Primele păreri despre Revolut

By | May 15, 2018

După ce am citit la toți prietenii din online despre cardul Revolut, am decis să-mi fac și eu unul. Astăzi a sosit, așa că m-am gândit că nu strică să scriu primele mele păreri despre Revolut.

Ce este Revolut?

Este în primul rând o aplicație de smartphone, unde îți poți crea gratis un cont în euro cu IBAN*, căruia poți să-i atașezi (sau nu) un card. Este foarte util pentru plăți în valută, mai bun decât schimbul bancar, pentru că transferurile se fac la cursul de schimb interbancar. Așa arată pachetul în care l-am primit:

De ce mi-am făcut cont?

Eu am decis să îmi fac cont pentru că urmează să călătorim prin câteva țări care nu au trecut la moneda euro. Sper ca acest card să mă scape de stresul schimbului valutar și să fiu mai câștigat dacă plătesc cu el în loc de cardul ING. Pe lângă asta, îl voi folosi de acum încolo să plătesc când cumpăr de pe site-uri din afara țării.

Cum funcționează Revolut?

A durat mai mult până să-mi fac contul pentru că voiam să aflu mai întâi cum face Revolut profit dacă deschiderea contului este gratis, nu au taxă de administrare și nici comision per tranzacții. M-am convins care-i modelul lor de afacere, că nu-i nimic dubios la mijloc, așa că mi-am comandat cardul Standard.

Pentru conturile gratis există două limitări. Nu poți extrage lunar mai mult de 800 de lei de la ATM-uri (după asta este un comision de 2%) și nu poți face tranzacții de mai mult de 20.000 lei (comision 0.5% după). Dacă vrei să treci de aceste sume poți trece la varianta Premium, care costă 30 lei pe lună și vine cu mai multe avantaje: limită mai mare de extragere de la ATM, tranzacții nelimitate, card MasterCard contactless personalizabil (cel standard este VISA).

Deci din asta trăiește Revolut. Din acele comisioane, în caz că te încăpățânezi să depășești limitele de la cardul Standard și din abonamentele lunare Premium. Pe lângă asta, mai vând și diverse servicii adiționale: asigurare de călătorie, asigurarea telefonului șamd.

În concluzie

Dacă faceți multe plăți sau transferuri în valută, vă recomand Revolut. Trebuie să alimentezi inițial cu 50 de lei, sumă din care se scade 27 de lei, emiterea și livrarea cardului. Posibil să primiți gratis cardul dacă folosiți acest link pentru crearea contului, dar nu garantez. Apropo, cardul s-a livrat într-o săptămână. În rest, asta-i tot. Mai departe alimentezi cu bani doar când vrei tu.

*UPDATE: Acel IBAN nu este al tău, ci este unul comun, pentru utilizatorii Revolut. Dacă vrei să transferi bani în contul tău prin ordin de plată, transferi în acel IBAN, folosind referința ta unică. În aplicație scrie că IBAN-urile individuale se vor lansa în curând.

15 comentarii la: “Primele păreri despre Revolut

 1. Vlaicu Cristian-Giovani

  Am un credit in euro. Crezi ca acest card mi-ar fi de folos pentru a scapa de grija cumpararii lunar a XXX euro si de ai depune in contul curent al creditului?

  Reply
  1. Revo Post author

   Cred că da. Îl alimentezi cu lei și apoi schimbi în euro, pe care îi transferi în contul curent al creditului.

 2. Razvan R

  Eu am ramas fascinat de faptul ca arata variatia cursului live. Aveam efectiv impreisa ca as putea sa ma imbogatesc din speculatii 🙂

  Reply
 3. Vladus

  Salut Marius,
  1. Nu schimba interbancar in weekend, cursul este foarte sus “preventiv”.
  2. Din variatia cursului chiar poti face specula, la sune foarte mari sa si castigi ceva. Daca nu cumva te blocheaza la un moment dat.
  3. Pentru urmatoare calatorie, iti sugerez sa ai din cursul sapt in fiecare moneda schimbati, si mare grija cand platesti cu el. Sa platesti in moneda locala.

  Reply
 4. The Gadgetist

  L-am folosit cu succes in Cehia. Rata de schimb era foarte aproape de cursul BNR. Am scos bani de la ATM fara probleme.Pentru a beneficia de cursul Revolut, atunci cand faci plata trebuie sa ai grija sa le spui sa faca in moneda locala nu in GBP.

  Imi place si ca este foarte usor sa trimiti bani unui prieten care are si el Revolut in cazul in care te-a imprumutat la un restaurant sa zicem. Toate transferurile se realizeaza aproape instant.

  Reply
 5. razorsbk

  Eu folosesc Revolut de cateva luni si sunt multumit de el. In special in afara la plati in valuta. Desi am cont free limita o am de 60.000 pe an, dar am vazut si 20.000 cum zici tu.

  @Marius: vezi ca form-ul pentru comentarii are un comportament ciudat cand scrii. Eu folosesc Swiftkey cu autocorrent, si cand auto corecteaza sau dau space nu pune cuvantul corectat sau spatiu ci pune prima litera a cuvantului. Tind sa cred ca problema e pe blogul tau. Incearca sa reproduci si vezi daca ti se intampla. E frustrant sa vrei sa scrii un comentariu si sa nu poti.

  Reply
  1. Revo Post author

   Merci de feedback. Am instalat și eu Swiftkey și am testat, nu am putut să reproduc eroarea. Ce telefon/OS/web browser folosești?

 6. Maria

  L-am folosit si in SUA fara probleme.

  Atentie, dupa cum s-a mai spus: cursul valutar in week-end e mai mare – tot merita dupa parerea mea.

  Daca ai si Crypto, nu poti plati cu ele, e doar un portofel virtual si nu poti importa Crypto din alta parte.

  Pentru cine e curios, este necesara verificarea identitatii cu un pasaport/ carte de identitate si cu un selfie.

  Reply
 7. Daniel

  Salut, Marius,
  Limita de 20.000,00 lei pentru tranzactii (dupa care se percepe comision de 0,5%) este lunara sau anuala?
  Multumesc,
  Daniel

  Reply
 8. karoly kiss

  Eu am cont premium cum pot sa trec inapoi pe cont free

  Reply
  1. Emil

   Astepti sa treaca un an. Din cate imi aduc aminte, o data facut cont premium, esti cu el pe cap un an intreg, desi daca contactezi suportul lor sigur rezolvi ceva.

Spune-ți și tu părerea: