Ce se întâmplă cu pantofii sport în ultimul timp?

By | October 9, 2023

Eu port 45 (adică 11 US) la majoritatea brandurilor de vreo 10 ani. Asta cu excepția Adidas, unde mărimea 11 US este 45 1/3 la ei.

Am nevoie de niște pantofi sport cu care să merg mult și care să țină la tăvăleală, mai ales că în ultimul timp sunt destul de des călcat pe picioare de iepurașul Duracel. Cumva mai de mult de nevoie am ajuns la acest model de la Decathlon. Erau 50 de lei când i-am luat eu, acum sunt 60. I-am luat ca soluție provizorie și credeam că-s de unică folosință având în vedere prețul. Dar sunt incredibil de rezistenți și incredibil de comozi. Cu ei am făcut sute de mii de pași prin Italia și pe diverse cărări pe teren accidentat. Sunt la a doua pereche în 7 ani și asta nu pentru că primii s-au stricat, ci pentru că i-am luat pe alb și s-au murdărit/pătat de îmi era rușine să mai ies cu ei. Și bineînțeles că după ce i-am cumpărat am ajuns să îi văd în picioare la toți livratorii, la toți curierii și în general la majoritatea persoanelor care au o muncă ce presupune mers mult sau stat în picioare.

Eh, recent am zis să-i schimb, ca să nu mă mai confunde lumea cu livratorul de la Glovo când vin să ridic comanda de la restaurant 🙂

Și așa am ajuns la acest model de la Under Armour. Am comandat mărimea 11, așteptând să fie totul ok.

Au ajuns, i-am probat, mă strângeau mult prea tare. Am comandat măsura 11.5. Tot prea mici. Am comandat măsura 12. Erau… încălțabili (da, există acest cuvânt, tocmai l-am inventat eu)… dar cumva nu erau comozi. Am decis deci să-i returnez după a treia încercare. Mai mari de măsura 12 nu existau pe stoc.

Acum am văzut acest model de la Nike. Citind comentariile, am comandat direct măsura 12. Și surpriză! Îmi încape piciorul în ei la limită, dar sunt oribil de incomozi.

Mi se vede conturul degetului mare ieșind prin plasă și cumva am impresia că stau pe vârfuri. Cred că asta se întâmplă din cauza călcâiului înalt. Cert este că după 5 minute, am simțit ca un fel de junghi undeva mai jos de tibie, la talus. I-am împachetat deci frumos să-i returnez.

Întrebarea este: ce se întâmplă? Că de crescut piciorul peste noapte nu cred că mi-a crescut.

Chiar așa? Să nu mai fie Nike și Under Armour în stare să facă pantofi? Să fie mai bun Kalenji de 60 de lei din Decathlon decât Nike cu experiență de peste 50 de ani de produs pantofi? Că eu așa trag concluzia de aici și nu mi se pare normal.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Ce se întâmplă cu pantofii sport în ultimul timp?

    1. Revo Post author

      Tocmai, că e invers. Am găsit papuci de 50 de lei care sunt super confortabili. Caut papuci mai scumpi, care să arate mai bine, dar care să fie măcar la fel de confortabili ca ăia de 50 de lei.

    1. Revo Post author

      Le-am tăiat! Chiar și pe cele de la mâini! Tot nu a ajutat 🙁

    2. dumy

      Poate sunt vânzări f mici pe măsurile f mari încât nu se mai justifică să le mai comercializeze.

  1. alexandru

    De 4 ani de zile nu mai port altceva decat Skechers, cred ca sunt la a 9 sau a 10 pereche, sunt cei mai comozi pentru mine si am si modele de vara din panza tip plasa dar si 3 perechi pentru iarna de tip trekking. Nu exista comparatie din punct de vedere al confortului, atata doar ca sunt cam urati.

    Reply
  2. bogdus

    nu e doar părerea ta. fix același lucru l-am pățit acum o lună. am purtat ani de zile Adidas, 43 1/3. Mi-am comandat acum Adidas (43 1/3) și abia i-am putut încălța. I-am returnat.
    Am fost și în magazine, am probat mărimea 43 de la mai multe branduri (Nike/Under Armour/Adidas) dar nicio șansă. Până la urmă, am comandat la 44 ceva de la Nike care nu sunt chiar atât de largi pe cât mă așteptam. În schimb, am luat 44 de la Puma și sunt ok.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: