Drona DJI Mavic Pro este rivala GoPro Karma

By | September 29, 2016

Tocmai când credeam că GoPro Karma este drona dronelor, a apărut și drona DJI Mavic Pro, construită cam pe același principiu. Acum înțeleg de ce DJI a colaborat inițial cu GoPro pentru dezvoltarea Karma și apoi s-a mers pe drumuri separate. Probabil DJI au intuit că ideea cu drona pliabilă este bună și că ar fi mai avantajos să producă și ei un model decât să contribuie la succesul Karma.

Spre deosebire de cea de la GoPro, DJI Mavic Pro are ~ 750 de grame, deci este cu 250 de grame mai ușoara, și are dimensiuni considerabil mai mici (20 x 9 x 9 cm vs 36 x 22 x 9 cm). Zboară și mai rapid (65 kmph vs 55 kmph) și mai departe (13 km vs 1km). Şi autonomia este mai bună, de 27 de minute în loc de 20.

drona dji mavic pro

Diferențele apar și la controller. Cel de la GoPro are un display integrat și posibilitatea de a folosi încă un telefon, pe când cel de la DJI Mavic Pro nu are, dar are posibilitatea de a folosi telefonul pe post de display. Cealaltă diferență majoră este dată de faptul că stabilizatorul și camera de pe GoPro pot fi folosite separat. Dar nu pot fi rotite de la sol, ca în cazul DJI. Aici se va face diferența probabil. Se pune întrebarea dacă vrei o dronă mai compactă a cărei cameră nu o poți folosi separat, sau una mai grăsuță dar de pe care poți scoate camera și stabilizatorul.

La capitolul video, drona DJI Mavic Pro are un unghi larg de 78 de grade, care este la fix cât să nu distorsioneze prea mult imaginea. Ştiu că GoPro-urile filmează cu un unghi mai larg, peste 100, care curbează mult imaginea și dă acel efect de fisheye.

Şi ca funcții DJI Mavic Pro pare mai avansată. Ştie să zboare păstrând altitudinea constantă față de sol, să te urmărească, să recunoască gesturi, să transmită live pe Facebook sau YouTube (ce tare!), să evite obstacole și să revină pentru aterizare de unde a decolat. În clipul de prezentare am transpirat un pic când am văzut-o aterizând pe un ponton de 1 metru lățime. Eu n-aș fi avut curaj să fac așa cu drona mea.

Ca preț sunt apropiate. GoPro Karma costă 1.100 $ cu tot cu Hero 5 Black, DJI Mavic este listată acum cu 1.300 $ pe site-ul DJI, cu livrare gratuită în România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Drona DJI Mavic Pro este rivala GoPro Karma

Spune-ți și tu părerea: