Sunt sau nu sunt originale ceasurile de pe Elefant?

By | January 22, 2015

Elefant a avut oferte bune la ceasuri în ultimul timp așa că mai mulți prieteni m-au întrebat ce părere am despre ceasurile lor, dacă sunt sau nu originale. Pe scurt, da. Şi atunci de ce au prețuri atât de bune? Răspunsul este destul de simplu, dacă ne uităm la ceasurile pe care le au în portofoliu.

Ceasuri accesorii. Ceasuri produse sub licență de la diverse case de modă: Bigotti Milano, Diagora, Esprit, Guess, Tommy Hilfiger, Lee Cooper. Au un mecanism quartz banal și se găsesc pe toate drumurile, la toate magazinele. Fiind produse în masă, este ușor să obții o reducere de la producător.

Ceasuri japoneze: Casio, Orient, Seiko și Lorus (un sub-brand Seiko). Ca orice lucru japonez sunt fiabile însă au un design destul de banal. Mecanismul Miyota din interior va rezista probabil o viață de om. Fiind produse în masă, din nou se poate obține o reducere substanțială pentru ele.

Ceasurile “elvețiene”: Perigaum, Thomas Earnshow, Kenneth Cole etc. În realitate sunt ceasuri cu mecanisme chinezești pentru care se pompează bani în marketing și se inventează o poveste frumoasă despre istoria (de altfel inexistentă) a brandului. Nu mă înțelegeți greșit, doar pentru că sunt chinezești nu înseamnă neapărat că sunt proaste. Mecanismele nu sunt chiar atât de rele, chinezii se zgârcesc doar la uleiurile care ung piesele în mișcare. Problema mea este că sunt prea scumpe și banii se duc în totalitate pe povești frumoase.

Singurele două branduri elvețiene din portofoliul Elefant.ro sunt Tissot și Candino iar aici reducerile nu sunt așa de spectaculoase. Alte două mărci din clasa de sus sunt Sector și Ingersoll. Iar ca mărci bune: oricare din cele japoneze sau Festina, Fossil și Timex – măcar sunt făcute mai cu simț de răspundere.

În ceea ce privește ceasurile “elvețiene”, este ok să le cumpărați atât timp cât știți pe ce dați banii. Și dacă le vedeți la o super ofertă imaginați-vă că acela este de fapt prețul lor real.

UPDATE: Păreri despre ceasurile Stuhrling? Sunt Originale?

Pentru că sunt foarte mulți cititori care mă întreabă despre fiecare ceas Stuhrling în parte, am să dau aici un răspuns care se aplică pentru toate ceasurile lor. Stuhrling este un producător de ceasuri de duzină, similar cu ceasurile pe care mai sus le numeam “elvețiene”. Folosesc diverse mecanisme în funcție de model: fie quartz-uri japoneze, fie mecanisme elvețiene low-cost, fie mecanisme chinezești. Însă, ca orice ceas Made in China are probleme cu finisajele. Am văzut multe cu indicatoarele orare (minutare, secundare) căzute, cu coroniță căzută, cu cifrele de pe cadran căzute etc.

Așadar, nu se pune problema dacă sunt originale sau nu. Sunt din start făcute în China, deci nimeni nu ar vrea să copieze un ceas făcut în China. În ceea ce privește prețul, nu vă uitați că sunt reduse de la sute de mii de lei. Nu au costat niciodată atât. Prețurile lor reale variază în jurul a 300-500 lei. Merită banii un astfel de ceas? E decizia clientului dacă merită sau nu.

Citește și:
Cum poți verifica dacă un parfum este original
Top 10 parfumuri de pe Elefant

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

419 comentarii la “Sunt sau nu sunt originale ceasurile de pe Elefant?

  1. saf

    Preturile initiale al celor mai multe dintre modelele reduse semnificativ de pe elefant.ro este aproape dublu comparativ cu al altor comercianti.

    Reply
    1. Revo Post author

      Şi prețurile reduse cum sunt față de prețurile altor comercianți?

    1. Revo Post author

      Bună Cristina, Stuhrling văd că folosește pentru ceasurile lor atât mecanisme chinezești cât și mecanisme elvețiene. Depinde de ceas 🙂

    1. Revo Post author

      Bisset pare într-adevăr o companie elvețiană mai tânără decât restul. Mecanismul este elvețian, Ronda. Să-l porți sănătos!

  2. cvm

    Am gasit un ceas automatic Engelhardt Martin. Stie cineva ceva despre acest tip de ceas si despre firma? Multumesc.

    Reply
  3. Raluca B.

    Buna ziua! Tocmai mi-am cumpărat un Timex de pe elefant.ro care nu pare veritabil. Nu are garantie si îmi da de gandit modul în care a fost comercializat… Ma gandesc sa-l returnez. Eram curioasa sa aflu daca exista vreun cumparator de ceasuri de pe elefant.ro care a primit certificat de garantie. Multumesc!

    Reply
    1. Revo Post author

      Raluca, dă-le un mail și întreabă-i înainte. E posibil să-ți ofere garanție doar cu factura. Sau să păstreze garanția undeva online, în contul tău de client.

  4. Valentin

    Raluca B eu mi-am cumparat un ceas Shivas si am primit garantie la el, vreau sa-l intreb pe blogger daca stie ceva de firma asta, cred ca e din Canada.

    Reply
  5. Bogdan

    Salut! Am si eu o intrebare legata tot de oferta din cadrul elefant.ro. Ce parere ai despre Spinnaker. Eu unul, pana sa le vad pe elefant, nu stiam de existenta lor

    Reply
  6. Raluca B.

    Mulțumesc. Ulterior discuției cu un angajat de la call center am primit garanția și am hotărât să păstrez ceasul… Sper să nu regret…

    Reply
  7. stefan

    Ce parere ai despre ceasurile Thomas Earnshow de pe elefant.ro….merita banii? pentru ca pe site ul oficial sunt muuult mai scumpe

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună Oana, Yves Camani este o firmă nențească. La ceasurile quartz simplu/cronograf folosesc mecanisme japoneze. La cele automatice nu-mi pot da seama. Văd că sunt aceeași sau fac parte din același grup care produce și Detomaso. Detomaso mai pune pe alocuri și mecanisme elvețiene Ronda sau ISA.

    1. Revo Post author

      La fel ca și Yves Camani sau Detomaso, folosesc mecanisme japoneze Miyota. De fapt nu s-ar vinde niciodată la 3.000 de lei, 380 este prețul lui real după părerea mea. Nu cred că se chinuie nimeni să facă o replică pentru Rhodenwald & Sohne.

  8. Georgiana

    Rhodenwald & Sohne isi merita acesti bani? 🙂 Sau mai degraba sa cautam alte ceasuri ? Mersi

    Reply
    1. Revo Post author

      Răspunsul îl găsești chiar în comentariul de deasupra 🙂

  9. Georgiana

    intrebarea este daca e bun ca ceas , eu nu ma pricep! As vrea sa achizitionez unul pentru prietenul meu si sunt paralela. Intre Festina , Rhodenwald & Sohne si Stuhrling ( ca si exemplu “STUHRLING ORIGINAL Ceas Stuhrling Original Agent 768.03” ) . Ti-as fi recunoscatoare daca m-ai ajuta

    Reply
    1. Revo Post author

      Fără să știu prețuri și modele este greu de spus. Dar acel model de Stuhrling are mecanism elvețian, l-aș alege pe el mai degrabă decât un Rhodenwald. Şi Festina sunt bune, depinde mult de model 🙂

  10. Denisa

    Buna! Ce-mi poti spune despre Alfex? I-am ales pentru ca sunt singurii care ofera bratari din metal antialergic la un pret rezonabil dar nu inteleg de ce nu prea sunt comercializate ceasurile lor la noi in tara si pe siteurile din afara tarii sunt foarte scumpe. Multumesc!

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, sunt o mulțime de producători care oferă ceasuri cu brățări antialergice. Pe lângă metalele nobile, inclusiv inoxul și titaniul sunt materiale antialergice 🙂

  11. Andreea

    Buna! Intentionez sa fac cadou un ceas barbatesc ,insa nu stiu prea multe despre prestigiul si calitatea anumitor branduri. Spre exemplu,pe elefant sunt reduceri semnificative la ceasurile Timex. Ce parere ai despre acest brand? Sunt originale pe elefant? Multumesc!

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, scrie și în articol. Timex este o marcă americană care le face cât de cât ok. Pun și mecanisme chinezești pe ele și mecanisme japoneze. Diferă de la model la model. Sunt originale, nu s-ar obosi nimeni să facă o replică pentru un ceas Timex.

  12. Georgians

    Buna!am luat un ceas shivas si unul acqshiva.arata impecabil,am garantie la ele insa dând un search pe google constat ca nu gasesc nimic despre aceste firme.ce imi poți spune? Mersi

    Reply
  13. Cristina

    Ma ajuti si pe mine? Nu prea sunt adepta ceasurilor (adica pana acum nu prea am purtat), dar imi place acest ceas: http://bit.ly/1HianIE
    Daca m-ai putea ajuta cu o parere, ti-as fi foarte recunoscatoare.

    Reply
    1. Revo Post author

      Are în interior un mecanism japonez quartz. Este ok, mie mi se pare un pic cam scump 🙂

    2. Cristina

      In sensul ca l-as putea gasi mai ieftin pe alt site sau pentru ca acest ceas nu ar valora atat? Cum nu ma pricep la ceasuri, nu ma pricep nici la marcile care sunt mai OK, Tommy mi-a tras cu ochiul, la fel si modelul….dar repet, chiar nu ma pricep si mi-as dori un cea frumos.

    3. Revo Post author

      Bună întrebare. Când am spus că este scump m-am gândit că este scump pentru ceea ce ofertă, nu ca preț față de alte site-uri. Tommy Hilfiger face haine, deci se pricep la design, ceasul arată bine. Un singur lucru la care m-aș mai gândi eu ar fi acele pietricele din jurul cadranului, nu am de unde să știu cât de mult și-au dat silința să le prindă acolo. Dacă sare una dintre ele, se strică tot aspectul ceasului. Per total, este un ceas frumos cu un mecanism simplu și bun, așa că dacă îți place și ți se pare și prețul ok, îți poți face un cadou.

  14. Cristina

    Mie mi-au placut pietricelele, dar ai dreptate, adesea pica si de pe haine, uneori ajungi sa nu le mai poti purta din acest motiv.
    Imi cer scuze ca abuzez de priceperea ta, imi recomanzi o marca de ceas, raport calitate pret OK, te rog ,am vazut ca ai mai facut recomandari,, dar chiar se vede ca te pricepi la ceasuri. La Elefant.ro mi s-au parut ofertele bune, vreau sa-mi cumpar o carte (pe care cred ca o iau deja de pe Libris), de doua zile tot ma gandesc daca sa cumpar ceasul sau nu…sau sa cumpar altul….sau nu 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu este problemă, îmi face plăcere să discut despre ceasuri. Depinde foarte mult de buget, pâna în 1.000 lei este mai greu să găsești un ceas cu mecanism elvețian. Ceasuri cu raport bun calitate preț sunt cele japoneze în primul rând CASIO, Seiko, Citizen, Lorus, unele dintre ele au mecanism chiar ca cel pe care vrei să-l cumperi tu, însă problema japonezilor este că de cele mai multe ori au un design cam banal. Şi Fossil folosește tot aceste mecanisme. Ceasuri elvețiene mai ieftine e posibil să găsești la Festina, Candino sau Tissot. Sunt mult mai multe branduri ok, acestea mi-au venit în minte acum.

      Când cumperi un ceas, mai ales din această clasă, ai grijă să aibă o curea sau brățară normală (să se prindă cu telescop (să nu se prindă ciudat, pe sub capac, împletită cumva sau mai știu eu cum) și un geam normal (rontund de preferat, nu bombat, hexagonal sau oval). Spun asta deoarece dacă se întâmplă ceva cu brățara sau geamul, nefiind o piesă generică, dacă vei vrea să o schimbi va trebui să comanzi direct de la producător. Astfel, riști să dai 300 lei pe un ceas și 200 lei pe o curea dacă vrei să o schimbi.

      De asemenea, cureaua este considerată consumabil. Așa că într-un an-doi de purtare zilnică se va deteriora sau va căpăta un miros neplăcut și va trebui schimbată. Eu prefer brățările metalice.

      Dacă mai ai vreo nelămurire, poți să revii oricând pe blog și să mă întrebi fără probleme 🙂

  15. Cristina

    Iti multumesc frumos, in materie de ceasuri se pare ca eu ma uit foarte mult la aspect, probabil ceasurile accesorii sunt cele mai potrivite entru mine, da macar sa aleg unul de calitate. Nu sunt sigura daca l-as purta zilnic, sunt sigura ca nu-l vreau cu genul acela de curea de piele,ci bratara de otel, ca si look cel de la Tommype care ti l-am aratat ar fi OK pentru mine, doar pietrele m-au pus realmente pe ganduri…daca spuneai ca pretul este OK, deja era comanda data :).

    Reply
  16. emma

    Buna seara. Vreau si eu sa imi cumpar 2 ceasuri de pe elefant.ro,numai ca mi se par foarte ieftine fata de pretul din magazin. unul este Joh. Rothmann iar celalalt Perigaum. Ma poti ajuta te rog cu niste pareri ? Multumesc anticipat!

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, mai degrabă Joh. Rothmann, au mecanisme japoneze. Despre Perigaum am scris mai sus. Nu recomand.

    1. Revo Post author

      Salut, văd că are un mecanism Hattori, japonez. De firmă nu știu prea multe. Nu e rău, prețul e un pic cam mare. Să-l porți sănătos!

  17. cristi

    Salut dar intre seiko si citizen, crezi ca exista diferenta de calitate?

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, nu există o diferență clară de clasă/calitate. Depinde de la model la model, dar în principiu sunt tot pe acolo amândouă.

  18. Cosmin

    Salut. Imi face cu ochiul ceasul asta http://bit.ly/1P2Qkk1

    Pe amazon l-am gasit mult mai scump… Sa fie un fake cel de pe elefant? Au design foarte ok… Mecanismul o fi chinezesc dar pt unul elvetian platesti ft mult. In concluzie se poate sa fie acelasi ceas si pe eledant si pe amazon (perigaum 1111 as) Multumesc frumos!

    Reply
    1. Revo Post author

      Este același, nu sa-r obosi nimeni să copieze un brand chinezesc necunoscut.

  19. Cristi

    salut, am comandat si eu un ceas de pe elefant.ro, un Joh. Rothmann, cu o reducere de 86% , de la aprox 3100 la vreo 460 lei. ce parere ai despre aceasta marca? sa il pastrez? inca nu am primit comanda

    Reply
    1. Revo Post author

      Curren probabil sunt chinezești. Teoretic, ceasurile Swiss army / Victorinox sunt ok. Dar ăsta la 50 de lei poate fi o replică. În India/Maroc se vând cu 5$ replicile de Victorinox.

  20. Ovidiu Iacob

    Salut, am dat zilele trecute peste blogul tau deoarece incercam sa ma informez putin despre Bigotti Milano deoarece vreau sa imi cumpar luna aceasta un ceas si as dori, daca poti sa ma ajuti putin in a face alegerea cea mai buna.
    Sunt indecis intre trei modele si anume:
    1. [url=http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/cronograf/ceas-fossil-townsman-fsivviiiviiiii-maro-232255-26.html]Fossil Townsman FS4873[/url] – [url=https://www.fossil.com/us/en/men/watches/view-all/townsman-chronograph-brown-leather-watch-sku-fs4873p.html]Fossil Townsman FS4873[/url]
    2. [url=http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-bigotti-milano-viiiviviiiiiviiiiviixiviiii-cafeniu-deschis-241399-121.html]Bigotti Milano 8680161269403[/url] – [url=http://bigottimilano.com/product/bigotti-milano-8680161269403-erkek-kol-saati/1362]Bigotti Milano 8680161269403[/url]
    3.[url=http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-bigotti-milano-viiiviviiiiiviiiivivviiii-maro-241489-26.html]Bigotti Milano 8680161254522[/url] – [url=http://bigottimilano.com/product/bigotti-milano-8680161254522-erkek-kol-saati/2447]Bigotti Milano 8680161254522[/url]

    Cel de la Fossil are mecanism Seiko/TMI VD51B – Runout quartz dupa cum spun cei de la http://www.bb-shop.rohttp://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-barbatesti-fossil_townsman-53-29927-3_piele.html iar cele doua de la Bigotti Milano au mecanism japonez Miyota quartz si display analog.

    Preturile fara reducerile de pe elefant vad ca sunt echivalente cu preturile de pe site-urile companiilor iar pretul de la Fossil, fara reducere este la fel si pe elefant si pe bb-shop dar si pe alte site-uri am gasit acelasi pret pentru modelul acesta de Fossil. Bigotti Milano nu le-am mai gasit pe alt site in afara de elefant.

    De asemenea, daca nu ma intind prea mult as dori sa imi spui putin si o parere despre firma Lexon, deoarece acum un an si ceva am primit un ceas Lexon e8 si nu am gasit prea multe informatii despre el.

    Multumesc anticipat !

    Reply
  21. Gabriel

    Eu am cumparat cu mai putin de 3 saptamani ceasul asta http://bit.ly/1Ta6oik la a 4-a purtare surubelul prin care e prins mecanismul oscilant (rotorul) s-a desuruat. Dupa parerea me nu merita sa dai 600-700 de RON (LA SUPER OFERTA!!!) pe niste chinezarii.

    Reply
    1. Gabriel

      Astept ca azi sa ma sune cei de la elefant sa vina sa il ia la reparat.
      Ca o concluzie, am cumparat acest ceas pentru ca imi placea cum arata si nu m-a interesat firma, dar nu ma asteptam sa se strice o piesa atat de importanta pentru un ceas automatic, la a 4-a purtare.

  22. Ovidiu Iacob

    Salut, luna aceasta vreau sa imi cumpar si eu un ceas intr-un buget de ~ 500 lei. Am pus ochii pe trei modele, unul de la Fossil si doua de la Bigotti Milano.

    1. Fossil Townsman FS4873 – http://bit.ly/1N497F5 – acesta am vazut ca are mecanism Seiko/TMI VD51B – Runout quartz (http://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-fossil_townsman-29927-1-se.html) iar pretul fara reducere este apropiat cu cel de pe BB-shop respectiv de pe http://www.fossil.com
    2. Bugatti Milano 8680161269403 – http://bit.ly/1ObyDxf – acesta are mecanism japonez Miyota quartz si display analog iar pretul fara reducere la fel, este asemanator cu pretul afisat pe site-ul Bigotti Milano.
    3. Bigotti Milano 8680161254522 – http://bit.ly/21crqCg – si acesta are tot mecanism japonez Miyota quartz si display analog iar pretul fara reducere la fel, este asemanator cu pretul afisat pe site-ul Bigotti Milano.

    Am inteles ca nu prea ai incredere in marcile care sunt de fapt case de moda, dar as dori daca poti sa imi detaliezi putin parerea ta referitoare strict la aceste trei modele.

    De asemenea, daca nu cer prea multe si ai cunostinte despre firma Lexon as dori niste informatii deoarece am primit un ceas Lexon e8 mai exact acum ceva timp in urma si nu prea am gasit multe informatii despre aceste ceasuri.

    Multumesc anticipat !

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, dintre cele trei aș alege Fossil în primul rând pentru că este mai etanș și în al doilea rând datorită brandului, care este mai prestigios. La ultimul mi se pare că nu se potrivesc de loc indicatoarele alea vernil cu cureaua maro de piele.

      Nici eu nu știam mare lucru despre Lexon. Am dat un search pe Google. Este un ceas ca oricare altul, cu mecanism de la japonezi. Trebuie să înțelegeți că mecanismele astea sunt fiabile și ieftine. Oricine poate cumpăra mecanisme de la ei pentru a-și produce propriul ceas și din cauza asta sunt mii de branduri cu mecanism Miyota în interior. Nu ai cum să le șii pe toate.

    2. Geo

      Buna ! As dori sa stiu daca produsele sunt originale dupa elefant. Mai exact am vazut in parfum care e pret redus..240 de lei..iar in magazin l am vazut la 380 lei ?! este orginal ?!

    3. Dumitrache Andrei

      Am cumparat de pe elefant un ceas akribos la 280 de lei. Despre firma nu gasesc mare lucru. Stiu ca e americana, asambleaza in china si folosesc componente elvetiene. Are eticheta cu cod de la swarovski(sper ca am scris bine) Pretul lui pe site este 1500 de lei, dar l.am gasit pe amazon sub 150. Nu stiu ce sa cred. Pe net am gasit ca firma ar fi la cea mai joasa treapta a ceasurilor de lux, ceea ce e tare. Ce parere ai despre aceasta firma? Sunt adevarate informatiile mele? De unde asa un pret pe amazon? Modelul este un ak924

    1. Revo Post author

      Aș alege între ultimele 3, nu sunt mare diferențe între ele. SSeiko este un pic mai etanș împotriva apei. Aș alege în funcție de preț și design. La Fossil ar fi de menționat faptul că are cam multe pietricele pe carcasă. Dacă seare una se cam strică aspectul.

  23. Marius

    Buna ziua,

    O parere despre ceasurile Diesel Fashion,merita 800-1000 ron ?
    Multumesc.

    Reply
  24. Marius

    ceva de genul:
    Ceas Diesel Mr Daddy
    cod referinta: DZ7322
    clasa: FASHION
    Multumesc.

    Reply
    1. Revo Post author

      E interesant ceasul, nu știu ce mecanism are în interior. 800-1000 lei pentru un cronograf este un preț ok, dar eu probabil că m-aș orienta către un brand mai reputat: Certina, Tissot etc.

    1. Revo Post author

      “Brand-ul” este chinezesc. Poate merge ani fără întrerupe sau se poate dezmebra în câteva zile/luni, în funcție de noroc.

    1. Revo Post author

      Aș alege strict în funcție de design. Nu există alegere bună sau proastă în ceea ce le privește.

  25. bld27

    Bună! Mă poți ajuta cu o părere? Am cumpărat de black friday un ceas joh rothmann care era redus la 499 din 3700 și nu prea cred ca este original…

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, am mai scris asta de două ori mai sus. Acel ceas nu a costat niciodată 3.700 lei, probabil că este o manevră de marketing. Cam 300 de lei este prețul lui normal.

  26. Cerasela

    Buna! Am rugamintea daca poti sa imi spui referitor la ceasul “STUHRLING ORIGINAL
    Ceas Stuhrling Original Deauville Sport 568.01” am vazut ca scrie ca are mecanism Swiss quartz ISA 638 si ma intreb daca este elvetian avand in vedere reducerea de 75% de la 1.076,64 LEI la 269,90 lei. Multumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      ISA este o firmă elvețiană care face mecanisme low cost. Este original, dar 200-300 lei este prețul lui real.

  27. Mike

    Cum sa faci ma reducere de la 1400 RON la 329 RON. Sa inteleg ca ei cumpara ceasul cu 100 RON nu ? Niciun comerciant nu se multumeste cu 50/50 profit. Las’o dracu cu elefantu vostru. Teparii dracu !!!! Din Dragonu v-ati mutat pe NET. Sclavi imputiti. O sa fiti voi vizitati in curand de controale ;).

    Reply
  28. Maria

    Buna seara!
    Va raman profund recunoascatoare daca mi-ati lasa o parere in legatura cu aest ceas. Ca aspect, mi-a atras privirea, insa as dori si o parere avizata in ceea ce priveste raportul pret-calitate.
    Va multumesc!
    http://bit.ly/1PVwndp

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună seara, la ceasurile Stuhrling totul ține de noroc. Poate că are un mecanism elvețian low cost (ISA) dar sunt multe care au probleme la construcția carcasei (secundare fixate prost, secundar care se blochează în minutar, coroniță care cade de pe ax). Sunt niște ceasuri chinezești până la urmă. La fel de bine e posibil să nu aibă probleme și să funcționeze ani la rând.

  29. Serban

    Salut, mi-am comandat si eu urmatorul ceas: http://bit.ly/1PVwvJT

    Insa sunt in dubii, nu stiu daca sa il mai accept sau nu intrucat am ales ca metoda de plata rambursabil. Dupa ce am citit comentariile de pe acest forum, intrebarea este daca merita 460 RON, cat de viabil este mecanismul si cat de rezistentente sunt materialelor: cureaua si cadranul din inox?

    Mai detin un Seiko automatic de care sunt foarte multumit si un Accurist, Quartz, cumparat din Anglia.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ceas chinezesc/mecanism chinezesc, totul ține de noroc. Mie nu-mi place pentru că jos acolo are o imitație de tourbillon, dar e chestie de gusturi.

  30. Andrei

    Salut ! Am comandat http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/automatice/ceas-perigaum-p-iviii-sw-negru-188758-28.html , ce parere ai despre acest ceas ? Am inteles ca nu ar fi un ceas elevetian ci din potriva cu mecanism chinezesc , lucrul acesta mai putin m-ar interesa per total l-am ales pentru design si pentru ca este automatic . Care ar fi parerea ta ? Crezi ca nu o sa ma tina o perioada indelungata de timp pentru ca este chinezesc ? Se va strica foarte repede ?

    Mersi mult ! Astept raspunsul tau .

    Reply
  31. Ramona

    RHODENWALD & SOHNE
    Sunt în mare dubiu,după ce am citit atâtea, cred ca renunt la comanda și îmi iau din magazin cel mai bine.Uffffff.

    Reply
    1. Revo Post author

      Bulova chiar este ok! Să iei în calcul că genul ăsta de curea se cam rupe după 2 ani de purtare zilnică. Şi apoi probabil nu vei găsi una roz să-i montezi, ci albă.

  32. Florin

    Buna ziua , o recomandare , pret/ calitate ?
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-timex-intelligent-quartz-tiinviiiiiviii-argintiu-23137-22.html
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/cronograf/ceas-festina-fiviviiviiviii-i-argintiu-207862-22.html
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/cronograf/ceas-fossil-grant-fsivixixiv-argintiu-198766-22.html
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-timex-intelligent-quartz-tiipiiviiiix-argintiu-82961-22.html

    Reply
  33. Andrei

    De ceasurile Cortese Torino Savoia, ce parere ai ? Sunt ok ? Ce mecanisme au ? Isi merita banii ? Ai recomanda ? O zi placuta in continuare …

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu am mai auzit până acum de Cortese Torino dar văd că fac niște ceasuri oneste. Savoia îmi place foarte mult ca design. Are un mecanism Miyota de la Seiko, este în regulă. Nu pot să văd prețul acum pentru că are ceva probleme site-ul Elefant.ro

  34. Andrei

    Multumesc frumos pentru raspuns ! Savoia este acum la pretul de 396,90 ron.

    Reply
    1. Revo Post author

      E un preț ok. De mult nu mai mi-a plăcut așa un ceas de pe Elefant, l-am pus și eu în wishlist pe cel cu curea maronie și cadran alb 🙂

  35. Andrei

    Ma bucur ! Eu l-am comandat deja pe cel cu cadran negru si curea maronie. Cu cadran alb si curea maronie am un Fossil Grant Cronograph FS4735. De pe elefant am luat un singur ceas pana acum , un U.S. Polo Assn USP4362YG, mi-a placut foarte mult !

    Reply
  36. Silviu

    Am cuparat si eu un ceas Cortese Torino Savoia curea maronie si cadran albastru,foarte frumos,doar ca la a doua incercare de a seta ora ,butonul a iesit cu tot cu ax,luni l-am trimis la ei ,acum astept sa vad ce se poate face ….
    duminica l-am ridicat,marti am sesizat problema la ei si abia luni a venit curierul sa il ia, sper doar sa se rezolve …

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu este exclus să fie construit prost. Ceasurile Perigaum și Thomas Earnshaw au cel mai des probleme la finisaje. Însă am văzut și foarte multe ceasuri cu axul remontor smuls din cauză că s-a aplicat prea multă forță. Pentru a trage corect de coroniță se face un fel de pârgie cu degetul mare și cu cel arătător. Nici eu n-am știut asta mult timp.

  37. Andrei

    Imi pare rau sa aud asta. Sper sa iti remedieze problema si sa fie in regula cand il vei primi. Al meu inca nu a ajuns. Astazi trebuia in mod normal sa ajunga prin curier dar scrie “pregatire colet” sau ceva de genul la statusul comenzii.
    Voi reveni cu informatii noi dupa ce imi va ajunge ceasul. O seara buna tuturor …

    Reply
  38. Silviu

    O sa primesti un mail cand o sa ajunga,la mine trebuia sa vina pe 3 si a venit pe 5.

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, nu merge link-ul, ceasurile Swiss Military sunt ok în general. Idee ar fi multe pentru acest buget. Eu m-aș gândi la un Tissot sau Certina.

  39. Alina G.

    Buna seara ,
    De curand am primit cadou acest ceas de la Stuhrling : http://www.stuhrling.com/Mens/Symphony/734G.01.html , cumparat de pe elefant.ro .
    Problema este ca data se schimba la ora 12.oo ziua si nu la 24.oo , ma intreb daca am gresit eu cu ceva cand am fixat data sau este o problema cu el si trebuie sa-l returnez .
    In speranta ca ma puteti ajuta , astept cu interes un raspuns din partea dv.
    Multumesc anticipat.
    O seara buna.

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, l-ai potrivit greșit. Practic ceasul tău indică ora 19pm în loc să indice ora 7am, din cauza asta se schimbă data la ora 12 ziua 🙂

  40. Ovidiu

    Te rog sa faci un top 5 personal al marcilor de ceasuri existente pe elefant.ro. Mulrumesc mult!

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, m-am uitat din nou peste branduri și Candino mi se pare cel mai reputat. Ar urma apoi Sector, Casio, Seiko, Orient, Festina, Fossil, într-o ordine relativă 🙂

    2. Ovidiu

      Te rog sa imi raspunzi si mie cand ai timp la mesajele private trmise pe facebook…:) Merci!

    1. Revo Post author

      Da, dar e același mecanism de bază, un quartz japonez, care nu costă mult. Deci se poate reduce mult prețul.

  41. carmen madaras

    Buna,
    Ma ajuti, te rog, si pe mine cu o parere despre Ceas Fossil Original Boyfriend ES3840.
    L-am gasit pe elefant, la reducere si imi cam face cu ochiul.
    Mersi mult si zi buna sa ai!

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, este un ceas ok cu mecanism japonez. Brățara pare atipică, dacă îl cumperi, să ai grijă să nu i-o rupi, vei găsi cu greu alta.

  42. carmen madaras

    Mersi mult.
    Bratara chiar e atipica si m-a atras mult si pt design, imbina auriu cu argintiu, deci merge destul de bine cu ce caut eu.
    Inca o data, mersi mult pt raspuns!

    Reply
    1. Revo Post author

      Pentru puțin, doar să ai grijă cu brățara dacă îl cumperi, va costa cât jumătate din ceas în caz că vrei una nouă.

    1. Revo Post author

      Este un ceas simplu, de damă, cu quartz. 300 lei este valoarea lui reală.

    1. Revo Post author

      Salut, am actualizat articolul și am inclus și câteva detalii despre ceasurile Stuhrling.

    1. Revo Post author

      Salut, să citești din nou ultima parte a articolului, l-am actualizat.

    1. Revo Post author

      Este mai degrabă sport, dar ar merge și la o ținută smart-casual, cu niște pantaloni și o cămașă.

    1. Revo Post author

      Parcă mai degrabă primul model. Şi eu caut acum unul arămiu dar cureaua aș vrea să fie maro. E o chestie de gusturi. Eu percep drept elegant un ceas cu cifre romane și fără cusături de altă culoare pe curea. Când o să-l văd, o să-mi dau seama dacă îmi place sau nu 🙂

  43. Adrian

    Salut, ce parere ai de Stuhrling Original 977.02 (elefant.ro) mecanic?

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, am făcut un update la articol și am inclus și o părere despre ceasurile Stuhrling.

  44. Razvan

    Salut , doresc sa fac un cadou si imi e greu sa ma decid intre 2 modele de ceasuri de dama

    1. Ceas timex avand bratara din otel inoxidabi , lungimea fiind de 19 cm , ma intreb daca ar fi ok pe o incheietura mai mica , sa nu ii joace pe mana ? http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/cronograf/ceas-timex-ameritus-tiipivviii-auriu-116497-23.html

    2. Ceas Fossile avand curea din silicon http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-fossil-cecile-amivivviiivii-alb-26285-20.html

    Te rog daca ma poti ajuta cu pareri despre cele 2 ceasuri si despre bratara la cel timex

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu ar trebui să alegi în funcție de lungimea brățării. Dacă e prea lungă, se mai scot 2-3 zale din ea și gata.

  45. Revo Post author

    Din câte știu, ei sunt o firmă mai veche. Am văzut și cu mecanisme elvețiene și cu mecanisme japoneze de la ei.

    Reply
    1. forest

      ms de raspuns.tocmai am comandat unul.sper sa nu fie fake.sti cumva cum sa deosebesc unu fake de unul original?

    2. Revo Post author

      Dacă l-ai luat de la Elefant poți să stai liniștit, au cifră de afaceri prea mare pentru a vinde ceasuri fake.

  46. Ileana

    Buna !
    Va rog o parere sincera , e un cadou pentru sotul meu .
    Calitate , pret ? Ceas Bigotti Milano 8680161197379.
    Multumesc pentru ajutor.

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, pare în regulă. Nu prea am găsit informații despre mecanism dar mai mult ca sigur este unul japonez. La ~300 lei, e un preț decent.

  47. geo

    buna am luat si eu un ceas, gino milano, pare cam fake , ma gandesc sa il returnez stii cv de el? eu am gasit pe net doar giorgio milano

    ms

    Reply
    1. Revo Post author

      Găsești modelul pe site-ul lor și poți afla de acolo mai multe detalii.

    1. Revo Post author

      Bună, nu aș ști să spun, nu găsesc pe nicăieri informații despre mecanism. Eu nu l-aș lua.

    1. Revo Post author

      Primul are etanșeitat 5 atm vs 3 pentru al doilea. Dar oricum, e mai mult o alegere în funcție de gusturi.

    1. Revo Post author

      Nu știu foarte multe despre magazinul respectiv, dar nu prea este nimeni interesat să falsifice un Festina, poți să-l cumperi liniștită.

  48. IRINA

    AM LUAT DE PE ELEFANT UN CLUSE ROZ REDUS CARE DUPA CATEVA PURTARI A OXIDAT NU MAI POATE FII PURTAT…L AM ARUCAT …ESTE INVATARE DE MINTE CA ESTE PRIMUL CEAS NONAME PE CARE L AM LUAT…MAI BINE FACI UN EFORT FINANACIAR SI ITI IEI UN BRAND…MAI AM 5 CEASURI DE FIRMA …UN GUESS ARE 3 ANI SI ARATA CA NOU…SI RESTUL LA FEL…UN CEAS ORIGINAL NU POATE FII MAI IEFTIN CU 40. 50 LA SUTA SAU MAI MULT RECOMAND CEASURI DE BRAND CARE SUNT SI ELE REDUSE DAR MAI PUTIN…REPET M AM PACALIT SI AM ARUNCAT 2 MIL LA GUNOI!

    Reply
    1. Adi

      Revin cu un detaliu, am vazut ca sunt echipate cu mechanism Miyota GL15

    1. Revo Post author

      Este un mecanism japonez. Mi se pare cam la limita de sus a prețului pe care aș fi dispus să-l dau pe un ceas cu quartz japonez.

  49. Radu

    Imi spui te rog despre ceasul STAHLBERGH STAVANGER 10060078

    Reply
  50. Radu

    Buna ziua!
    Ceasul stahlbergh costa 509 lei la reducere 84% … merita banii? Nu prea am gasit parari despre firma asta! . Multumesc.

    Reply
    1. Revo Post author

      Am scris mai sus, printre comentarii, ceva despre ele.

  51. andreea

    Poți sa îmi spui ceva despre ceasul august steiner ? Am comandat unul după elefant. Îmi place cum arata.dar mi.as dori sa stiu despre el

    Reply
    1. Revo Post author

      Găsești pe site-ul lor toate detaliile pe care aș putea să ți le spun eu.

  52. Corina

    Am cumparat un ceas si bratara este foarte mica. A fost umblat la el si s-au scos zale. Mie mi l-au trimis asa si nu pot inchide bratara. Mi-ar mai trebui o zala. Ce sa fac? E un ceas auriu, Bigotti Milan. Help!

    Reply
    1. Revo Post author

      Dacă e nou și are brățara mică, trebuie returnat. Nu pera se găsesc ușor zale.

  53. Ovi

    Scuze ! Îs mai greu de cap ! Perigaum e firma de ceasuri elvetiene sau nu ? Multumesc frumos !

    Reply
  54. Sergiu Stefan

    Salut. Am dat si eu peste acest blog tot cautand reviewuri la niste ceasuri, poze etc. Oscilez intre aceste doua modele. Pe care l-ai recomanda?
    Mentionez ca ma intereseaza mai mult ca aspect ceasul, ora verificand-o la telefonul mobil mai mult.
    Despre Festina am vazut ca spuneai ca sunt decente, iar despre Stahlberg c-ar folosi mecanisme japoneze/elvetiene.
    Probabilitatea sa se strice ar fi aceeasi, la oricare din aceste doua modele de mai jos?

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-festina-fiviviiiiiv-iv-negru-241198-28.html
    SI
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-stahlbergh-karlskrona-ii-s-s-iprg-iiiviiivix-negru-240992-28.html

    Reply
    1. Revo Post author

      Chiar n-aș ști ce să-ți spun legat de probabilitate. Festina este un brand low-end, Stahlberg sunt și ei cu mecanisme japoneze.

  55. andreisendroiu

    Salut , am si eu nevoie de sfatul tau. Ce parere ai despre ceasurile Bigotti Milano? Sunt foarte reduse pe elefant si as vrea sa mi cumpar unul.

    Reply
    1. Revo Post author

      Scrie în articol, ca accesoriu sunt ok, au mecanism japonez.

  56. andrei

    Salutare…Te rog frumos spune-mi ce parere ai in legatura cu mecanismele quartz elvetiene fata de cele japoneze? Care ar fi mai bune. Daca ai alege un mecanism quartz elvetian pe care ai alege dintre Ronda si Eta?
    Eu personal daca ar fi sa aleg as alege un mecanism elvetian quartz chiar daca japonezii l-au inventat. Ideea e ca m-am focusat pe trei marci Atlantic, Doxa si Swiss Military

    https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-barbatesti-atlantic_seabase_40-3-7911-1_quartz_rotund_OtelInoxidabil_otel.html (aici la bb-shop la atlantic au si o serie de ceasuri la 50% reducere ceea ce e un pic suspetc ca un ceas atlantic original sa ajunga si la 250 RON!!! nu crezi ? cert este ca toate alea care sunt la reducere de 50% nu se regasesc pe site-ul oficial Atlantic cand le cauti dupa cod..:D;

    https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-barbatesti-doxa_tradition-19-6179-1_quartz_rotund_OtelInoxidabil_otel.html

    https://www.watchshop.ro/ceasuri-barbatesti/swiss-military/by-hanowa-06-5230-04-007-recruit/

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, și eu aș alege tot ceva elvețian, chiar și cu mecanism ISA. Între Ronda și ETA nu este o diferență clară. Depinde și de mecanism. Doar că ETA echipează de la ceasuri low-end/budget până la ceasuri premium. Începând de anul trecut Swatchgroup a decis să nu mai comercializez mecanismele ETA decât pentru brandurile din portofoliul lor (Swatch, Tissot, Certina, Mido, Hamilton, Rado). Deci vom vedeam din ce în ce mai multe ceasuri cu mecanisme Ronda și Sellita.

  57. cristina criss

    Buna, vreau sa cumpar un cadou sotului meu Candino Retro Chrono C4409-3
    Un sfat te rog…nu as arunca 620 de ron si sa nu merite.
    Multumesc anticipat!

    Reply
  58. Camelia

    Buna ce parere aveti despre firma rhodenwald&sohne?Sau mai bine u.s polo??nu prea ma pricep si i-as cumpara sotulu meu un cadou

    Reply
    1. Revo Post author

      Sunt cam la fel, ambele au mecanisme japoneze. N-aș da mai mult de 1000 lei pe un astfel de ceas.

  59. Ana

    Buna ziua,

    As dori sa stiu ce parere aveti despre ceasurile Daniel Klein. Sunt doar o copie dupa modele Calvin Klein?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu sunt neapărat o copie. Sunt niște ceasuri cu mecanisme quartz japoneze. Oricine poate să facă ceasuri așa, chiar și eu.

    2. Revo Post author

      Eu nu, că am deja câteva ceasuri și aspir la ceva mai sus. Dar cred că merg ca primă achiziție, au preț foarte mic și aceleași mecanisme pe care le folosesc și ceasurile Seiko, Citizen etc. Nu știu însă despre calitatea materialelor din care sunt construite.

    1. Revo Post author

      Salut, este o firmă japoneză veche, poți cumpăra cu încredere.

  60. ANA.MARIA

    Bună tocmai ce am achiziționat și eu un timex dama la 250 redus de la 560 lei e ok?? Mesi

    Reply
  61. mihai

    Salut revo. Ajuta ma și pe mine cu un sfat. Am decis sa mi cumpăr un ceas fossil si după toate căutările cel mai mult m a atras modelul fossil grant fs5147
    Imi poți spune te rog ceva despre el ? Merita ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, îți pot spune că ceasurile Fossil în general au un geam foarte prost. Ştiu foarte multe persoane cu geamul spart. Așa că dacă te decizi să îl cumperi, să ai grijă cu el.

  62. Radu

    Salut Revo, ce parere ai de August Steiner as8080rg calitate, pret?

    Reply
    1. Revo Post author

      Cel către care ai dat link are mecanism elvețian, e ok.

  63. Cristian Pop

    Salut. Imi plac ceasurile Orient Mako, am senzatia ca port si ceas si arma alba in acelasi timp 🙂
    Au mecanisme de calitate? N-as vrea sa scutur din incheietura fara spor “-).
    Si inca o rugaminte. Modelele CASIO G-SHOCK GA-100 au geam rezistent? Mi se spune “spargatorul de geamuri”. De ceas, nu termopane. Multumesc.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, Orienturile acelea au un mecanism fiabil, nu ai ce le reproșa. Geamurile de la G-SHOCK sunt cristal mineral, nu safir, însă datorită structurii ceasului ți-ar fi foarte greu să îi spargi geamul la un G-SHOCK. Ai văzut cât de proeminent este bezelul acela din jurul geamului.

  64. AlexCelCeDoresteCeas

    Salut Revo, e prima data cand intreb dar ma intereseaza foarte tare. Am vazut laun prieten un ceas Orient Vintage Diver si mi-a placut foarte tare. Pe langa faptul ca am gasit foarte putine, nu sunt igur daca cele gasite sunt originale. Ma poti ajuta putin?

    1. http://www.ebay.com/itm/ORIENT-VINTAGE-DIVER-WATCH-BLUE-DIAL-JAPAN-/121984076577?hash=item1c66d14b21:g:ZzMAAOSwubRXNBD9
    2. http://www.ebay.com/itm/Vintage-Orient-21J-D-D-Mechanical-Automatic-Used-Watch/141916419744?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D777000%26algo%3DABA.MBE%26ao%3D1%26asc%3D36143%26meid%3D01a0c0babb7a4e4ba548e929ae453001%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D121984076577
    3. http://www.ebay.com/itm/ORIENT-3-STAR-CRYSTAL-DIVER-VINTAGE-/361559625748?hash=item542ea21014:g:RDcAAOSw2GlXE~ne

    Aparent in poze toate au mecanism automatic…dar nu stiu daca merita, daca sunt de calitate.

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, nu cred că ar trebui să-ți faci probleme în privința autenticității. Japonezii au procesul de producție atât de bine optimizat încât le pot scoate la prețuri foarte competitive. Chinezilor le-ar fi greu să le facă mai ieftine așa încât să rămână și ei cu profit. Plus că dacă te uiți pe eBay vei vedea ca acei selleri au sute de calificative pozitive, unul are chiar peste 1.000.

      Ai grijă însă. Ceasurile sunt pre-owned, deci după atât timp nu îți garantează nimeni că nu vor lua apă. Au niște garnituri care în timp pot îmbătrâni. După ce îl cumperi, să-i faci un test de etanșeitate și dacă este nevoie să-i pui un kit de etanșeitate nou dacă vrei să-l bagi în apă.

    1. Revo Post author

      Un ceas clasic cu mecanism japonez. Nu văd ce ar putea fi în neregulă 🙂

  65. Cristian Pop

    Am cumparat un ceas Casio de la ei. L-am urmarit cateva saptamani si cum l-am vazut la reducere, l-am luat. Desi a doua zi trebuia sa-l primesc, am asteptat degeaba. A 3-a zi, sambata, am sunat eu de 3 ori. Ba ca “sa intrebam baietii de la depozit”, ba ca “sambata nu e nimeni la depozit”, ba ca “va contactam luni”. Luni nu m-a cautat nimeni. Am sunat tot eu si de data asta mi s-a spus ca a fost o eroare si ca ceasul nu era in stoc.
    Genul asta de marketing prin inselarea clientului cu stocul a tot fost folosit in comertul online din Romania. Credeam ca a disparut, odata cu firmele “purtatoare”. Se pare ca nu. Va rog sa ma ajutati sa facem cumva sa dispara. Odata cu “elefantul”. Va recomand sa nu va lasati inselati de acest magazin. Pierdeti timpul inutil. Sunt niste nesimtiti si cred ca e de dorit sa ne folosim banii la comerciantii seriosi.

    Reply
    1. Revo Post author

      Şi ce ar avea de câștigat dacă se aleg cu 100 de clienți frustrați? Mai degrabă sunt neatenți cu stocurile și nu au actualizare în timp real când se termină stocul, din cauza asta se ajunge la asemenea situații.

  66. Luca

    De unde zici ca pot cumpara un ceas cu bratara de piele si sa fie multifunctional (pe langa ora sa mai fie data , ziua …) ? Buget 500 lei. Astept ceva propuneri. Multumesc.

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi sunt atâtea magazine, mai toate au brățară din piele. Mai degrabă întrebarea ar trebui să fie ce brand să cumperi. Alege ceva ce-ți place ca model.

    1. Revo Post author

      Bună, da, este original. Dacă îl vei cumpăra, să ai grijă să nu-l lovești că au geanuri care se sparg ușor. În rest e ok.

  67. Oana Oradan

    Buna! Ceasurile de pe onstreet sunt originale? Stie cineva?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu e o greșeală, doar că nu l-ai luat la reducere. Cam ăsta este prețul real al ceasului. Dacă-ți place, nu anula comanda.

    1. Revo Post author

      Cam 250 de lei este prețul lui real. Are prea multe pietricele. Dacă sare una dintre ele i se strică aspectul.

  68. Georgiana

    Buna! MI-ar fi de mare ajutor parerea ta…
    ce ceas este mai ok dintre urmatoarele modele:
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-skagen-freja-iiivviiisssbd-argintiu-281321-22.html
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/cronograf/ceas-timex-kaleidoscope-twiipviviviiiii-argintiu-266576-22.html
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-stuhrling-original-garland-vviiix-ii-argintiu-250300-22.html

    Multumesc anticipat!

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, Timex-ul l-aș pune pe ultimul loc. Skagen-ul are un mecanism japonez, Stuhrling are un mecanism elvețian low cost.

  69. Ioana

    Chiar am vrut sa-mi iau ceasul ala dar la finalizarea comenzii a crescut pretul de la 272 lei la 343
    lei plus 15 lei transportul. Ma uitam la cos aveam 272 lei, la total comanda 358 lei. Am renuntat.

    Reply
    1. Revo Post author

      Merită dacă îi place modelul foarte mult. Eu nu aș da 700 de lei pe un ceas Diesel.

  70. Ana-Maria chiran

    Buna! Știe cineva unde as putea cumpara o curea originala pentru un U.S Polo ASSN, de dama?!? L-am luat doar de 2 luni, insa i-am stricat deja cureaua din cauza biroului… S-a tot frecat..:(

    Reply
    1. Revo Post author

      Cureaua originală s-ar putea să fie la fel de scumpă ca ceasul. Se poate face una pe comandă la un marochiner.

  71. misterdark

    Salut am cumparat si eu un Timex Kleidoscope t2p041 ce parere ai nu am gasit f multe rewiuri legate de el ? a avut un pret de 264 ron

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu e vreo marcă. Depinde cui vrei să i-l faci cadou. Dar imaginează-ți că dai sub 200 de lei pe un ceas. 🙂

    1. Revo Post author

      De primul n-am auzit, al doilea îl găsești pe site-ul August Steiner și ai acolo toate detaliile, probabil tot mecanism Miyota are. Așa alege între ultimele două, gândește-te dacă i-ar plăcea un ceas mai greu (cel cu brățară) sau unul mai ușor (cel cu curea).

  72. George

    Am gasit pe un site un Emporio Armani Classici cu mecanism Ronda, la un pret de putin peste 400 lei, redus de la 1000 lei. Mentionez ca site-ul este unul reputabil. Ce parere ai?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu am nicio părere. Spre deosebire de haine, ceasurile Armani nu-s produse premium. E posibil să fie la 400 lei, e posibil să fie original.

  73. Ionel

    Vreau si eu o parere despre ceasurile vandute online si in magazinele B&B . Am citit si pro si contra ,mai mult contra de fapt . Multumesc anticipat.

    Reply
  74. Sorin

    As dori si eu o parere despre reteaua de magazine B&B (Kultho, Splend’or, etc.) si site-ul lor unde se gasesc ceasuri. Am citit multe pareri (deseori negative) dar doresc si o parere avizata.
    Multumesc anticipat.

    Reply
    1. Revo Post author

      Încerc să fiu diplomat și să spun că vând în volum foarte mare și nu au un service scalat pe măsură. Dacă ți se strică ceasul ai luni de așteptat. La fel și pentru o curea, o brățară, un accesoriu. De multe ori clienții renunță și duc ceasul la alt service pentru reparații contra cost. Presupunerea mea este că pentru a evita costurile mari de livrare, așteaptă să se strângă mai multe ceasuri stricate de același fel pentru a da o singură comandă de piese la furnizor.

    2. Marius

      Si eu as dori o parere despre ORIGINALITATEA ceasurilor vandute in aceste magazine si pe site-ul online. Am vorbit la un magazin si mi-au spus ca nu au certificat de autenticitate pentru un ceas de marca, si ca ceasurile vin separat de cutiile lor, de la 2 depozite diferite: ceasurile de la depozitul de ceasuri, si cutiile, de la depozitul de materiale.
      Vi se pare normal asa ceva? Mie nu-mi miroase-a bine…

    3. Revo Post author

      Prostie mai mare decât asta cu depozitul de ceasuri și depozitul de materiale n-am auzit. De regulă ceasurile se vând cu certificat de garanție, nu certificat de autenticitate. Cel mai probabil ai avut de-a face cu un angajat slab pregătit.

  75. Andrei

    Salut,in calitate de pasionat al ceasurilor dar necunoscator pe partea tehnica as vrea si eu o opinie despre acest ceas un Fossil de pe elefant: http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-fossil-grant-fsviiivi-argintiu-267993-22.html?pleisty_src=widget&pleisty_widget=Footer+Up+-+B%2FS%5BW_961%5D&pleisty_item=Ceas+Fossil+Gra%5BI_45752%5D&pleisty_t=W_9610821f60c87894670fcf1305ca8425-PV_7E68123220-DXTL_RQ_578b27f4bfbd9-I_45752275238814e252977eda73111958 Merita cumparat? As dori sa stiu care este termenul potrivit pentru schimbarea bateriei, de asemenea reducerea de 48% ma pune pe ganduri pentru ca fiind un ceas de la o firma destul de ok imi vine greu sa cred acest discount fara anumite detalii ascunse.Multumesc anticipat !

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, am mai explicat de multe ori mai sus. 400 de lei nu este nicidecum un preț nemaipomenit pentru un Fossil, ci mai degrabă unul corect. Așa face Elefant cu toate ceasurile, le listează cu ditamai reducerea, când în realitate ăla e prețul real. Fossil este un brand de ceasuri submediocru. Mai degrabă este un brand de accesorii fashion decât de ceasuri, nu ar trebui să te mire “reducerea”.

      Se recomandă schimbarea bateriei la 2 ani, chiar dacă mai merge. Când se apropie de finalul ciclului de viața, există riscul să se verse în ceas și să strice mecanismul.

  76. Marius

    Si pe mine ma intereseaza o parere despre ORIGINALITATEA ceasurilor din magazinele B & B si de pe siteul online. Am vorbit la un magazin si mi-au spus ca nu au certificat de autenticitate pentru un ceas de firma. Au mai spus ca ceasurile lor vin separat de cutii, astfel ca ceasurile vin de la depozitul de ceasuri, si cutiile, de la depozitul de materiale!
    A mai auzit cineva de asa ceva, este normal?

    Reply
    1. Fabian

      Salut. Eu sunt din Pitesti si recent mi-am cumparat un Fossil din magazinul B&B . Am primit ceasul,cutia+certificat de garantie 24 luni unde am fost pus sa si semnez. Deci de aici te poti gandii singur

    2. daniel

      Tot de acolo am luat si eu un Fossil acum o luna. Totul perfect, asa cum ai descris si tu, in plus a fost cu 60 lei mai ieftin decat pe Elefant, asa ca nu mai fiti surprinsi de “super-preturile” de pe Elefant, aceleasi modele se gasesc pe alte site.uri si mai ieftin. Strategia lor este de 2 bani, ca si cum ai spune: Inainte Dacia erea 50.000 euro si acum eu o vand la 10.000…. in timp ce la altii costa 8.000….

    1. Revo Post author

      Ei nu par să încerce să inventeze o istorie elvețiană sau ceva. Mai degrabă i-aș pune în categoria ceasurilor japoneze.

  77. Ioan

    Va rog sa-mi spuneti despre marca House of marin – am luat un ceas de la Emag – era la o mare reducere , nu ma astept la prea mult dar sunt curios . Multumesc .

    Reply
  78. Dan

    Salut, am un ceas pe care nu scrie marca …l-am primit cadou….pare de calitate ca aspect ….iar pe spate are gravat Fabriquee a Besancon – France, si ca este rezistent pana la 100m adancime , tot in franceza ..ce parere aveti, este de marca?

    Reply
    1. Revo Post author

      Am dat un search pe google și am găsit o anume firmă Lip. Tot mecanisme japoneze Miyota.

  79. Eli

    buna! Ce perere ai de ceasul barbatesc Fossil Grant FS5091? se gaseste pe elefant la un pret de putin peste 350 de lei la reducere. Multumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună, scrie în articol ce părere am despre ceasurile Fossil în general. Nici modelul ăsta nu face excepție 🙂

  80. cris

    Am o intrebare care ma macină.Am comandat un ceas pollo ptr o prietenă, pare original , doar ca nu merge. Este normal sa primesti un ceas nou fara baterie? Sa il duc la ceasornicar sa verifice sai sa il trimit inapoi?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu este așa neobișnuit. Cel mai probabil ceasul a fost produs acum 2-3 ani și a rămas fără baterie stând în depozit. Mai bine îl să îl dai retur. Să nu fi curs bateria în ceas dacă s-a vărsat. Sau să nu aibă mecanismul un defect și din cauza asta să consume bateria mai repede decât ar trebui.

  81. cris

    Multumesc ptr răspuns.îmi pare asa rău, chiar îmi doream ceasul respectiv si stocul este epuizat ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Mie mi se pare cam mult pentru un Festina. Ţin minte că ultima dată când am mers cu Wizz Air vindeau Festina cu 100-130€.

  82. Gabriel

    Va salut si toata stima pt rabdarea de care dati dovada.Sunt si eu interesat de achizitionarea unui ceas zeppelin pt sotie.stiu ca este fabricat in germania si atat.Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator

    Reply
  83. Andreea

    Buna,

    Intentionez sa-mi achizitionez un ceas si m-ar ajuta foarte mult parerea ta:

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-bigotti-milano-viiiviviiiiiviiiiviivivviiix-argintiu-344270-22.html

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-bigotti-milano-viiiviviiiiiviiiviviiiiix-argintiu-344565-22.html

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-stuhrling-original-lady-clipper-pearl-ivixviii-iiiiiivii-argintiu-205434-22.html

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-so-co-madison-viiivib-i-argintiu-277330-22.html

    Am nevoie de o recomandare in raport calitate-pret, te rog.

    Multumesc anticipat si felicitari pentru ceea ce faci pentru noi!

    ps: am nevoie de un raspuns cat mai repede, am comandat deja (sa stiu daca anulez sau nu comanda)

    Reply
  84. Alin

    Eu mi-am cumparat ceasul de pe site-ul http://www.brasty.ro (sper sa nu fie considerata reclama) si am primit si cod de reducere pentru urmatorul ceas cumparat de la ei, dat fiind ca moment nu voi cumpara va las aici codul il introduceti in cosul de cumparaturi si aveti 5 % reducere! cod= BRASTY05

    Reply
  85. miruna

    Buna, esti cumva “angajat” de elefant ? Sau..de unde atata interes sa ne sfatuiesti ? Eu doresc sa stiu doar daca ceasurile de pe elefant sunt sau nu originale. Restul comentariilor nu ma intereseaza

    Reply
  86. Lazăr Alexandru Alin

    Salutare, poți spune ce părere ai despre http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/automatice/ceas-thomas-earnshaw-observatory-es-viiiiiiii-iii-negru-81000-28.html ? L-am cumpărat împreună cu http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-fossil-townsman-meiiiiii-maro-400276-26.html si nu știu ce să aleg dpdv al calității. Încă nu au ajuns si nu stiu la care sa renunț. Amândouă îmi plac. Care ar fi prețul real pentru earnshaw?? Mulțumesc!!

    Reply
  87. Lazar Alexandru Alin

    Între timp am citit toate comentariile postate și am ajuns la concluzia că ar trebui să mă feresc de TE, chiar dacă l-am prins la prețul real sau cel puțin aproape. Totuși, ceva îmi spune că ar trebui si părerea ta…
    Mulțumesc! 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, eu aș renunța la Thomas Earnshaw și aș păstra Fossil-ul. Am văzut multe TE cu erori la finisaj.

    2. Lazar Alexandru Alin

      Mulțumesc frumos! Apreciez munca care o depui!! Tine-o tot așa!

  88. cosmin

    salut! ajutama te rog si pe mine cu o idee, ce parere ai despre ceasurile Executive de pe site-ul elefant?

    Reply
  89. Daniela

    Salut! Help cu o parere despre Ceas Stuhrling Original Casatora 734g.01. Se merita cumparat? are ceva elvetian in el? Multumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, acesta are un mecanism elvețian Ronda. Dar nu la mecanisme e problema lor, ci la finisaje. În fine, modelul este destul de simplu deci sunt șanse destul de mari ca ceasul să fie ok.

    2. Daniela

      Mulțumesc mult! Sper sa fie o alegere ok! Sărbători fericite!

  90. Irina Rosianu

    Buna 🙂
    Am gasit pagina ta din intamplare. Ai putea sa ma ajuti, te rog, cu un sfat legat de acest ceas: http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-swiss-military-hanowa-patriot-chrono-ivi-iviviiivii-iii-iii-maro-429778-26.html

    Am vazut ca pretul sau nu difera prea mult de alte site-uri, dar il vreau pentru prietenul meu si as vrea sa stiu daca este original sau nu, mai ales ca pretul este destul de maricel pentru bugetul meu 🙂

    Multumesc din suflet!
    Zi faina!

    Reply
  91. Mihaela

    Buna! Ce parere ai despre ceasurile Skagen? Detin deja unul si nu am avut pana acum nici o problema cu el, dar voiam sa aud si parerea ta… mi-am luat de curand un Fossil cu pietricele si deja sunt in dubii, daca o sa cada vreuna… :)) ca si finisaje/aspect general Fossil mi se pare un pic sub Skagen, dar desigur ca amandoua sunt ceasuri bune si daca nu ma insel Skagen e tot in portofoliul Fossil… 🙂
    Multumesc!

    Reply
  92. Cristian

    Salut, spune mi te rog daca sti ceva de ceasurile So&Co New York. Astept cu interes un raspuns fiindca am dat o comanda si sa stiu daca il returnez sau nu ? Merci, zi faina!

    Reply
  93. Mariana Giuglea

    O parere despre ceasurile ESPRIT? Se poate ca la acelasi model de ceas, acelasi cod, pe un site sa fie cu curea metalica lucioasa si pe altul cu mata?

    Multumesc

    Reply
  94. Nick

    Salutare! Am citit câteva comenturi și am vazut parerea ta despre ceasurile Stuhrling.

    Ai putea să ne spui mai multe despre fiecare mecanism în parte? Este un bun ghid pentru viitoarele achiziții de ceasuri.
    Eu am găsit un ceas feminin cu finisaje mai de lux, dar am văzut că are mecanism japonez. Probabil prețul mai mare e dat doar de perle și cristale. Ce părere ai de el?

    http://www.stuhrling.com/Womens/Vogue/489.01.html

    Reply
  95. Zia

    Servus. De curand a mai intrebat cineva despre Simplify insa nu a primit raspuns. In masura in care poti te rog sa imi spui ce parere ai. In descriere scrie doar mecanism quartz, iar pe site-ul lor scrie japonez despre care ai zis a e fiabil dar design-ul banal.

    Mie imi place designul acesta :”> http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-simplify-the-iiviiii-simiiviiiiii-gri-377191-25.html . Pretul e redus semnificativ, pe site-ul oficial fiind 250$. Multumesc anticipat.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu am mai răspuns în ultimul timp pentru că toate ceasurile cu mecanism japonez sunt la fel, din moment ce există un singur producător de mecanisme. Își pierd din farmec în momentul în care ies 1000 de bucăți pe oră poarta fabricii. Cu 1$ cost per mecanism, îmi pot face și eu mâine un brand de ceasuri. Din această cauză am renunțat să comentez aici despre fiecare brand-ciupercă cu mecanism japonez.

      Problema ceasurilor cu mecanism japonez nu este mecanismul, ci în 95% din cazuri este vorba despre: asamblare, etanșeitate, carcasă, geam, coroniță, ax remontor, curea. Cele mai multe sunt asamblate în China. Să vezi distracție când încep să se dezlipească indicatoarele și să cadă între geam și cadran.

      Simplify probabil este o astfel de firmă ciupercă. Dacă te uiți la datele de contact vei vedea că au două adrese: una din SUA, una din Europa și una din China. Îți pot garanta că este o firmă chinezească, iar celelalte adrese sunt doar două căsuțe poștale.

      Majoritatea își fac un site de prezentare în care își listează ceasurile la prețuri astronomice, față de care retailerii să poată afișa o reducere bombastică atunci când le vând pe propriul site.

    2. Zia

      Multumesc foarte mult pentru raspuns. Apreciez ca ti-ai facut timp. Ai dreptate, am google-it si eu. Ramane sa aleg una dintre firmele :-). O primavara cu zambete!

  96. gonzo

    Am cumparat de la Elefant (culmea ca nu ei sunt elefantii ci clientii stupizi) un ceas Stuhrling Original Culcita cu 435RON mare afacere redus de la 1664RON 🙂 (oh yes so stupid yeah) in Aprilie 2016
    N-a mai apucat Sarbatorile, in Decembrie l-am returnat pt service in garantie, l-au declarat mort in Februarie cu promisiune de retur bani in cont in Martie
    Elefantul inca asteapta
    Aviz amatorilor de fake-uri si marci “facute” in birouri de marketing nu de piata

    Reply
  97. Marian

    Salut,
    Am avut in vedere sfaturile tale si am cumparat un ceas Candino C4470/4 la pretul de 329 lei.
    Care este parerea ta despre acest ceas?
    Multumesc!

    Reply
    1. Revo Post author

      La prețul ăsta este bun. Are un mecanism elvețian Ronda. Să-l porți sănătos!

  98. Ciprian

    Salut. Chiar acum am vazut si eu reducerile de pe elefant.ro si eram cat pe ce sa plasez o comanda, dar m-am gandit totusi sa dau un search si te-am gasit pe tine. Acum am si eu o intrebare…mi-a atras atentia intr-adevar ceasul http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-stahlbergh-karlskona-ii-s-s-s-bro-iiiviiivvii-rosu-bourgogne-240986-130.html da, mai ales reducerea.
    Intrebarea mea e…ce imi recomanzi pana in 400 de lei, ceva mai elegant, dupa cum e cel de sus? Nu ma pricep si e chiar primul ceas…am mai avut unle doar la ocazii, dar chinezarii, nimic important.

    Reply
  99. Ciprian

    Salut! Revin cu o intrebare care chiar m-a pus intr-o incurcatura masiva! Deci pe elefant, EXECUTIVE Ceas Executive Morning Grey EX-1015-03 costa undeva la 500 de lei, iar pe Japora, aceelasi ceas e undeva la 1700 de lei! Intrebare vine, de unde e diferenta de 1200 de lei? E supra-pret? Sunt false cele de pe elefant..ce se intampla?!
    P.S. am comparat mai multe modele…diferentele sunt senzationale!

    Reply
  100. Petrisor petrisor

    Hugo von Eyck Perseus Gents automatic watch HE112-112 o parere te rog.

    Reply
  101. Teo

    As vrea sa aleg dintre doua ceasuri pe cel mai bun.
    Ambele imi plac, desi sunt diferite total ca design si atunci poate calitate m-ar putea ajuta sa ma decid. Pretul e cam acelasi.

    Ce imi recomanda un cunoscator de ceasuri?

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-timex-premium-classic-tiipiivix-argintiu-451308-22.html
    sau
    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/quartz/ceas-rhodenwald-sohne-iiiiiiii-maro-inchis-212869-70.html

    Eu sper sa fie originale… ?

    Reply
    1. Dana

      Buna ziua, am achizitionat un ceas Orphellia de dama, ce parere aveti despre aceste ceasuri?

  102. Adrian Vadean

    Te salut! M-am pacalit oare cu acest ceas U.S. Polo ASSN.
    Ceas U.S. Polo ASSN. Pathos USP4467RG …https://new.elefant.ro/8134-ceas-us-polo-assn-pathos-usp4467rg#__sYWRyaWFuLnZhZGVhbkBhaXJkZC5ybw
    Multumesc!

    Reply
  103. Razvan Diaconu

    Revo nu mai vorbi in necunostinta de cauza inainte sa spui despre ceasurile de la Stuhrling ca , ar fii ceasuri iefine de 300-500 lei macar verifica pretul ceasurilor …
    Acesta este siteul lor : http://www.stuhrling.com/
    Ceasurile de la Stuhrling sunt ceasuri care incep de la 300 Dolari si se duc la 9.999 Dolari sau mai mult !!!
    Daca aveti posibilitatea de a gasi ceasuri de la Stuhrling la o reducere mare cumparati cu incredere pentru ca , reducerea este corecta !
    O sa va prezint cateva din ceasurile mele preferate de la Stuhrling :
    595,00 $ http://www.stuhrling.com/Mens/Legacy/165XL.33152.html
    1.295,00 $ http://www.stuhrling.com/Mens/Legacy/1077.33151.html
    1.595,00 $ http://www.stuhrling.com/Mens/Legacy/657.03.html
    2.725,00 $ http://www.stuhrling.com/Mens/Tourbillon/243.331X2.html
    9.999,00 $ http://www.stuhrling.com/Mens/Tourbillon/213T.331X2.html

    Lucruri de stiut despre Stuhrling le puteti gasi aici : http://www.stuhrling.com/history.html

    Reply
    1. Revo Post author

      Ba mai mult, acum pot spune chiar că sunt chinezării ieftine. Ceasul ăla de “9.999,00 $” folosește calibrul ST-93961. Vrei să-ți spun și cine face mecanismul ăsta? Este calibrul 9000 de la Hangzhou Watch Company / PTS Resources, China.

      Dar dacă-l găsești redus de la 9.999,00$ la 500 de $, pe tine te sfătuiesc să-l cumperi cu încredere, pentru că pare că vorbești în cunoștință de cauză.

      În altă ordine de idei, nu reușesc să-mi dau seama dacă tu nu cumva vinzi ceasurile astea și ți-am afectat vreo coardă sensibilă sau dacă pur și simplu îți lipsește logica elementară și nu poți mirosi o țeapă.

    2. Razvan Diaconu

      Revo dupa cum poti observa eu mi-am sustinut parerea cu dovezi
      Daca vreai sa iti dai cu parerea adu dovada ca , mecanismul lor este chinezesc !
      Scriind aici ca , ceasurile de la Stuhrling sunt ieftine (300-500) lei da de inteles faptul ca , nu teai interesat inainte de pretul lor ceea ce imi sustine parerea ca , vorbesti in necunostinta de cauza
      Scriind aici ca , ceasurile lor au mecanish chinezesc nu este de ajuns
      Trebuie sa vii cu dovada pentru a putea sustine ceea ce scrii aici exact cum am facut eu !
      Am scris aici ca , vorbesti in necunostinta de cauza si am adus dovada ca , ceasurile de la Stuhrling sunt scumpe !
      Si acum ca fapt divers Tot ceea ce este scump este de calitate superioara daca nu ar fii fost de calitate superioara nimeni nu ar mai cumpara si ar da faliment companiile !

  104. Lidia

    Buna!
    As dori sa stiu si eu, ceasurile Fossil de pe Elefant vin direct cu baterie?
    Al meu nu se misca sub nicio forma, l-am setat si totusi nu porneste, secundarul nu pleaca.
    Este un model Fossil Georgia.
    Mersi frumos!

    Reply
  105. Cătălina

    Bună! Spune-mi, te rog, dacă ar merita achiziția unui ceas cu mecanism automatic marca Fossil.

    Ceas Fossil Townsman ME3043

    Reply
  106. moldovan florin

    salut,am si eu o intrebare,ce parere ai de ceasurile STAHLBERGH si in special stahlbergh narvik,multumesc frumos

    Reply
    1. moldovan florin

      am inteles ca au mecanism japonez si as vrea de o parere,orice informatie ma ajuta sa iau o hotarare

  107. Carmen

    Buna. As dori o parere in legatura cu urmatoarele modele de ceas:
    Candino C4464-2
    Festina trend F 16813/1
    Ambele costa aprox. 500 lei
    Care e mai bun? Multumesc.

    Reply
  108. Carmen

    Buna, te rog mult sa-mi spui ce parere ai despre ceasul atlantic seahunter 31365.43.65. Multumesc mult!

    Reply
  109. Stefan

    O parere despre Orient FUNA1004B0 vs Citizen BD0021-01E Basic, multumesc anticipat.

    Reply
  110. Sebastian Alexa

    Buna. Poti sa-mi spui te rog parerea ta in legatura cu acest ceas , si daca ai auzit ceva de site-ul asta? Pretul la Sturmanskie ala mi se pare mic fata de alte magazine online , poate fi un pret corect dar ma tem sa nu fie fake …. acuma nu-i Sturmanskie mare firma dar chinezii sunt foarte flexibili in a face fake-uri. Astept parerea ta, nu stiu daca sa mi-l comand sau nu ….. Multumesc!

    Reply
  111. Emil

    Va salut. As dori,daca se poate,in masura timpului disponibil,sa faceti o scurta recenzie a urmatorului ceas: https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-orient_classic_automatic-16-36682-10_otel.html. Ma tenteaza destul de mult achizitia lui,si as fi dorit sa aflu si o parere avizata,pentru a nu face o greseala. Reducerea considerabila este de asemenea un argument in plus pentru a-l cumpara. Considerati ca merita facuta aceasta achizitie? In caz contrar,imi puteti face o recomandare? Caut un ceas automatic,cu bratara,si care sa se incadreze intr-un buget de 1000 de lei maximum. Multumiri anticipate pentru amabilitatea de a raspunde si sarbatori fericite !

    Reply
    1. Marius

      Pare un ceas de costum care ar merge cu o curea neagra din piele. Dar pentru asta esentiala este grosimea ceasului, care nu este data la specificatii. Daca te uiti aici https://www.youtube.com/watch?v=dvHTLDz80CI vezi ca este destul de gros, cam 12 mm. Altfel, este ok, dar pretul e cam mare, cu toata reducerea :), de exemplu poti cumpara pe OLX un ceas Orient automatic cu rezistenta la apa de 200 m, practic nou cu 600 lei.

  112. Emil

    Multumesc pentru parere,Marius. Am vizionat si eu clipul de pe youtube. Este intr adevar cam gros. As fi preferat modelul FFDAH004B,care pare mai subtire si mai finut,dar nu l am gasit. De asemenea,prefer un ceas cu bratara,si care sa poata fi purtat cam la orice. Ceasuri cu curea de piele,care se potrivesc la camasa si costum,am vreo 5,6. Acum caut altceva,si asta mi a atras atentia. Nu stiu ce alternativa as avea la el. Daca ai vreo sugestie,e binevenita. Toate cele bune !

    Reply
    1. Emil

      P.S: nu prea imi inspira incredere achizitionarea unui ceas de pe OLX

  113. Monica

    Eu am achizitionat un ceas Tissot la super promotie si la verificarea lui iintr-un centrui specializat mi s-a spus ca nu este original, mai ales ca nu are nici garantia producatorului, care este una international. Elefant.ro iti da o garantie a lor care nu face nici macara 2 bani…deci nu e chiar asa cu ceasurile de pe elefant.ro.

    Reply
    1. Revo Post author

      Faptul că nu are garanție internațională (sau de producător) nu înseamnă că ceasul este un fals. În cazul unei probleme, Elefant poate repara ceasul în propriul service, la un service externalizat, sau pot returna banii. Îmi puteți spune care este centrul autorizat la care ați fost pentru verificare?

  114. Kate

    Imi puteti spune ce parere aveti de brandul SO & CO. Cred ca a fost data aceasta intrebare de vreo cateva ori dar ati tot ignorat-o.

    Reply
  115. Iulia

    Buna dimineata! Mi-ati putea spune, va rog, pe care l-ati alege dintre:
    https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-promotie-orient_lady_rose-38673-29_mineral_otel_dama.html
    https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-promotie-atlantic_searamic-44629-9_safir_otel_dama.html
    https://www.watchshop.ro/ceasuri-de-dama/orient/classic-design-qc0j003b/
    https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-promotie-fossil_stella-41239-15_mineral_otel_dama.html
    De asemenea, in general, ce parere aveti despre italienii de la Morellato/Philip Watch.
    Multumesc anticipat!

    Reply
  116. Alexandra

    Buna ziua,
    Vreau sa mi achizitionez un ceas de pe elephant, insa am mari dubii. Trebuie sa recunosc ca vazand comentariile tale incurajatoare m am mai detensionat putin. Insa am o mare dilema. Avand in vedere commentul tau de mai jos, ma intreb de ce se obosesc totusi sa faca atatea replici la parfumuri ?

    Multumesc anticipat!

    ,,,Bună, scrie și în articol. Timex este o marcă americană care le face cât de cât ok. Pun și mecanisme chinezești pe ele și mecanisme japoneze. Diferă de la model la model. Sunt originale, nu s-ar obosi nimeni să facă o replică pentru un ceas Timex.,,

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună observație. Doar că pentru parfumuri nu costă foarte mult să le produci. Cu o sticlă, parfum, apă și colorant poți să scoți o replică ieftină. La ceasuri, dacă te apuci să falsifici un ceas mass-market, care oricum are prețul mic per unitate, și vrei să-l mai faci și convingător, ai nevoie de cadrane, vopseluri, oțel de calitate, piele pentru curele, cutii, aparatură, mână de lucru. S-ar putea să ajungi cu costurile de producție pentru replică mai mari decât pentru original.

    1. Revo Post author

      Nu știu ce mecanisme automatice folosesc cei de la Esprit, așa că nu pot da un sfat în cunoștință de cauză. Însă sunt tentat să spun că în jurul sumei de 500 de lei, aș avea încredere mai mare într-un quartz.

  117. Bogdan

    Salut! Am observat ca la Elefant exista un nou brand de ceasuri, despre care n-am auzit absolut nimic. Se numeste HEAD (cred ca e aceeasi companie ca cea care produce echipamente sportive) si singurele informatii despre aceasta marca le-am gasit (intr-un mod succint) pe site-ul lor.

    Ai auzit de ele? Stii cumva ce mecanism au? Pe site-ul celor de la Japora scrie ca ar fi mecanism japonez Quartz Seiko VR33, insa pe site-ul elefant nu specifica.

    De asemenea, elefant.ro le vinde mai ieftin si decat sunt pe site-ul producatorului.
    https://headwatches.com
    https://www.japora.ro/ceas-barbatesc-head-he-004-03-match-point/
    http://www.elefant.ro/fashion/ceasuri/mecanism-quartz/ceas-head-match-point-he-iiiv-iiii-argintiu-475168-22.html?ref=autosuggest&query=HE-004-03

    Multumesc!

    Reply
  118. VAly G.

    http://www.elefant.ro/fashion/accesorii/ceasuri/automatice/ceas-executive-ex-iiivi-iiii-negru-408885-28.html

    EXECUTIVE
    Ceas Executive EX-1016-03

    Vă rog sa mi spuneți ce proveniență are acest model de ceas mai sus menționat… în ce țară este făcut, dacă este o subcategorie a unei mărci mai cunoscute și dacă e un ceas bun ce-și merită banii pe care îi cere ??? Acestea ar fi întrebările mele…și orice alt detaliu este binevenit… Mulțumesc mult de tot ! ?

    Reply
    1. Bogdan

      Salut! Executive este un brand de moda ce au sediul in Milano. Am vazut ca fac si ceasuri care arata destul de frumos, cel putin din poze. Nu e un sub-brand de la vreun producator de ceasuri, insa am observat ca folosesc (la modele quartz) mecanisme Seiko – VD-30–>50. Eu am un Fossil cu mecanism seiko vd 51 de care sunt foarte multumit, deci as putea recomanda cu incredere mecanismele astea.

      Personal, mi-as cumpara un ceas de la ei, dar cu mecanism quartz. Nu vreau sa para ca o fac pe desteptul, dar nu ti-as recomanda niciun model cu mecanism automatic de la niciun brand “no-name” in materie de ceasuri (eu am fost dezamagit). Daca mecanismele quartz sunt fiabile, mai ales cele japoneze, la cele automatice e mai complicat. Automatic mi-as lua un Tissot PRC 200, de exemplu. Ceva sub acest brand categoric nu! E doar parerea mea.

      Daca vrei un ceas de buget, cu 500 de ron poti sa-ti iei si un Fossil – la Emag modelul https://www.emag.ro/fossil-ceas-cronograf-townsman-44-mm-maro-fs5350/pd/D0RTNNBBM/?X-Product-Id=3759634&X-Search-Action=view&X-Search-Id=8e9004b0d568fa26d81e&X-Search-Page=1&X-Search-Position=14 – era redus pana acum cateva zile la 470 RON si sunt sigur ca o sa-l reduca iar. Eu l-am cumparat cu 670 acum cateva saptamani si imediat dupa l-au redus.

      De la Elefant am cumparat iarasi (tot ceva de buget redus) Nautica si am fost foarte multumit, sau Spinnaker. Nautica, contrar parerilor carcotasilor fara argumente, sunt niste ceasuri excelente.

  119. Alexandra Stroe

    Nu am achizitionat ceasuri de pe elefant.ro, in schimb am auzit pareri de bine despre apropiatii care au cumparat de acolo ceasuri Stuhrling. Cunosc brandul si detin un exemplar si tind sa cred ca elefant nu permite comercializarea unor replici. Atat timp cat primesti produsul insotit de certificat de originalitate, nu stiu unde ar fi problema. Traim in era vitezei, deci e absurd sa analizam veridicitatea acestor produse, in masura in care magazinul insusi se promoveaza ca unul de incredere si are o notorietate destul de mare in Romania. Sa nu uitam ca la ceasuri, elefant e in top 3 magazine online dpdv al varietarii si al pretului.

    Reply
  120. Grigoruta Diana

    Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca se merita achizitionat de pe elefant.ro Ceasul Swiss Military Hanowa 06-4265.04.001.07? Oare este original si ce fel de mecanism are? Acum apare redus la pretul de 599 lei in loc de 2400 lei. Multumesc anticipat pentru sfaturi! O zi frumoasa! Cu stima, Diana

    Reply
  121. Florin Todosiciuc

    Poate ma poti sfatui cum se regleaza data, ziua si luna la un ceas cronograf Timex cu calendar perpetuu

    Reply
    1. Revo Post author

      Salutare, nu ai primit la el un manual de utilizare?

  122. Florin Todosiciuc

    Manualul are instructiuni pentru mai multe modele, numai pentru asta nu! Ceasul are doua butoane ingropate de o parte si de alta a cheitei. Am incercat sa le apas cu un ac dar fara rezultat. Ceasul este un model in care luna, ziua si data sunt aratate cu indicatoare, nu in fereastra.

    Reply
  123. Florin Todosiciuc

    Am inteles ca la ceasurile cu calendar perpetuu, trebuie sa le setezi toate caracteristicile (luna, data, ziua) la zi. Dar n-am reusit sa pun in miscare indicatoarele respective prin apasarea butoanelor ingropate.

    Reply
  124. Ioana

    Buna, cautam pareri despre ceasurile Freelook sau cele de la Rochas Paris. Sunt foarte multe pe emag. Stii ceva de ele? Multumesc frumos☺️

    Reply
  125. Mihaela

    Buna,ce părere ai despre Atlantic elegant 29038.41.21MB,merita 1.200lei? Mulțumesc mult!

    Reply
  126. Luminita

    As dori sa cumpar un cea Ceas Hamilton Jazzmaster Auto Chrono H32646595 pe care l-am gasit la reducere 50%. Puteti sa-mi spuneti ceva despre mecanisme? Acesta are un mecanism ETA 7753 automatic Swiss Made. Se justifica pretul? Va multumesc!

    Reply
  127. Stefan Florin

    Parerologu’ de serviciu…”Ceasuri japoneze: Casio, Orient, Seiko și Lorus (un sub-brand Seiko). Ca orice lucru japonez sunt fiabile însă au un design destul de banal. Mecanismul Miyota din interior…”
    Boss,ceasurile enumerate mai sus,n-au nici o treaba cu Myota/Citizen.Un Orient Triton sau seria Mako/Ray,un Seiko Presage,Sary,5,Grand Seiko…etc.BANALE???Hai sa ne dam,plictisiti si sastisiti,cu parerea.
    https://youtu.be/12PhlqCk3Qs

    Reply
  128. MARIA COROGEANU

    Buna,

    Vreau sa achizitionez de pe elefant unul din ceasurile SO & CO NEW YORK
    Set So & Co New York Set_5514.2_b6g sau ESPRIT
    Ceas Esprit Roselle ES1L199M1035. Pe care mi l-ati recomanda. Ca design imi plac ambele, dar ca si calitate, nu ma pricep. Am vazut ca sunteti un bun cunoscator in acest domeniu. Multumesc tare mult.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu știu ce pretenții poți avea de la un ceas de 170 lei. Că 170 lei e prețul lui real, să nu crezi că a fost vreodată mai mult de 400 de lei, reducerea aia e fictivă. Dacă rezistă mai mult de un an, e bun. Dacă nu, atunci asta e 🙂

  129. Andreca

    Salut, ce stii sa-mi spui de firma ,,Ferre Milano” si de ceasurile lor de pe elefant, sunt ceasuri elvetiene sau tot chinezarii?

    Reply
  130. Oprea Gabriela

    Salut! Ai putea sa-mi spui te rog ce stii despre ceasurile marca Orphelia? Nu am gasit nicio recenzie pe internet. Multumesc!

    Reply
  131. Ionut

    Salut,ce parere ai despre Jomapel.ro. este site de incredere? Vreau sa iau un casio la 500 lei,cel mai bun pret dintre toate siteurile.Am auzit voci ca nu ar fi originale

    Reply

Spune-ți și tu părerea: