charging

    1. Revo Post author

      Da, dar dacă nu ai unul prin clădire, poate nu vrei să vii cu prelungitorul de acasă 🙂

  1. doru

    Eu sunt curios daca se mai încălzește bateria când este folosit… uneori al meu (S4) se încălzește în timp ce mă joc, iar când sunt în mașină, îi pun cablul de alimentare și pornesc aplicația waze, se încălzește destul de tare. Nici nu știu dacă e ok sau nu să se încălzească, dar de funcționat funcționează bine, chiar și atunci.

    Reply
    1. Revo Post author

      Se încălzește, dar de doi ani toate telefoanele pe care le testez fac așa, e normal.

Spune-ți și tu părerea: