Gata și cu legea antifumat

By | March 31, 2016

Senatorii juriști au admis, miercuri, o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicția fumatului la terase, spațiul închis fiind redenumit ca spațiu cu pereți de jur împrejur, în plus, fumatul fiind permis în camere special amenajate pentru acest lucru, și în care se pot consuma și băuturi” – sursa

Iniațorii legii sunt Steliana Miron (PNL), Daniel Fenechiu și Răzvan Tănase.

UPDATE (13.05.2016): Gata, s-au aprobat amendamentele.

Ştiți care va fi rezultatul, nu? Toate cârciumile din Centrul Vechi se vor transforma de mâine în “camere special amenajate pentru fumat”. Sau în asociații și cluburi de fumători, așa cum prevede un alt amendament.

De altfel, senatorii s-au întrecut în declarații imbecile, în frunte cu Cătălin Boboc, președintele comisiei juridice: “Avem un talent românesc: sau să nu avem prevederi deloc, sau dacă le avem să le facem la maximul posibil, prevăzut oriunde în lume. Suntem oamenii extremelor, sau e alb, sau e negru. Să recunoaștem că uneori realitatea mai e și gri“. Eu aș zice că avem alt talent. Să dăm legi proaste pentru care să nu existe sancțiuni și norme de aplicare și apoi să le amendăm până ajungem înapoi de unde am plecat. Adică să ne facem că muncim ca să le închidem gura proștilor. De fapt nu noi, voi aveți talentul ăsta.

Ah și chestia asta cu “realitatea mai e și gri”, ar trebui notată undeva. Să declari așa ceva ca senator, ca om care trebuie să se asigure ca aceste situații gri să nu existe, trebuie să ai IQ-ul cel puțin sub cel al lui Mircea Badea. Chiar mă gândeam că din cauza legilor atât de clare ne dezvoltăm prea rapid ca țară, și că ne-ar mai trebui niște legi gri.

Oricum, dacă mai aveați vreo speranță, să știți că așa fac senatorii legile.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Gata și cu legea antifumat

    1. Revo Post author

      Sunt și argumente pro și contra în ceea ce privește fumatul în campus. Pe de-o parte e un pic cam nasol cu legea. Hai, înțeleg să nu fumezi în cămin, dar ce faci dacă vrei o țigare? Mergi 30 de minute ca să ieși din campus? Ar fi trebuit câteva spații de fumat. Pe de altă parte, majoritatea locurilor sunt subvenționate cu bani de la stat. Nu-ți convine? GTFO!

  1. Sorin

    Mare desteptaciune o mai putut sa spuie si vorbele celea, om cu o inteligenta iesita din comun. Sa mai vezi viata si in gri este ceva ce poate fi propus pentru premiul Nobel. Pur si simplu ne baga in ceata pe toti ce ce vrem sa pricepem ce-o putut sa spuna Lumitatia Sa cu vederea in gri, nu numai in alb si in negru. Pesemne o fi din cauza unor prafuri, pentru ca altfel nu se explica aberatiile care le-o scornit. Si uite asa sint facute legile in tara asta, uite din cauza asta merem cu curu inainte, din aceeasi cauza a durerilor posterioare a senatorilor (de stat prea mult pe scaun) scornesc legi din ce in ce mai timpite, ordonante care sint mai presus de lege, explicatii la explicatii la modificarile modificarilor la ordonanta de urgenta care modifica ordonanta care modifica legea nu stiu cui… practic e dovada ca in afara interesului propriului buzunar, in rest altceva nu-i intereseaza. Daca matul lor este plin, si stiu foarte bine sa-si umfle burtile si portofelele (la asta chiar se pricep) in rest se aplica vorba ceea “dupa noi potopul”. Si asa se si intimpla dupe ce li se termina mandatele, potop lasa in urma lor… Si asa intelegem noi ca e bine sa mearga tara. Si asa acceptam noi pur si simplu sa suportam sa-si bata altii joc de o tara intreaga. Pur si simplu acceptam…

    Reply
  2. Lol

    Vai, n-o să mai puteți merge cu copiii în cluburi de noapte, că o să-i înțepe fumul la ochișori baww-haww…

    Reply
  3. Aki

    Pai si atunci cand intra in vigoare legea? Maine,poimaine, peste 1 luna doua?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: