Şoc! Black Friday va fi cu o săptămână mai devreme

By | November 14, 2013

eMAG a anunțat astăzi că și la ei, Black Friday va fi anul acesta pe data de 22 noiembrie. Adică la sfârșitul săptămânii viitoare. Au pus această schimbare pe seama faptului că data de 29 este foarte apropriată de 1 decembrie, iar clienții nu vor putea primi produsele la timp. M-am gândit și eu la problema asta când m-am mă uitam anul trecut pe calendar. Însă tind să nu-i cred în totalitate când spun că acesta este motivul.

În fine, cred că deja este ok să spunem că în România, anul acesta Black Friday va fi pe data de 22 noiembrie. Şi evoMAG și WatchShop au anunțat promoții în aceeași perioadă. Sunt însă și magazine care au anunțat promoții pentru 29. Sunt curios dacă  acum își vor schimba părerea 🙂

Singurul avantaj pe care îl văd în această mutare este faptul că traficul va fi oarecum împărțit între cele două date. Eu însă nu sunt de acord cu mutarea. În primul rând pentru că aceasta crează confuzie în rândul clienților. eMAG presupune deja că toată planeta știe de Black Friday, motiv pentru care au micșorat la 1% comisioanele afiliaților. Ei bine nu-i așa. Toți cei pe care îi avertizam: “nu cumpăra asta acum, vine Black Friday”, mă întrebau același lucru: “Pe ce dată pică?”. Le-am spus deja că pe 29, acum le voi spune că pe 22. Nu vor mai înțelege nimic. În al doilea rând, nu-mi place această idee de a ne lungi în toată luna noiembrie, ca o ciorbă proastă. Se va ajunge la aceași situație ca în magazinele de haine din mall, unde în orice perioadă sunt “reduceri”.

Foto: © Ruslan Olinchuk | Dreamstime.com

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Şoc! Black Friday va fi cu o săptămână mai devreme

  1. Yamasha

    mare dreptte ai. asta am zis si eu. daca anul asta se face balamuc cu BF… in stilul asta in 2,3 ani o sa dispara BF.

    Reply
    1. revo Post author

      Sper ca magazinele să gândească pe termen lung. eMAG este capabil să o facă, de ceilalți nu sunt foarte sigur.

Spune-ți și tu părerea: