Și Allview a lansat X2 Soul PRO la MWC 2015

By | March 3, 2015

Știu că v-ați obișnuit cu fantezii de la granzi precum Samsung și HTC, dar iată că și ai noștri au lansat ieri un telefon la Mobile World Congress. Allview a lansat X2 Soul PRO, noul lor vârf de lance. Și este un telefon chiar interesant.

allview_x2_soul_pro

Are o grosime de doar 5.5 mm, bateria încastrată, ramă metalică și partea din spate este din sticlă încă de la versiunea anterioară (așa este că Samsung a copiat și Allview? :D).  Display-ul este AMOLED, Full HD de 5.2″.

allview_x2_soul_pro2

X2 Soul PRO folosește un SoC Mediatek MT6752, care are procesor Octa Core pe 64 biți de 1.7 GHz și GPU Mali-T760MP2. În rest, 2GM RAM, 16GB memorie de stocare și baterie de 2.700 mAh.

allview_x2_soul_pro6

La cameră de 13 MP (cu senzor Sony) se laudă cu multe chestii interesante. De exemplu ei spun că e nevoie de doar 0.5s pentru ca aceasta să pornească și 0.5 pentru focalizare. Îmi vine greu să cred asta pentru că Galaxy S6 se lăuda alaltăieri cu 0.7s. Dar celelalte chestii sunt plauzibile: în primul rând există posibilitatea de a regla toate setările manual (ISO, timp de expunere, white balance) și o chestie care mi se pare foarte foarte tare – posibilitatea de a alege o zonă pentru focalizare și una separată pentru expunere. De ce n-au toate telefoanele funcțiile astea?!

allview_x2_soul_pro3

Sper ca brașovenii să mai fi lucrat pe la software, pentru că din ce am citit pe forumuri, acolo erau nemulțumiri cu primul X2 Soul. Și până la urmă doar software-ul deosebește X2 Soul PRO de telefonul după care este făcut, Gionee Elife S7.

allview_x2_soul_pro5

Acum, ar mai fi o problemă. Îmbunătățirile mi se par minore față de modelul precedent, nu știu cum își va justifica cei 350 lei în plus. De fapt, presimt ceva. Probabil că Allview va opri update-urile la Android 4.4.4 pentru X2 Soul și nu va oferi Lollipop decât pentru cel lansat ieri.

allview_x2_soul_pro4

Oricum, mie mi se pare interesant. Mai ales pentru camera aia, m-ar cam tenta să-l testez. Mai este și altcineva interesat?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: