Display Dock: Microsoft înţelege în sfârşit ce ne dorim

By | October 7, 2015

Aseară a fost un eveniment în care Microsoft a arătat versiunea finală a ceea ce înainte numeau Continuum. Un hub care-ţi conectează telefonul la un monitor şi o tastatură, şi-l transformă în PC. Lucru care mie mi se pare minunat. Adică asta ar însemna că pe viitor aş putea să am în permanentă PC-ul la mine, în buzunar.

Demo-ul din luna mai mi se pare mai relevant:

Ajung la un hotel, conectez telefonul la monitorul lor de acolo şi asta înseamnă că nu a mai trebuit să car şi laptopul după mine în bagajul de mână. La o conferinţă de presă, Display Dock ar putea face minuni împreună cu tastatura lor năzdrăvană. Aş putea să scriu direct de acolo, din nou, fără să mă plimb cu laptopul în ghiozdan.

Acum ar mai trebui telefoane cu capacitate de stocare mai mare, să zicem un 250 GB, şi un sistem de operare unic pentru telefon şi PC, pe care să-l poţi folosi pe ambele device-uri fără să fii nevoit să faci compromisuri. Fără prostii de genul “avem două desktop-uri şi două versiuni separate ale aceleiaşi aplicaţii”. Asta e tot. Windows ar putea să fie mare din nou.

Mă bucur să văd că Microsoft nu mai este acea companie unde inovaţia se duce ca să moară.

Ce părere ai?