Microsoft band – o brăţară destul de bună

By | February 9, 2015

Am văzut brăţara asta la mâna unui profesor şi nu m-am putut abţine, aşa că l-am rugat frumos să mă lase să mă joc un pic cu ea. Am fost plăcut surprins de ea, având în vedere că Microsoft este un nou venit pe acest tărâm.

20141126_184156

Construcţia pare foarte solidă. În procesul de design s-a implicat şi echipa care a lucrat la Surface, dar n-aş putea să spun că design-ul este foarte fericit. Este disponibilă în 3 mărimi (S,M,L) chiar dacă brăţara are şi o mică ajustare adiţională pentru mărime.

Problema este că în permanenţă display-ul alunecă spre interiorul mâinii. Şi evident că se va zgâria:

microsoft-band-7

Brăţara are două butoane pentru selecţie. Unul funcţionează pentru a aprinde/stinge display-ul şi cu celălalt poţi selecta diverse moduri sau seta câteva date. Asta dacă nu vrei s-o faci direct de pe touch screen. Pinii de pe spatele display-ului sunt pentru alimentare (se încarcă printr-un fel de docking station cu cablu) iar pe închizătoare are senzorul de măsurare a pulsului.

Trebuie să recunosc că brăţara se mişca foarte bine prin meniu şi pare burduşită cu aplicaţii. Măsoară somnul diverse activităţi fizice, oferă notificări pentru apeluri pierdute, mail-uri, sms-uri, arată temperatura de afară, acceptă comenzi pentru Cortana, are până şi senzor UV sau GPS.

Mi se pare o afacere bună pentru 200$. Doar că Microsoft band nu este disponibilă încă România. Dezavantajele ar fi dimensiunile mari şi forma cioplită parcă. Iat-o lângă Jawbone-ul meu, ambele mărimea M:

20141126_184345

Nici bateria nu e strălucită, doar două zile dacă se foloseşte GPS-ul, sau 3 zile fără. Posesorul se mai plângea şi de aplicaţia proastă pentru Android, spunând că cele pentru iOS şi Windows Phone sunt mai bune.

Una peste alta, brăţara de la Microsoft mi-a plăcut în cele 5 minute pe care le-am petrecut împreună. În primul rând pentru cantitatea de funcţii pe centimetru pătrat. Mi se pare una dintre cele mai complete brăţări de monitorizare a activităţilor din ce am văzut până acum. Doar că parcă Microsoft nu se chinuie deloc să-i facă reclamă, aşa că am impresia că unii nici nu ştiu că există.

2 comentarii la: “Microsoft band – o brăţară destul de bună

  1. razorsbk

    Arata bine bratara, dar cam bulky si pare destul de grea. La ce materie ai avut examen ?

    Reply
    1. revo Post author

      Pozele sunt făcute prin noiembrie, după un laborator. O materie cu algoritmi de prelucrare a imaginilor.

Ce părere ai?