Review TV Panasonic TX-65EZ1000E – OLED de top cu HDR

By | August 30, 2017

Am avut ocazia să testez Panasonic TX-65EZ1000E, unul dintre cele mai bune TV-uri OLED de pe piață. Nu o zic eu, o zic cei care se pricep mai bine. TV-ul costă cât un Logan, cântărește 40 de kg și cutia este mai lată decât ușa mea de la bucătărie.

A fost un chin să-l cărăm 3 etaje pe scări și apoi să-l montăm în sufragerie. Şi cel mai stresant a fost când a trebui să scoatem display-ul din cutie. Era atât de mare și atât de subțire, încât aveam impresia că imediat o să îndoaie și o să plesnească. Ca să vă faceți o idee, așa arată cutia în raport cu TV-ul nostru de 101 cm diagonală:

După ce l-am scos din cutie și am șurubărit un pic la el, am realizat că nu trebuie să dau celălalt TV jos de pe comodă ca să îl pun pe acesta. Pus jos pe parchet, Panasonic TX-65EZ1000E era mai lat și mai înalt decât TV-ul nostru de pe comodă, astfel încât îl acoperea cu totul. Şi așa l-am lăsat:

Design

După cum spuneam, panelul este mai subțire decât telefonul meu. Ramele sunt și ele foarte înguste, așa încât în lumină slabă, imaginea pare să treacă de conturul lor. Soundbar-ul se montează la baza TV-ului și are și rol de contragreutate. Cei de la Panasonic au lăsat o fantă între soundbar și TV, așa că privit din față, TV-ul pare că plutește.

Vine la pachet cu două telecomenzi. Ambele par construite aluminiu polișat iar cea mică are un touchpad a cărui suprafață imită pielea naturală. O invenție foarte bună mi se pare iluminarea tastaturii principale.

Conectică

Pe scurt, aș putea să spun că are de toate. Are 4 HDMI-uri (unul dintre ele știe și ARC), 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, slot pentru card SD, card CI+, jack audio, Ethernet, port optic digital audio și intrare duală pentru satelit și digital.

Mi-a plăcut că se pot face reglaje diferite pentru fiecare HDMI în parte.

Imagine

TV-ul are acest preț pentru că din punctul de vedere al imaginii este un display semi-profesional și chiar a fost folosit de studiouri de la Hollywood pentru a gradarea câtorva filme. Totuși, în acest articol nu m-aș concentra pe specificații și detalii tehnice, pe care le-am evidențiat în articolul de lansare, ci mai degrabă pe experiența pe care am avut-o cu acest TV.

L-am testat în principiu cu trei-patru tipuri de conținut:

Un Blue Ray Full HD cu Batman v Superman: Dawn Of Justice, clipuri 4K HDR de pe YouTube, un film 4K HDR de pe Netflix, și de ce nu, The Crew pe Play Station 4:

Din punct de vedere al imaginii este într-adevăr spectaculos. Aș putea asemăna experiența cu momentul în care mi-am cumpărat o placă audio mai bunicică și au început să mă surprindă melodii pe care le ascultasem înainte de sute de ori. Însă mi-a plăcut mai mult cum s-a comportat calibrat după preferințele mele, și nu folosind presetările lui.

HDR10 sau Dolby Vision?

În momentul de față sunt două standarde de HDR susținute de companii diferite. Unul este HDR10 și celălalt este Dolby Vision. Panasonic TX-65EZ1000E are doar HDR10 și absolut toată lumea ține să menționeze acest lucru. În realitate, părerea mea este că deja este mai mult conținut care să conteze pentru HDR10, iar lupta a fost câștigată de acesta.

Care este diferența dintre LED și OLED?

Pe scurt, în cazul primei tehnologii, pentru a obține contrastul dorit, se aprinde sau se stinge câte un LED în spatele fiecărui pixel. La OLED se poate stinge pixelul cu totul, conferind un contrast mai puternic.

Nu am pornit ambele televizoare unul lângă celălalt pentru a observa diferența. Însă după ce am terminat cu OLED-ul de la Panasonic, nu pot să spun că ochiul meu neantrenat a simțit un dezavantaj notabil în privința contrastului după trecerea înapoi la TV-ul LED.

Sunet

Ca și în privința imaginii, niciuna dintre presetările de sunet nu m-a mulțumit. Soundbar-ul (Dynamic Blade System) dezvoltat de Technics s-a auzit însă excelent după ce am petrecut vreo jumătate de oră reglându-l. Soundbar-ul l-aș recomanda totuși pentru muzică mai mult decât filme. Nu va reuși niciodată să egaleze spațialitatea oferită de un sistem 5.1.

Smart TV

Emmm, nu prea, dar oricum nu cred că nu vor fi persoane care să cumpere un asemenea TV pentru veleitățile de Smart TV. Sistemul de operare este My Home Screen 2.0, care rulează pe Firefox OS și este foarte sprinten prin meniu.

Totuși, este un sistem închis, care nu are nici măcar buton de search pentru aplicații. Cu ce îl primești, așa rămâne. Pe lângă asta, am mai observat o chestie absolut adorabilă. Touchpad-ul telecomenzii nu funcționează decât în browserul de internet, nu și atunci când vrei să tastezi literele mai ușor.

Părerea mea este că Panasonic greșește neglijând acest capitol. Simplitatea bate orice, până și calitatea. Așa că poate uneori mi-aș dori să văd un film pe HBO GO. Nu voi putea, pentru că aplicația nu există pentru aceast sistem de operare.

Setări

Pentru cei care vor să cunoască mai în detaliu toate funcțiile TV-ului, am pregătit mai multe printscreen-uri mai jos. Am regăsit în meniu toate setările la care m-aș fi așteptat, dar și multe chestii de finețe, în stilul Panasonic.

Concluzie

A fost o bucurie să am un televizor Panasonic din seria EZ1000 în sufragerie și am căutat să profit cât mai mult de prezența lui. M-am uitat la mai multe filme decât m-aș fi uitat de obicei, m-am jucat mai mult pe consolă, am ascultat mai multă muzică. Nu am ce-i reproșa, și nici nu am experiența necesară pentru a testa un asemenea TV la adevăratul său potențial.

Totuși, dacă aș fi în locul celor de la Panasonic, aș mai învesti în niște giumbușlucuri pe partea de Smart TV, pentru că acestea sunt cele care vând acum televizoarele.

Preț – După ce vă vindeți mașina, îl puteți cumpăra de pe site-ul myPanasonic cu 32.000 lei sau de la Altex, cu 28.000, în speranța că va reveni în stoc.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Review TV Panasonic TX-65EZ1000E – OLED de top cu HDR

  1. CristiX

    Firefox este o mizerie de sistem care nu merita in mod sigur calificarea de Smart. Puteau instala doar YouTube si Netflix si terminau cu povestea cu obrazul curat – dar deh… strategie de marketing nesimțit. Nu am primit un update de mai mult de un an, nu exista nici o aplicație serioasă pe el in afara de cele 2. Ar fi totuși o surpriza plăcuta un update pentru HBO GO. Si bineînțeles sa renunțe la titulatura de Smart TV.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: