Am folosit aplicația “radarul pădurilor” și am sunat la 112…

By | August 4, 2016

Înainte să plecăm la drum am instalat și aplicația Inspectorul Pădurii (link Android), cu gândul să o testez când văd că trece pe lângă noi un camion cu lemne. După două-trei încercări am găsit un transport de lemne deja prelucrate care nu figura cu autorizație. Cam așa arată camionul:

transport

Mi-am luat inima în dinți, am sunat la 112 și am fost transferat la o secție de poliție locală, undeva prin Maramureș. Problema este că de aici încolo nu am cum să știu ce s-a întâmplat. Agentul care a răspuns la telefon m-a întrebat dacă am luat numărul de înmatriculare de pe fața camionului sau din spate. Evident că l-am luat pe cel din față, pentru că transportul a trecut pe lângă noi pe contrasens. Şi apoi mi-a spus că numărul de înmatriculare pentru capul tractor diferă de cel pentru remorcă (nici prin cap nu mi-a trecut până acum) și că autorizația se dă pentru remorcă (deci partea din spate).

Aici nu știu ce să cred. L-am întrebat dacă nu există totuși o corelație între remorcă și cap tractor, că până la urmă remorca aia nu merge de una singură pe stradă. Nu am primit un răspuns prea concludent. Mi-a spus doar că a mai primit două apeluri și că ambii reclamanți au luat numărul de pe capul tractor. Mi-a promis totuși că vor trimite un echipaj să intercepteze camionul. Dacă este așa cum spune, înseamnă că acest detaliu ar trebui trecut în secțiunea de informații a aplicației, că altfel îi punem la muncă de pomană pe săracii oameni. Dacă nu este așa cum spune, e cam nasol.

Câteva observații pe care le pot face după folosirea aplicației

Majoritatea persoanelor cu care am discutat despre aplicație se feresc să sune la 112, de teamă să nu intervină în fața unei persoane cu o urgență mai importantă. Sau să nu fie pedepsiți apoi. Cred că un serviciu separat ar avea mai mult succes. Mai ales că aplicația îți preia poziția prin GPS la inițializare. Ar fi eliminat astfel discuțiile în plus cu ambii operatori, cu privire la zonă, direcție de deplasare, șamd.

Apoi, ar fi bine să poți urmări și modul în care s-a soluționat sesizarea. Am înțeles totuși că este în lucru această parte, aplicația este în beta.

În concluzie

Agentul mi-a spus că a mai primit două telefoane, deci aplicația funcționează. Descărcați-o și folosiți-o. Nu se poate întâmpla nimic rău, nu vă ia nimeni peste picior când sunați la 112. Ambele persoane cu care am vorbit la telefon au fost foarte respectuase.

Şi nu vă descurajați dacă nu funcționează bine din prima, din cauza asta există beta. Eu aștept să mă conving de ce mi-a spus agentul. N-ar trebui să fie prea greu, mai verific mâine câteva numere de înmatriculare.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am folosit aplicația “radarul pădurilor” și am sunat la 112…

  1. Mihai

    Din câte știu este adevărată faza cu număr diferit pe remorca. Dacă nu există cred că ar trebui ținută o evidență cu ce remorcă este atașată cărui cap tractor mai ales în momentul în care transportă ceva.

    Reply
  2. Coco Moll

    Ca idee agentul are dreptate. In sistem este introdusa remorca. Capul tractor un poate transporta nimic de unul singur. Și nici nu este important pe ca el se poate schimba la nevoie însă marfa mai greu și doar cu utilaje ajutătoare. Am încercat și eu aplicația pentru vreo zece cazuri și a mers cu brio.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, ar trebui trecut detaliul ăsta la informații undeva.

Spune-ți și tu părerea: