Review: Galaxy S8+ după o lună de folosire

By | May 15, 2017

Nu am vrut să mă grăbesc cu acest review, aşa că această dată am procedat altfel. Scriu părerile după o lună de folosire a lui Samsung Galaxy S8+ de la Telekom. Între timp, clipul cu unboxing a atins aproape 100.000 de vizualizări pe YouTube, şi este cel mai de succes upload al meu. Probabil le-a plăcut vocea mea.

În paralel cu scrierea review-ului, mă uit la evenimentul de lansare al telefonului, ca să vedem ce ni se promitea atunci şi ce este cu adevărat util. Dar să o luăm uşor, şi să începem cu specificaţiile:

Samsung Galaxy S8+ (G955F)

 • Display Super AMOLED 6.2″ în format 18.5 : 9, rezoluţie 1440 x 2960, Gorilla Glass 5;
 • Chipset Exynos 8895 Octa-core 4 x 2.35 GHz + 4 x 1.9 GHz; Mali G71 MP20 şi 4 GB RAM;
 • Stocare internă de 64 GB şi slot pentru card microSD;
 • Cameră foto principală de 12 MP, f/1.7, filmare 2160p@30fps sau 1080p@60fps;
 • Cameră foto secundară de 8 MP, f/1.7, filmare 1440p@30fps;
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, căşti AKG, USB 3.1 Type C;
 • Cititor de amprente, de iris, de puls, recunoaştere facială, busolă, barometru;
 • Baterie de 3.500 mAh, Quick Charge 2.0;
 • Android 7.0, asistent Bixby, compatibilitate Samsung DeX;
 • Rezistenţă la apă;
 • Preţ: 3.861 lei preţ standard sau 2.479 cu abonament la Telekom

Spre deosebire de Galaxy S8+, Samsung Galaxy S8 normal (G950F) este mai mic, un pic mai uşor, are display de 5, 8″ şi baterie de 3.000 mAh. În rest, este acelaşi telefon.

Ambalare & Accesorii

Nu pot să zic că mă dau în vânt după ambalajul lui Galaxy S8+. Ba chiar îl consider un pas în apoi faţă de Galaxy S7, care avea o cutie mai ok, fără acel paralelipiped fragil din carton care se pune peste cutia normală.

În cutie avem: încărcător rapid la 5V şi 2A sau 9V şi 1.67A, cablu de date, adaptor de la microUSB la USB-C (foarte util), adaptor de la USB-A la USB-C şi în final, căştile AKG.

Având în vedere că nu am prea multe cabluri USB-C prin casă, am folosit acel adaptor din cutie şi astfel am putut folosi şi încărcătorul de la Samsung Galaxy S7 pentru a încărca Galaxy S8+

Sunt un audiofil de ocazie, aşa că nu am simţit o diferenţă notabilă între căştile AKG şi cele vechi. Mi se pare că izolarea este la fel de bună, la fel şi calitatea sunetului. Însă AKG-urile mi se par mult mai butucănoase şi din această cauză aş spune că nu sunt la fel de confortabile. În concluzie, le prefer pe cele vechi.

Design & Construcţie

Da, telefonul arată foarte bine. Arată atât de bine cât să se distanţeze faţă de generaţia precedentă. Eu l-am primit în culoarea Midnight Black, şi din cauză că a dispărut logo-ul Samsung de pe partea frontală iar ramele laterale sunt şi ele tot negre, telefonul este practic complet negru. Mie îmi place aşa, deşi unii ar putea spune că este prea banal.

Dacă ar avea ecranul închis, ar mai putea fi confundat cu un S7, însă când este complet iluminat, se simte ceva diferit. I-am dat luminozitatea la maxim în timp ce eram în club, şi s-a făcut lumină în jurul nostru cât să se uite oamenii din jur ciudat la noi.

În spate, camera mai este ieşită doar cu foarte puţin în afară, atât de puţin încât să te întrebi dacă într-adevăr este ieşită afară sau este doar o ramă. Însă amplasarea cititorului de amprentă mi se pare o mare prostie. Telefonul nu este mic, aşa că trebuie să-i modifici poziţia în mână când cauţi cititorul. Şi ai de căutat, mai niciodată nu-l nimereşti din prima cu degetul. Pe lângă asta, pentru stângaci este aproape imposibil de folosit.

Pe lângă clasicele butoane de power şi volum, S8+ mai are şi enervantul buton de Bixby. În combinaţie cu ecranul mare din ramă în ramă, apar şi dezavantaje. I-am dat cuiva telefonul să ne facă o poză şi de fiecare dată reuşea să atingă ceva şi să iasă din cameră, pornind ba Bixby, ba Google Assistant. Trebuie să le faci oamenilor instructaj ca să reuşească să facă o poză cu el.

Iată cum arată un Samsung Galaxy S8+ în comparaţie cu un Galaxy S6 normal şi cu un Galaxy S7 Edge:

Am făcut şi câteva poze pe ploaie, este bună la casa omului certificarea IP68, dar nu aş ţine cu tot dinadinsul să îi testez limitele. Că n-aş vrea să ajung la mica înţelegere cu cei de la service. La o adică, dacă păţeşte ceva, ei îmi pot reproşa că l-am băgat mai adânc de 1.5m în apă sau că l-am ţinut mai mult de 30 m, iar eu nu am cum să le demonstrez că nu am făcut acest lucru.

Interfaţă Samsung Galaxy S8+

Probabil primul lucru pe care l-am observat a fost că printre cele 5 butoane rapide din partea de jos a ecranului, acum nu mai este şi butonul care accesează “meniul” cu aplicaţii. Ca să intri în app drawer, acum trebuie să dai un swipe în sus. Poţi adăuga la loc acel buton, dar eu n-am vrut.

Apoi m-am bucurat că în partea de sus, în acel quick launch, încap acum 6 butoane. Aşa că mi-am setat pe prima linie: sunetul, wifi, date mobile, GPS, bluetooth şi lanterna. Ca o chestie de fineţe, atunci când telefonul este blocat şi se dă acea bară în jos, nu sunt afişate decât 4 butoane pe un rând, şi poate fi uşor confuz.

Mi-a plăcut foarte mult şi posibilitatea de filtrare a luminii albastre pe timp de noapte. Am setat-o să pornească pe la 8-9 pm, o dată cu venirea serii, şi să se dezactiveze dimineaţa.

Always On Display ştie acum să afişeze acum şi iconiţele notificaţiilor, iar pentru melodii îţi arată şi butoanele de play/pause. Cu un dublu tap pe iconiţa notificaţiei vei primi mai multe informaţii. Ca şi la S7, pot fi configurate mai multe şabloane pentru Always On Display. Pe partea de Edge Screen, nu cred că sunt îmbunătăţiri.

Face Scanner este inutil. Nu funcţionează dacă în cameră este întuneric, nu funcţionează nici dacă este lumină puternică în spatele tău, nici dacă ai ochelari. De ce ai vrea o metodă de deblocare care funcţionează numai în anumite situaţii?

Iris Scanner la fel. Poveşti de adormit copii. De ce aş vrea să mă chinui să îmi aliniez ochii în două cercuri, în loc să deblochez rapid cu amprenta, ca la S7 Edge? Ah … pentru că la S8+ e mai greu cu amprenta.

Samsung Connect e doar o aplicaţie care ţine minte dispozitivele pe care le-ai conectat prin Bluetooth sau prin wifi cu telefonul. Este o idee bună, dar deocamdată nu avem atât de multe dispozitive smart în casă încât să spunem că ne îmbunătăţeşte viaţa.

Samsung Bixby este inutil, enervant şi neinteresant. Samsung a avut întotdeauna o manie: la început era cu Flipboard, pe care apoi l-a transformat în Briefing. Acum încearcă să îţi bage Bixby pe gând în acelaşi fel. Ba chiar mai agresiv, pentru că nu poţi remapa acel buton fizic şi nici nu poţi dezactiva cumva Bixby cu totul. Partea cea mai amuzantă? La o lună de la lansare încă nu merge asistentul vocal, şi oricum, nu va merge în toate ţările. Deci cei din ţări mai subdezvoltate vor plăti în preţul telefonului o funcţie pe care nu o pot folosi.

Este integrat şi în cameră şi în galarie. Însă în loc să îmi spună informaţii folositoare, îmi spune lucruri pe care deja le ştiu despre o poză sau uneori chiar lucruri greşite. De exemplu dacă fac poză la o maşină cu tot cu siglă, nu îmi spune ce marcă/model este acea maşină, ci doar îmi arată poze cu alte maşini de aceeaşi culoare.

Samsung DeX este o idee bună, care sper să prindă, aşa cum am sperat şi cu Display Dock-ul de la Microsoft. Mi-ar plăcea să plec în voiaj doar cu telefonul şi cu DeX-ul la mine iar la hotel să obţin un PC prin interconectarea cu un display, o tastatură şi un mouse. Am văzut teste, funcţionează destul de bine. Costă însă vreo 550 de lei [aici].

Mai multe setări interesante pe care le-am găsit prin interfaţă:

Cameră foto

Ca de obicei, camera foto de la Samsung excelează. Iar de data aceasta, şi cea principală este cam la acelaşi nivel. Nu am observat însă diferenţe între calitatea fotografiilor făcute cu un S7 şi cele de la S8+. Poate cea de la S8 să fie un pic mai rapidă.

Mă simt trist de fiecare dată când merg şi cu camera foto după mine şi pozele cu telefonul ies mai bine decât cele pe care le fac eu cu camera, dar asta este realitatea. Mai ales pentru cele în lumină redusă, aş prefera oricând rapiditatea cu care poţi “rezolva” o situaţie cu Galaxy S8+.

Camera frontală are acum şi posibilitatea de a face HDR-uri, însă mi se pare că cel puţin pentru selfie-uri, chiar şi cu skin correction dezactivat, tot aplică un pic de soft tone. Bineînţeles, are şi o mulţime de filtre, poate vrei să arăţi ca un ren.

Filmările ies foarte bine, am filmat şi la 2160p@30fps, şi la 1080p@60fps, iar la 1080p@30fps se pot face şi poze în timpul filmărilor. Ştie şi slow-motion la 720p şi 240 fps.

Hardware, Performanţă, Baterie

După cum spuneam, display-ul este de excepţie. Display-ul este atât de luminos încât peste o anumită limită are avertizare la fel ca la volum. Spaţiul câştigat la extremităţi chiar mi se pare binevenit, iar în aplicaţii nu s-a întâmplat să am probleme datorită formatului ciudat.

Există însă şi aici o şmecherie. Din fabrică, telefonul vine setat pe rezoluţie 2220 x 1080, nu la rezoluţia cu care se lăudau ei. La rezoluţia cea mai mare (2960 x 1440), autonomia este extrem de mică, undeva pe la 8-10 ore. Cu rezoluţia din fabrică treci cu bine de o zi, iar la cea mai mică 1480 x 720, bateria ţine şi două zile.

Iată 5 cicluri consecutive de utilizare cu diferite rezoluţii:

Am făcut şi teste prin diverse aplicaţii de benchmark. Am obţinut 170262 puncte în Antutu, 3240 în 3D Mark Slingshot Extreme şi 1994/6458 în Geekbench.

Mă declar mulţumit şi de calitatea audio şi de calitatea convorbirilor. Şi mă bucur că acum există mai multe modele de vibraţie, unele chiar mai agresive, ca să nu mai ratez apeluri dacă nu îl aud.

Concluzie

Samsung Galaxy S8+ este fără îndoială cel mai bun telefon cu Android de pe piaţă. Însă putea fi mai bun. Singurul lucru care într-adevăr iese în evidenţă este formatul ecranului. În rest, camera foto este la acelaşi nivel cu Galaxy S7, iar iris scanner şi face scanner sunt poveşti de adormit copii. Bixby este agasant şi complet inutil, iar senzorul de amprente este poziţionat neinspirat.

Merită Samsung Galaxy S8+ achiziţia? Dacă eşti dintre cei care vor neapărat să plătească pentru acei 20% în plus, da. Dacă eşti o persoană mai pragmatică, te mulţumeşti cu un Galaxy S7 Edge. Sau aştepţi Note 8. Am auzit că cifra 8 este cu noroc 🙂

6 comentarii la: “Review: Galaxy S8+ după o lună de folosire

 1. Bogdan

  Dupa 2 sapt de folosire a S8-ului simplu, plusurile sunt cam alea laudate de toti… ecran, forma, baterie, etc…

  Minusurile insa… sunt ceva mai multe. In primul rand, “scapa” lumina. Mai precis, deasupra de camera frontala, daca e brightness-ul mai mare sau e intuneric… o sa vezi, la muulte dintre ele, lumina “evadand”. Dati pe Google “light bleed s8” si o sa va lamuriti. Am fost la ei, mi-au dat altul prima data, au facut un raport,etc… dupa care al doilea avea aceeasi faza dar acum imi spun ca cica e ok, ca multe au. :))) Intr-adevar, m-am uitat si la cele de prin magazine, multe au, dar asta nu inseamna ca light bleed-ul ala e ceva normal…

  Un alt minus, dupa mine, e “coating-ul”. Are un invelis peste sticla, era si la s7, care imi da un sentiment de tel ieftin comparandu-l cu S6-unde simteai sticla, sau iphone-unde simti metalul +tot asta il face si suuuper alunecos.

  Last but not least…forma. Ptr. mine e prea lung ca sa ajung cu o mana in toate colturile ecranului, ceea ce ma enerveaza. In plus, deocamdata e aiurea forma ptr ca multe aplicatii au margini negre.

  Reply
 2. Andrei

  Da, cu premiile alea lunare se mai aude ceva, ca dupa tipa aia careaia i-ai pastrat ” anonimatul”, sa nu o cerem de nevasta…..nimic. 😉 Doar zic si eu nu dau cu parul …sau cu marketingul.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, mâine sau poimâimâine mi-am propus să fac un concurs care va avea două premii, pentru că pe aprilie n-am avut să fac nimic. Şi trebuie să fac şi extragerea pentru ultimul premiu.

   Mă bucur că ţi-a plăcut review-ul lui S8 🙂

  2. Andrei

   Detaliat testul, n-am ce zice .Chiar te-ai straduit. 😉

 3. Tecla Viorel

  Pentru acesarea meniului cu aplicatii dai swipe in sus, sau in jos!!! E acelasi lucru.😎😋

  Reply
 4. Alex Dumitru

  Aceeasi parere am avut-o si eu despre Iris Scanner, dar dupa o luna de folosire mi-am format un reflex de a tine telefonul cum trebuie si se deblocheaza instant in 99% din cazuri.

  Eu am S8, pentru ca + mi se parea mult prea mare si m-am saturat sa car o tableta in buzunar dupa ce am avut cateva Note-uri, dar tot mi se pare foarte incomod plasat senzorul de amprenta.

  Un alt minus i-as da la baterie, care nu mi se pare ca tine la fel de mult ca S7 Edge, desi peste tot asa scrie.

  Reply

Ce părere ai?